Caciuli rusesti - Prajitura cu crema fina si doua tipuri de blat!

Caciuli rusesti - Prajitura cu crema fina si doua tipuri de blat!
Caciuli rusesti - Prajitura cu crema fina si doua tipuri de blat!

Invelite in nuca de cocos si glazurate, caciulile rusesti sunt si foarte aspectuoase!

 

Ingrediente
Pentru blaturi avem nevoie de:
4 oua
200 gr zahar
100 ml ulei
100 ml apa fierbinte
250 gr faina
1 praf de copt
15 lg cacao
Pentru crema
1 plic budinca de vanilie (sau 2 lg amidon)
2 oua
4
lg zahar
350 ml lapte
1 ciocolata alba
esenta de vanilie
200 gr unt
Pentru glazura si decor:
100 gr ciocolata cu lapte
2 lg ulei
aprox 100 gr nuca de cocos
Mod de preparare
Pentru blat se separa galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga uleiul si apa si se amesteca bine.
Se adauga faina si praful de copt (cernute) si se amesteca. Albusurile se bat spuma tare si se încorporeaza în compozitia de galbenusuri, amestecand usor.
Jumatate din compozitia rezultata se toarna în tava (36 x 24 cm.) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preîncalzit la 180⁰C pt.
cca. 20 min. (pana trece testul scobitorii). În compozitia ramasa se adauga cacaoa si se amesteca usor.
Din blaturi se decupeaza cerculete (de preferat cat sunt calde).
Pentru crema budinca se amesteca cu zaharul si ouale, apoi se adauga laptele si se pune pe baie de aburi, amestecand continuu pana ce crema se îngroasa, apoi se adauga esenta de vanilie.
Ciocolata se rade, se adauga peste crema fierbinte si se amesteca, obtinandu-se o crema matasoasa care se lasa la racit. Untul (la temperatura camerei) se freaca spuma (cu mixerul), apoi i se adauga cate o lingura de crema pana cand se încorporeaza toata.
Pe un cerculet maro se întinde crema, deasupra i se pune cerculetul alb, marginile se ung cu crema, apoi se tavalesc prin cocos.
Pentru glazura ciocolata se pune pe baie de aburi cu uleiul si se amesteca pana cand se topeste, apoi se pune cu grija (cu o lingurita) deasupra fiecarui tortulet.
Sursa

Ingrediente

Pentru blaturi avem nevoie de:

4 oua
200 gr zahar
100 ml ulei
100 ml apa fierbinte
250 gr faina
1 praf de copt
15 lg cacao

Pentru crema


1 plic budinca de vanilie (sau 2 lg amidon)


2 oua
4 lg zahar
350 ml lapte
1 ciocolata alba
esenta de vanilie
200 gr unt

Pentru glazura si decor:

100 gr ciocolata cu lapte
2 lg ulei
aprox 100 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Pentru blat se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga uleiul si apa si se amesteca bine. 


Se adauga faina si praful de copt (cernute) si se amesteca. Albusurile se bat spuma tare si se încorporeaza în compozitia de galbenusuri, amestecand usor.

Jumatate din compozitia rezultata se toarna în tava (36 x 24 cm.) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preîncalzit la 180⁰C pt. cca. 20 min. (pana trece testul scobitorii). În compozitia ramasa se adauga cacaoa si se amesteca usor.

Din blaturi se decupeaza cerculete (de preferat cat sunt calde).

Pentru crema budinca se amesteca cu zaharul si ouale, apoi se adauga laptele si se pune pe baie de aburi, amestecand continuu pana ce crema se îngroasa, apoi se adauga esenta de vanilie.

Ciocolata se rade, se adauga peste crema fierbinte si se amesteca, obtinandu-se o crema matasoasa care se lasa la racit. Untul (la temperatura camerei) se freaca spuma (cu mixerul), apoi i se adauga cate o lingura de crema pana cand se încorporeaza toata.

Pe un cerculet maro se întinde crema, deasupra i se pune cerculetul alb, marginile se ung cu crema, apoi se tavalesc prin cocos.

Pentru glazura ciocolata se pune pe baie de aburi cu uleiul si se amesteca pana cand se topeste, apoi se pune cu grija (cu o lingurita) deasupra fiecarui tortulet.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

Larisa Uță, despre cum a aflat că este înșelată de fostul partener de viață, Alin Oprea. „Acela a fost momentul în care eu am căzut din picioare. Doamna avea poză la mine în casă.”

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies