Cum se prepară cafeaua la ibric, pentru a nu ieși amară

Cafea la ibric
Cum se prepara cafeaua la ibric

Iată cum pregătești pas cu pas cafeaua la ibric pentru a nu ieși amară. Ce trebuie să faci după ce pui cafeaua la fiert.

Multe persoane nu își imaginează începerea zilei fără o ceașcă de cafea. Unii consumă cafea la plic, în timp ce alții folosesc un filtru sau un ibric pentru a o prepara acasă.

Una dintre cele mai simple, dar și mai ieftine metode de a prepara cafeaua, este la ibric. Cafeaua preparată la ibric poate avea gustul celei pregătite la cafenea, dacă respecți câțiva pași simplu.

Iată, mai jos, care este trucul pentru ca băutura ta preferată să nu iasă amară și să fie gustoasă.

Trebuie să știi faptul că nu ai nevoie de un ibric sofisticat pentru a prepara o cafea bună. Însă, cel mai important aspect de care trebuie să ții cont îl reprezintă calitatea cafelei. Dacă vrei să ai parte de o experiență ca la cafenea, atunci trebuie să investești într-o cafea de calitate, fie că este vorba despre una proaspăt prăjită sau râșnită.

Pentru un plus de savoare, barista recomandă cumpărarea cafelei boabe și achiziția unei râșnițe pentru a avea zilnic parte de o cafea proaspăt râșnită și foarte aromată. Folosește o râșniță cu o granulație mică pentru o cafea perfectă.

Citeste si: Ce se pune în cafea, pentru a ieși ca la cafenea

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cafea la ibric
Cum se prepara cafeaua la ibric[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, pentru a obține o cafea perfectă la ibric, trebuie să respecți întocmai cantitățile.

Cum pregătești cafeaua, pas cu pas

Astfel, la 100 de ml de apă, ai nevoie de fix 7 grame de cafea măcinată. Însă, dacă îți dorești o cafea mai tare, atunci poți mări gramajul.

Reteta cafea la ibric
Reteta cafea la ibric, pas cu pas[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Care este prețul celei mai scumpe cafele din lume. Unde se poate savura, chiar și în România

Mai întâi, trebuie să pui apa în ibric, apoi să adaugi cafeaua măcinată și să amesteci încontinuu, până când se omogenizează. Mai apoi, pune ibricul pe aragaz, la foc mediu. Este foarte important să nu fie focul mare, pentru a avea timp cafeaua să se fiarbă.

Nu se recomandă amestecarea cafelei cât timp este pe foc, deoarece în acest mod devine amară. Prin urmare, atunci când cafeaua este aproape de fierbere, oprește focul și mai lasă ibricul timp de 20 de secunde, apoi toarnă cafeaua în ceașca preferată.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Adda, despre frica de boala Lyme, încă dinainte să afle că o are. Ce simptome a avut artista până să fie diagnosticată? „Momentan mă lasă să trăiesc.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies