Ce efecte negative are cafeaua. De ce nu trebuie să fie consumată pe caniculă

ce se intampla daca bei cafea vara
Ce se întâmplă dacă bei cafea vara

Cu toate că pentru unii cafeaua este nelipsită, există și motive pentru care nu este recomandat să consumăm această băutură. Consumată în cantități mari sau la momentul nepotrivit, cafeaua poate provoca numeroase afecțiuni.

În special pe timpul verii, la temperaturi extreme, medicii au explicat de ce nu este indicat să consumăm cafea.

„Poate produce accident vascular cerebral sau infarct miocardic acut” Ce avertizează medicii

cafea pe caldura
Cafeaua poate produce efecte negative[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Ce preț au ochelarii pe care Cătălin Botezatu i-a purtat la festivalul Untold. Accesoriul a stârnit un val de reacții pe Instagram

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi, pe întreg globul. Cei mai mulți o beau dimineața, însă multe persoane apelează la mai mult de o cafea pe zi. Medicul Dragoș Toader a explicat care este modalitatea corectă de a consuma această băutură. Doctorul a declarat că dacă o bem foarte rapid, cafeaua poate produce multe afecțiuni în organism.

„Şi cei mai mari hipertensivi pot să bea o ceaşcă-două de cafea, ideea este să fie cafea naturală şi să se bea în timp, de la o jumătate de oră- o oră- o oră şi

jumate, adică să nu fie sorbită în două-trei mişcări. Atunci (n. red.- când se consumă în timp foarte scurt) produce vasodilataţie excesivă, tahicardie, creşte pulsul foarte mult, hipertensiune şi poate produce accident vascular cerebral sau infarct miocardic acut”, a declarat Dragoș Toader, medic din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt.

În timpul verii, oamenii au nevoie de mai multă hidratare, iar cafeaua nu este o băutură care să ajute în acest sens.

De aceea, este recomandat să reducem numărul cafelelor pe zi, în cazul în care este foarte cald afară. Pe timpul caniculei, este de preferat să bem apă sau limonadă. Pentru acele persoane care nu pot renunța la numărul de cafele pe zi, pot să consume cantități mai mari de apă.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Tinerii, afectați mai rău decât adulții

cafea pe canicula
Efectele consumului de cafea, în timp ce este caniculă[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Florin Salam are probleme de sănătate. Cu ce se confruntă cântărețul

În cazul unui consum nepotrivit de cafea, un tânăr este mai rapid și mai grav afectat decât o persoană mai în vârstă. Medicul recomandă să consumăm cafea dimineața, după ce am luat micul dejun, iar cantitatea optima este de 100 ml.

Cafeaua, între avantaje și dezavantaje

de ce sa nu bei cafea vara
Ce recomandă medicii cu privire la consumul de cafea[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Calendar ortodox 16 august 2022. Ce sărbătoare este marți?

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Unii consumă cafea pentru gust, iar alții pentru efectul de energie pe care îl are. Cu toate acestea, cafeaua poate avea și efecte negative, dacă nu este consumată corespunzător. Medicul Toader a explicat că cine consumă această băutură cu moderație, dar și la momentul potrivit, nu trebuie să își facă probleme.

„Atunci produce tahicardie, adică creşte pulsul, pulsul crescut duce la hipertensiune arterială, loveşte în vase şi oricând poţi să faci infarct miocardic acut sau accident vascular cerebral.

Adică modul în care consumi produsul cafea şi tipul de cafea devin la un moment dat periculoase. Dacă ştii s-o consumi, cafeaua, ca şi vinul, de altfel, are o serie întreagă de efecte benefice”, a spus Dragoș Toader.

Pe timpul caniculei, și alcoolul devine mai nociv. Spre deosebire de băuturile care sunt recomandate vara, precum apa, limonada sau ceaiul, cele care conțin alcool, au efecte negative. Acestea se absorb în corp mult mai rapid, atunci când afară sunt temperaturi ridicate.

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Calendar ortodox 15 august 2022. “Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies