Buturuga de ciocolata! Reteta delicioasa pentru masa de Revelion!

Buturuga de ciocolata! Reteta delicioasa pentru masa de Revelion!

Prepara aceasta rulada cu crema de cacao sau cafea. Ceea ce face interesant acest desert este aspectul sau, care chiar seamana cu o buturuga.

 

Ingrediente:
100 gr faina
100 gr zahar
5 oua
1 esenta de vanilie
Crema:
100 gr zahar pudra
½ ceasca apa
3 galbenusuri
250 gr unt la temperatura camerei
100 gr ciocolata neagra
2 ml extras de cafea sau esenta de migdale
Optional: 2 lingurite cacao
Se bat 4 galbenusuri cu zaharul si cu esenta de vanilie, pana cand au o consistenta cremoasa. Se adauga un ou intreg, se amesteca bine cateva minute. Se adauga faina in ploaie.
Separat se bat albusurile spuma, apoi se incorporeaza usor peste crema de galbenusuri. Se pune hartia de copt in tava, se unge cu unt si se toarna compozitia.
Se coace la o temperatura de 2000 C timp de 10 minute. Se lasa sa se raceasca in cuptor.
Crema:
Se pune apa pe foc, se toarna zaharul si se lasa sa se dizolve. Se toarna siropul cald peste galbenusuri si se amesteca energic cu telul, pana cand siropul se raceste. Se adauga untul moale si se freaca pana se obtine o crema omogena. Se imparte crema in doua. Intr-o parte se toarna esenta de cafea sau de migdale (se pot adauga si cele doua lingurite de cacao,pentru a da culoare cremei), in cealalta ciocolata care se topeste cu putina apa la bain-marie.
Se intinde crema cu esenta de cafea peste aluat, se ruleaza aluatul pe lungime, se acopera rulada cu crema de ciocolata si cu o furculita se traseaza linii care sa imite scoarta copacului.
Se lasa la rece.
Sursa: FoodStory
Sursa foto

Ingrediente:

100 gr faina
100 gr zahar
5 oua
1 esenta de vanilie

Crema:


100 gr zahar pudra
½ ceasca apa
3 galbenusuri
250 gr unt la temperatura camerei
100 gr ciocolata neagra
2 ml extras de cafea sau esenta de migdale

Prajitura "7 lei"- Desert cu mere si scortisoara!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Optional: 2 lingurite cacao

Se bat 4 galbenusuri cu zaharul si cu esenta de vanilie, pana cand au o consistenta cremoasa. Se adauga un ou intreg, se amesteca bine cateva minute. Se adauga faina in ploaie.

Separat se bat albusurile spuma, apoi se incorporeaza usor peste crema de galbenusuri. Se pune hartia de copt in tava, se unge cu unt si se toarna compozitia. Se coace la o temperatura de 2000 C timp de 10 minute. Se lasa sa se raceasca in cuptor.

Prajitura "Revelionica", gata in 15 minute, fara coacere! Trebuie sa o incerci!

Crema:

Se pune apa pe foc, se toarna zaharul si se lasa sa se dizolve. Se toarna siropul cald peste galbenusuri si se amesteca energic cu telul, pana cand siropul se raceste. Se adauga untul moale si se freaca pana se obtine o crema omogena. Se imparte crema in doua. Intr-o parte se toarna esenta de cafea sau de migdale (se pot adauga si cele doua lingurite de cacao,pentru a da culoare cremei), in cealalta ciocolata care se topeste cu putina apa la bain-marie.

Se intinde crema cu esenta de cafea peste aluat, se ruleaza aluatul pe lungime, se acopera rulada cu crema de ciocolata si cu o furculita se traseaza linii care sa imite scoarta copacului.

Se lasa la rece.

Sursa: FoodStory
Sursa foto



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte