Caju - cel mai eficient antidepresiv natural! Uite cum poti sa-l consumi!

Caju - cel mai eficient antidepresiv natural! Uite cum poti sa-l consumi!
Caju - cel mai eficient antidepresiv natural! Uite cum poti sa-l consumi!

Doua maini de caju sunt echivalentul terapeutic al unei doze de Prozac. La nivelul organismului exista un aminoacid esential numit L-triptofan.

 

Acesta este sintetizat de catre organismul tau si este trasnformat in niacina – Vitamina B6 – un nutrient esential in reducerea anxietatii si in promovarea starii de bine. Chiar si mai important decat atat este faptul ca, triptofanul, la nivelul organismului este sintetizat si in serotonina, unul dintre cei mai importanti neurotransmitatori ai organismului.
Acesta este neurotransmitatorul care promoveaza starea de fericire.
Acest aminoacid are acelasi efect profund cu cel al Prozacului, cu cel al Paxilului sau cu cel al altor antidepresive similare care au scopul de a stimula productia de serotonina. Poti face acelasi lucru cu ajutorul nutritiei si nimeni nu iti va putea spune vreodata ca fasolea, mazarea, branza, nucile sau germenii de grau sunt toxici in cazul in care vei alege sa mananci astfel de alimente sanatoase.
Caju ii ofera organismului tau tot ceea ce are nevoie pentru ca acest aminoacid sa traverseze bariera hemato-encefalica, datorita continutului proportional de triptofan si de carbohidrati.
O singura mana mare de caju ii ofera organismului tau intre 1000 si 2000 de miligrame de triptofan, o cantitate care va avea o eficienta mult mai mare decat cea a antidepresivelor eliberate pe baza de prescriptie medicala.
Sursa: E-dimineata.ro

Acesta este sintetizat de catre organismul tau si este trasnformat in niacina – Vitamina B6 – un nutrient esential in reducerea anxietatii si in promovarea starii de bine.

Chiar si mai important decat atat este faptul ca, triptofanul, la nivelul organismului este sintetizat si in serotonina, unul dintre cei mai importanti neurotransmitatori ai organismului. 

Acesta este neurotransmitatorul care promoveaza starea de fericire. Acest aminoacid are acelasi efect profund cu cel al Prozacului, cu cel al Paxilului sau cu cel al altor antidepresive similare care au scopul de a stimula productia de serotonina. Poti face acelasi lucru cu ajutorul nutritiei si nimeni nu iti va putea spune vreodata ca fasolea, mazarea, branza, nucile sau germenii de grau sunt toxici in cazul in care vei alege sa mananci astfel
de alimente sanatoase.

Caju ii ofera organismului tau tot ceea ce are nevoie pentru ca acest aminoacid sa traverseze bariera hemato-encefalica, datorita continutului proportional de triptofan si de carbohidrati. O singura mana mare de caju ii ofera organismului tau intre 1000 si 2000 de miligrame de triptofan, o cantitate care va avea o eficienta mult mai mare decat cea a antidepresivelor eliberate pe baza de prescriptie medicala.

Sursa: E-dimineata.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies