Cu toate că pentru unii cafeaua este nelipsită, există și motive pentru care nu este recomandat să consumăm această băutură. Consumată în cantități mari sau la momentul nepotrivit, cafeaua poate provoca numeroase afecțiuni.
În special pe timpul verii, la temperaturi extreme, medicii au explicat de ce nu este indicat să consumăm cafea.
„Poate produce accident vascular cerebral sau infarct miocardic acut” Ce avertizează medicii
Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi, pe întreg globul. Cei mai mulți o beau dimineața, însă multe persoane apelează la mai mult de o cafea pe zi. Medicul Dragoș Toader a explicat care este modalitatea corectă de a consuma această băutură. Doctorul a declarat că dacă o bem foarte rapid, cafeaua poate produce multe afecțiuni în organism.
„Şi cei mai mari hipertensivi pot să bea o ceaşcă-două de cafea, ideea este să fie cafea naturală şi să se bea în timp, de la o jumătate de oră- o oră- o oră şi
În timpul verii, oamenii au nevoie de mai multă hidratare, iar cafeaua nu este o băutură care să ajute în acest sens.
De aceea, este recomandat să reducem numărul cafelelor pe zi, în cazul în care este foarte cald afară. Pe timpul caniculei, este de preferat să bem apă sau limonadă. Pentru acele persoane care nu pot renunța la numărul de cafele pe zi, pot să consume cantități mai mari de apă.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Tinerii, afectați mai rău decât adulții
Citeste si: Florin Salam are probleme de sănătate. Cu ce se confruntă cântărețul
În cazul unui consum nepotrivit de cafea, un tânăr este mai rapid și mai grav afectat decât o persoană mai în vârstă. Medicul recomandă să consumăm cafea dimineața, după ce am luat micul dejun, iar cantitatea optima este de 100 ml.
Cafeaua, între avantaje și dezavantaje
Citeste si: Calendar ortodox 16 august 2022. Ce sărbătoare este marți?
Unii consumă cafea pentru gust, iar alții pentru efectul de energie pe care îl are. Cu toate acestea, cafeaua poate avea și efecte negative, dacă nu este consumată corespunzător. Medicul Toader a explicat că cine consumă această băutură cu moderație, dar și la momentul potrivit, nu trebuie să își facă probleme.
„Atunci produce tahicardie, adică creşte pulsul, pulsul crescut duce la hipertensiune arterială, loveşte în vase şi oricând poţi să faci infarct miocardic acut sau accident vascular cerebral. Adică modul în care consumi produsul cafea şi tipul de cafea devin la un moment dat periculoase. Dacă ştii s-o consumi, cafeaua, ca şi vinul, de altfel, are o serie întreagă de efecte benefice”, a spus Dragoș Toader.
Pe timpul caniculei, și alcoolul devine mai nociv. Spre deosebire de băuturile care sunt recomandate vara, precum apa, limonada sau ceaiul, cele care conțin alcool, au efecte negative. Acestea se absorb în corp mult mai rapid, atunci când afară sunt temperaturi ridicate.