Iată cum pregătești pas cu pas cafeaua la ibric pentru a nu ieși amară. Ce trebuie să faci după ce pui cafeaua la fiert.
Multe persoane nu își imaginează începerea zilei fără o ceașcă de cafea. Unii consumă cafea la plic, în timp ce alții folosesc un filtru sau un ibric pentru a o prepara acasă.
Una dintre cele mai simple, dar și mai ieftine metode de a prepara cafeaua, este la ibric.
Trebuie să știi faptul că nu ai nevoie de un ibric sofisticat pentru a prepara o cafea bună. Însă, cel mai important aspect de care trebuie să ții cont îl reprezintă calitatea cafelei.
Citeste si: Ce se pune în cafea, pentru a ieși ca la cafenea
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
De asemenea, pentru a obține o cafea perfectă la ibric, trebuie să respecți întocmai cantitățile.
Cum pregătești cafeaua, pas cu pas
Astfel, la 100 de ml de apă, ai nevoie de fix 7 grame de cafea măcinată. Însă, dacă îți dorești o cafea mai tare, atunci poți mări gramajul.
Citeste si: Care este prețul celei mai scumpe cafele din lume. Unde se poate savura, chiar și în România
Mai întâi, trebuie să pui apa în ibric, apoi să adaugi cafeaua măcinată și să amesteci încontinuu, până când se omogenizează. Mai apoi, pune ibricul pe aragaz, la foc mediu. Este foarte important să nu fie focul mare, pentru a avea timp cafeaua să se fiarbă.
Nu se recomandă amestecarea cafelei cât timp este pe foc, deoarece în acest mod devine amară. Prin urmare, atunci când cafeaua este aproape de fierbere, oprește focul și mai lasă ibricul timp de 20 de secunde, apoi toarnă cafeaua în ceașca preferată.