Află din rândurile următoare care este rețeta de salată de boeuf a Gabrielei Cristea.
Salata de bouef este un preparat nelipsit de pe masa românilor în zilele de sărbătoare sau în cadrul unui eveniment important. Gabriela Cristea, la rândul său, a pregătit cea mai gustoasă rețetă de salată de boeuf și a împărtășit întreg procesul cu urmăritorii săi din mediul online.
Rețeta de salată de boeuf a Gabrielei Cristea
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- cartofi;
- morcovi;
- țelină;
- carne de vită;
- ouă;
- ulei;
- muștar;
- lămâie;
- gogoșari;
- castraveți murați;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Mai mult decât atât, vedeta a împărtășit și secretele sale culinare astfel încât să obțineți cea mai gustoasă salată de boeuf.
„ Salata de boeuf este o adevărată delicatesă în momentul în care ai un eveniment. Eu am deja toate ingredientele fierte. Am cartofii fierți în coajă, am morcovii pe care i-am fiert, am puțină țelină și de asemenea, carnea de vită fiartă foarte bine. O să încep să curăț cartofii. Dacă îi cureți când sunt fierbinți se curăță mai devreme. O să începem să tăiem toate ingredientele. Ca salata noastră de boeuf să fie foarte bună, secretul este ca toate ingredientele să fie uscate, adică să fie scurse. Gogoșarii, castraveții, totul trebuie să fie scurt și atunci salata noastră de bouef va ieși foarte bună și va ține și mai mult.
La maioneză eu o să folosesc două ouă crude, doar gălbenuș, și am fiert tot două ouă. Câte gălbenușuri fierte avem, atâtea ouă fierte. O să avem nevoie și de o lămâie. Albușul fiert rămas îl toc, de asemenea, și îl pun peste salată. Punem sare, adăugăm și o lingură zdravănă de muștar clasic. Pentru ca maioneza să nu se taie, este foarte important ca toate ingredientele să fie la aceeași temperatură. Maioneza o îndoi cu lămâie. Mai adăugăm un pic de ulei până când recapătă consistența pe care ne-o dorim noi. Dacă este prea groasă, puteți să adăugați și un strop de apă minerală. Ca să îi dăm gust salatei de boeuf punem piper alb, sare, muștar și cam jumătate din maioneza pe care am făcut-o. Gustul este cum vă place vouă. Mie mi se pare că dacă nu amesteci cu mâna salata de boeuf, nu se amestecă bine. Nu striviți produsele din salată, ci doar mângâiați-le! Am pus salata într-un recipient și am pus restul de maioneză rămasă deasupra. Mâine o să o decorez, înainte să o pun pe masă, dar trebuie lăsată măcar o noapte la frigider pentru ca toate aromele să se întrepătrundă. Poftă bună, dragilor! ”, a explicat Gabriela Cristea pe pagina sa de Facebook.