Află din rândurile următoare care este rețeta de sos de roșii, ardei capia și usturoi a Gabrielei Cristea.
Gabriela Cristea este o gospodină desăvârșită, care mereu pregătește cele mai gustoase preparate pentru familia sa. Vedeta a învățat de-a lungul timpului o mulțime de trucuri în bucătărie, pe care le împarte cu urmăritorii săi din mediul online.
De data aceasta, prezentatoarea TV a pregătit un sos de roșii, ardei capia și usturoi delicios.
Rețeta de sos de roșii, ardei capia și usturoi a Gabrielei Cristea
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- 4 ardei capia;
- 7 roșii;
- 2 căței de usturoi;
- cimbru;
- ulei de măsline;
- oțet balsamic;
- sare, zahăr.
Mod de preparare:
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ O să fac un sos care mie îmi place foarte mult. Am pus deja la cuptor niște ardei să se coacă și avem roșiile astea pe care o să le coacem. Le tăiam în patru, scoatem partea asta de cotor și le punem într-o tavă. Eu am 7 roșii mari. După ce am tăiat roșiile și le-am pus în tavă, căutați niște usturoi din ăsta mare. Două căpățâni din astea, le-am tăiat pe față și le înghesui aici. Mai pun deasupra niște cimbru, nu foarte mult. Avem aici și sare și punem aici un praf de sare. La sfârșit stropim cu ulei de măsline. Odată așezate toate legumele în tavă, usturoiul și roșiile, am asezonat și băgăm totul la cuptor. Lăsăm să se coacă bine roșiile și după aceea le stropim și cu un strop de zahăr, ca ele să se caramelizeze și să scăpăm și de aciditatea din roșii. Am copt ardeii, nu foarte mulți și ca să se desfacă mai ușor pielea, punem niște sare peste și punem o cârpă sau un capac, îi lăsăm să transpire și imediat îi curățăm. Roșiile s-au copt și s-au și înmuiat. Le punem deasupra un pic de zahăr și se vor carameliza frumos. În același timp, zahărul ajută ca să se ducă aciditatea roșiilor. Le mai punem puțin la cuptor. Am luat blenderul, am răcit roșiile și punem totul aici în blender. O să blenduim imediat. Roșiile sunt foarte moi. Punem și usturoiul, oțet balsamic. Sare avem deja și avem și ulei de măsline. Blenduim tot. În sosul de roșii cu usturoi am pus ardeii copți .”, a spus Gabriela Cristea pe Facebook.