Business casual: Ce trebuie sa stii pentru o tinuta demna de admiratie

Business casual: Ce trebuie sa stii pentru o tinuta demna de admiratie
Business casual: Ce trebuie sa stii pentru o tinuta demna de admiratie

Business casual: Ce trebuie sa stii pentru o tinuta demna de admiratie

Intocmai ca tinuta office sau tinuta casual, business casual face referire la articolele de imbracaminte si incaltaminte pe care angajatii sunt nevoiti sa le poarte, in functie anumite joburi pe care le au. Dupa cum ii spune si numele, stilul business casual reprezinta o combinatie intre piesele vestimentare business, elegante si formale si cele casual, care pot fi purtate in viata de zi cu zi. In acest articol, ti-am pregatit informatii si sfaturi utile, pentru a imbratisa stilul business casual, care te vor ajuta sa arati bine in orice circumstanta.

Iata cum poti sa compui o tinuta demna de admiratie, in doar cativa pasi simpli.

Cum se definește stilul business casual?

Stilul business casual este definit de un cod vestimentar, pe care angajatii sau oamenii de afaceri il pot adopta atunci cand se afla in timpul programului de lucru si nu numai. Aflat la granita dintre stilul vestimentar casual si cel business, stilul business casual reprezinta suma unor obiecte vestimentare, precum camasa alba, pantalonii de stofa sau rochia neagra, in cazul femeilor, cu ajutorul carora poti crea tinute pentru fiecare zi la birou.

In functie de locul unde iti desfasori activitatea, poti alege diverse articole de imbracaminte mai mult sau mai putin elegante, care sa te avantajeze si sa iti puna in evidenta silueta.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cum alegi piesele vestimentare pentru stilul business casual

Daca in cazul femeilor, stilul business casual trebuie sa cuprinda piese vestimentare precum fustele, pantalonii sau camasile, obligatoriu in nuante deschise, pentru barbati, lucrurile par sa fie mai simple.

Daca ai nevoie de o tinuta casual, poti opta pentru o pereche de pantaloni eleganti, care sa fie diferiti fata de cei pe care ii porti alaturi de un sacou de costum, o camasa de calitate, alba, intotdeauna cu manecile lungi si pentru o pereche de pantofi clasici si comozi. In functie de situatie sau de anotimp, ai sansa sa incluzi intr-o tinuta business casual si pulovere fara maneci, pe care le poti purta peste o camasa.
Un set format din cravata, camasa, sacou si pulover fara maneci reprezinta o optiune ideala pentru job sau intalniri de business. Tototdata, cele mai des intalnite modele de pulovere fara maneci sunt cele combinate cu vascoza si elastan, care fac haina sa fie comoda si elastica, punandu-ti in evidenta silueta. In functie de jobul pe care il ai, vei putea alege modele de pulovere in nuante inchise de gri, bleumarin sau maro, care sunt usor de asortat la restul tinutei.
Nu uita de ceasul de mana, un accesoriu care va pune si mai mult in evidenta stilul business casual.

Ce să eviți la ținutele business casual

Pentru ca stilul business casual include si obiecte vestimentare mai elegante, trebuie sa eviti purtarea hainelor sport sau a celor care prezinta imprimeuri si culori prea tari. Astfel, respectivele piese vestimentare pe care este indicat sa le eviti sunt: tricourile, indiferent de culoare, material sau imprimeu, pantofii sport sau pantalonii din denim rupti sau cu diverse modele.

In plus, se recomanda purtarea articolelor vestimentare intr-o singura culoare sau in culori deschise, evitand purtarea camasilor rosii, albastre sau verzi, care nu se inscriu in stilul vestimentar business casual, indiferent de calitatea lor.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pentru a obtine cu usurinta o tinuta business casual, ideala pentru job sau intalniri de afaceri, nu vei avea nevoie decat de o camasa alba cu maneci lungi, de o pereche de pantaloni eleganti, de o curea si de un sacou, pentru a arata impecabil. Nu uita nici de puloverele fara maneci, pe care le poti folosi ori de cate ori iti doresti, purtate peste camasa. Cureaua din piele si ceasul de mana sunt accesorii care nu trebuie sa iti lipseasca dintr-o astfel de tinuta, care iti vor pune in evidenta un look impecabil.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies