Burgerii cu carne de pui la grătar, felii de roșii și salată verde reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de burgeri cu carne de pui la grătar, felii de roșii și salată verde. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cei mai gustoși burgeri cu carne de pui la grătar, felii de roșii și salată verde, preparați exact pe gustul vostru.
Rețetă de Burgeri cu carne de pui la grătar, felii de roșii și salată verde
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de burgeri cu carne de pui la grătar, felii de roșii și salată verde, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețet ă de Burgeri cu carne de pui la grătar, felii de roșii și salată verde este de 50 minute
Timp de preparare – 50 minute
Timp total – o oră și 40 minute
Rețet a de Burgeri cu carne de pui la grătar, felii de roșii și salată verde este pentru 4 persoane
Citește și: Rețetă de Pulpe de pui crocante, mai bune ca cele de la fast-food!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente – Burgeri cu carne de pui la grătar, felii de roșii și salată verde
Ingrediente pentru burgeri
- 500 de grame carne de pui tocată
- 1 ou
- 2 linguri de pesmet
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
- 1 lingură de usturoi tocat fin
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
Ingrediente pentru garnitură
- 4 chifle pentru burgeri
- 2 roșii mari, tăiate felii
- o mână de salată verde, spălată și uscată
- ulei de măsline
- 1 kilogram de cartofi
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- ketchup
- maioneză
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane.
Mod de preparare - Burgeri cu carne de pui la grătar, felii de roșii și salată verde
Pasul 1. Pentru a începe, trebuie să pregătiți toate ingredientele. Curățați cartofii de coajă și tăiați-i felii groase, apoi spălați-i și uscați-i bine cu un prosop de hârtie.
Pasul 2. Urmează prepararea burgerilor. Într-un bol, amestecați carnea de pui tocată cu oul, pesmetul, pătrunjelul, usturoiul, sarea și piperul negru proaspăt măcinat. Amestecați toate ingredientele bine cu mâinile, până obțineți o compoziție omogenă și marginile burgerilor sunt bine formate.
Pasul 3. Apoi, formăm burgerii în bucăți subțiri, aplatizându-se ușor.
Așezați-le pe o tavă sau o farfurie și dați-le la frigider timp de 30 de minute, pentru a se întări.Pasul 4. Între timp, încălziți cuptorul la 220 de grade Celsius.
Pasul 5. Așezați cartofii tăiați în felii într-un bol și adăugați 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper negru proaspăt măcinat. Amestecați bine, pentru a se impregna cartofii în uleiul aromat, apoi așezați-i într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Tava se pune la cuptor și coaceți cartofii timp de 25-30 de minute sau până când sunt rumeniți și crocanți.
Pasul 6. În același timp, încălziți grătarul uns cu ulei. Așezați burgerii de pui pe grătar și lăsați-i să se prăjească timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau până când sunt gătiți, însă nu uscați.
Pasul 7. Când burgerii sunt gata, așezați câte unul în fiecare chiflă. Așezați salata verde și feliile de roșii, peste care presărați puțină sare și piper. Serviți burgerii de pui cu cartofii prăjiți, ketchup și maioneză, după preferințe.
Burgerii cu carne de pui la grătar, felii de roșii și salată verde sunt gata și se pot servi calzi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Plăcintă de dovleac, savurată la orice oră din zi