Prepara aceasta rulada cu crema de cacao sau cafea. Ceea ce face interesant acest desert este aspectul sau, care chiar seamana cu o buturuga.
Ingrediente:
100 gr faina
100 gr zahar
5 oua
1 esenta de vanilie
Crema:
100 gr zahar pudra
½ ceasca apa
3 galbenusuri
250 gr unt la temperatura camerei
100 gr ciocolata neagra
2 ml extras de cafea sau esenta de migdale
Optional:
2 lingurite cacao
Se bat 4 galbenusuri cu zaharul si cu esenta de vanilie, pana cand au o consistenta cremoasa. Se adauga un ou intreg, se amesteca bine cateva minute. Se adauga faina in ploaie.
Separat se bat albusurile spuma, apoi se incorporeaza usor peste crema de galbenusuri. Se pune hartia de copt in tava, se unge cu unt si se toarna compozitia.
Se coace la o temperatura de 2000 C timp de 10 minute. Se lasa sa se raceasca in cuptor.
Crema:
Se pune apa pe foc, se toarna zaharul si se lasa sa se dizolve. Se toarna siropul cald peste galbenusuri si se amesteca energic cu telul, pana cand siropul se raceste. Se adauga untul moale si se freaca pana se obtine o crema omogena.
Se imparte crema in doua. Intr-o parte se toarna esenta de cafea sau de migdale (se pot adauga si cele doua lingurite de cacao,pentru a da culoare cremei), in cealalta ciocolata care se topeste cu putina apa la bain-marie.
Se intinde crema cu esenta de cafea peste aluat, se ruleaza aluatul pe lungime, se acopera rulada cu crema de ciocolata si cu o furculita se traseaza linii care sa imite scoarta copacului.
Se lasa la rece.
Sursa: FoodStory
Sursa foto
Ingrediente:
100 gr faina 100 gr zahar 5 oua 1 esenta de vanilie Crema:
100 gr zahar pudra ½ ceasca apa 3 galbenusuri 250 gr unt la temperatura camerei 100 gr ciocolata neagra 2 ml extras de cafea sau esenta de migdale
Se bat 4 galbenusuri cu zaharul si cu esenta de vanilie, pana cand au o consistenta cremoasa. Se adauga un ou intreg, se amesteca bine cateva minute. Se adauga faina in ploaie.
Separat se bat albusurile spuma, apoi se incorporeaza usor peste crema de galbenusuri. Se pune hartia de copt in tava, se unge cu unt si se toarna compozitia. Se coace la o temperatura de 2000 C timp de 10 minute.
Se pune apa pe foc, se toarna zaharul si se lasa sa se dizolve. Se toarna siropul cald peste galbenusuri si se amesteca energic cu telul, pana cand siropul se raceste. Se adauga untul moale si se freaca pana se obtine o crema omogena.
Se imparte crema in doua. Intr-o parte se toarna esenta de cafea sau de migdale (se pot adauga si cele doua lingurite de cacao,pentru a da culoare cremei), in cealalta ciocolata care se topeste cu putina apa la bain-marie.
Se intinde crema cu esenta de cafea peste aluat, se ruleaza aluatul pe lungime, se acopera rulada cu crema de ciocolata si cu o furculita se traseaza linii care sa imite scoarta copacului.