Cercetatorii din Olanda au publicat recent un raport in care se arata ca in timpul unui sarut de zece secunde, un cuplu face schimb de circa 80 de milioane de bacterii.
Cu toate ca bacteriile transmise pe aceasta cale sunt mai putine decat cele transmise prin stransul mainii, multi s-ar putea arata deranjati de acest aspect. Oamenii de stiinta le transmit ca sarutul implica si ”impartirea” unor beneficii.
Primul nostru contact cu sentimente de dragoste si securitate implica, de obicei, stimularea buzelor prin aplicarea presiunii, practic prin simularea unor comportamente similare sarutului, cum ar fi alaptatul sau hranirea cu biberonul.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Buzele sunt cea mai expusa zona erogena a corpului. Spre deosebire de majoritatea animalelor, buzele oamenilor sunt orientate catre exterior. Acestea au numeroase terminatii nervoase, prin urmare, chiar si o atingere fina transmite creierului o cascada de informatii.
Sarutul activeaza o portiune foarte mare a creierului asociata cu informatia senzoriala si duce la eliberarea a numerosi neurotransmitatori si hormoni care vor dicta felul in care vom actiona in continuare.
Psihologii de la Universitatea de Stat din New York au descoperit ca 59% dintre barbati si 66% dintre femei au pus capat unei relatii din cauza unui sarut nereusit. Totodata, cercetatorii suedezi au aratat ca femeile sunt cel mai atrase de mirosul barbatilor care au un cod genetic diferit de al lor in ceea ce priveste sistemul imunitar.
Oamenii de stiinta suspecteaza ca un cuplu cu doua coduri diferite de a lupta impotriva afectiunilor ar putea face copii mai rezistenti si cu sistem imunitar mai puternic.Citeste continuarea pe: www.descopera.ro