Cafeaua previne formarea calculilor biliari! Cateva remedii la indemana oricui pentru problemele vezicii biliare

Cafeaua previne formarea calculilor biliari! Cateva remedii la indemana oricui pentru problemele vezicii biliare
Cafeaua previne formarea calculilor biliari! Cateva remedii la indemana oricui pentru problemele vezicii biliare

Tot mai multe persoane au probleme cu vezica biliara, stilul de viata si alimentatia sunt cele care duc la afectiunile acestui organ. Dar cum functionarea corecta a vezicii biliare depinde, in mare parte, de alimentatie, prin dieta poti sa rezolvi usor problemele.

 

Vezica biliara este in stare sa creeze organismului tot felul de probleme: de la dureri ale pieptului la gustul amarui in gura. Atunci cand nu functioneaza in parametri optimi, in vezica biliara apar calculii biliari, formati din colesterol si saruri biliare cristalizate. Pietrele la colecist afecteaza de patru ori mai multe femei decat barbati si sunt intalnite cel mai des la femeile care urmeaza un tratament cu estrogen, hormon care favorizeaza formarea calculilor in vezica biliara.

Cel mai mare dusman al vezicii biliare este alimentatia foarte bogata in grasimi si saraca in fibre. Litiaza biliara apare mai des atunci cand alimentatia dezachilibrata a dus la o crestere in greutate peste standard sau la obezitate. Scaderea in greutate treptata este o solutie de eliminare a problemelor biliare, atunci cand este insotita de o dieta corespunzatoare.

Iata cateva remedii care sunt la indemana oricui:

1.

Vinul. Cercetatorii au studiat dietele timp de 10 ani a zeci de mii de persoane. Cei care au baut un pahar de dimensiuni medii de vin in fiecare zi au redus riscul de a dezvolta calculi biliari cu o treime.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

2. Sucul de legume. Cei care sufera de calculi biliari este foarte important sa renunte la alimentele grase si sa urmeze un regim alimnetar strict, format mai mult din legume.

Sfecla rosie ajuta la "curatarea" ficatului. Un suc cu efect tamaduitor: sucul de la o sfecla rosie, un castravete si 4 morcovi. Bea acest suc de doua ori pe zi timp de doua saptamani.

3. Cafea. Consumul de cafea poate preveni formarea calculilor biliari. Conform unui studiu, oamenii care beau 2-3 cani de cafea pe zi, regulat, reduc cu 40% riscul de a dezvolta calculi biliari.

4. Pere. Aceste fructe contin pectina, care "inmoaie" calculii biliari. Se amesteca o jumatate de pahar cu suc de mere cu jumatate de pahar de apa calda si se amesteca cu doua linguri de miere. Bea acest amestec de trei ori pe zi timp de doua saptamani.

5. Ulei de ricin. Este un anti-inflamator, care ajuta la neutralizarea inflamatiei si reduce durerea.

In plus, are un efect pozitiv asupra sistemelor imunitar si limfatic. Pune o ceasca de ulei pur, presat la rece, intr-o tigaie. Inmoaie o bucata de tifon in uleiul cald. Se pune tifonul peste partea dreapta a stomacului si apoi se acopera cu o folie de plastic. Se tine asa, la cald, circa 30 pana la 60 minute.

6. Otet de mere. Acidul acetic opreste ficatul sa produca colesterol, cel care formeaza cel mai frecvent calculii biliari.

Se amesteca o lingura de otet intr-un pahar cu suc de mere si se bea.

7. Sucul de lamaie. Pectina din sucul de lamaie se crede ca ajuta la atenuarea durerii vezicii biliare, cauzata de calculii biliari. Bea suc proaspat de lamaie in fiecare zi pe stomacul gol si apoi un pahar de apa. Tine aceasta cura de detoxifiere timp de o saptamana

sursa: buynongmoseeds.com



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies