Călătorind în timp prin Bucovina. Atracțiile istorice și culturale ale regiunii

locuri de vizitat in bucovina cu copii
Călătorind în timp prin Bucovina

Cu siguranță Bucovina merită să fie vizitată mai des. Insă știați care sunt atracțiile principale pe care trebuie să le vedeți?

Aflați din rândurile următoare care sunt atracțiile din Bucovina pe care le puteți vizita. În plus, descoperiți și anumite aspecte interesante legate de aceste atracții. 

atractii turistice bucovina
Călătorind în timp prin Bucovina[Sursa foto: shutterstock]

7. Atelierele de olărit

Pe locul 7 pe lista atracțiilor regăsite în Bucovina, sunt atelierele de olărit. Acestea sunt regăsite în localitatea Marginea, acolo unde puteți vizitați și nenumărate magazine care dețin ceramică neagră, iar de asemenea puteți degusta și bunătățile de la restaurantul “La masa olarului”.

Dat fiind faptul că localitatea Marginea reprezintă centrul de artă populară, cunoscut în special pentru ceramica neagră produsă chiar în acest loc minunat, fiind singurul loc din Europa, în toată lumea existând doar doua astfel de centre cu ceramică neagră, unul fiind situat în America de Sud, iar altul în Mexic. 

Citește și: Călătorind in inima tradiției. Atracții turistice de top din Maramureș

Călătorind în timp prin Bucovina[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Reguli de etichetă la masă. Cum să stăpânească femeile manierele de bază

6. Cetatea de scaun a Sucevei

Pe locul 6 pe lista atracțiilor regăsite în Bucovina, este Cetatea de scaun a Sucevei. Aceasta a fost construită încă de la sfârșitul secolului al XVI-lea, aflându-se în apropierea orașului medieval Suceava.

Această cetate a reprezentat principala reședință a domnilor Moldovei, timp de aproape 200 de ani, în prezent fiind un monument istoric de nivel național, care odată cu trecerea timpului a fost reabilitat, astfel încât în zilele noastre, în această cetate se regăsesc câteva camere în care există și activități interactive. În ceea ce privește castelul și zidurile de apărare, acestea au fost consolidate și completate odată cu un proiect de înființare care a avut loc în perioada anilor 2011-2015. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Călătorind în timp prin Bucovina[Sursa foto: shutterstock]

5. Muzeul oului din Bucovina

Pe locul 5 pe lista atracțiilor regăsite în Bucovina, este și Muzeul oului. De menționat este faptul că, în Bucovina există nu doar unul, ci cu până la 3 astfel de muzee, în care vizitatorii pot observa frumusețea ouălor încondeiate.

Unul dintre muzee se află în satul Ciocănești, altul în comuna Vama, iar cel de al 3-lea în Movilița. În cazul în care alegeți să-l vizitați pe cel din comuna Vama, veți regăsi o căsuță amenajată care deține 45 de vitrine în care se află o colecție minunată formată din peste 7000 de ouă, din 82 de țări, de pe toate continentele. De asemenea, muzeul deține și un ghid, care te va ajuta să descoperi atât istoria, cât și evoluția ouălor încondeiate, mai exact a tehnicilor de împodobire, dar și rolul acestora.
Unele ouă, au o vechime între 50 și 100 de ani, iar multe dintre ele sunt creații și ale artiștilor din diferite țări, care au fost decorate cu motive florale, abstracte, religioase, care dețin diverse aplicații, unele fiind chiar și din porțelan, ceramică, sticlă, lemn, dar și piatră

Călătorind în timp prin Bucovina[Sursa foto: shutterstock]

4. Casa memorială Ion Creangă

Pe locul 4 pe lista atracțiilor regăsite în Bucovina, Casa memorială a lui Ion Creangă.

Această atracție turistică se regăsește în Humulești, și este căsuța în care acesta s-a născut și a copilărit, interiorul fiind amenajat exact ca în vremurile respective. Ion Creanga a locuit aici de când s-a născut, până în anul 1846, iar apoi, tocmai până în anul 1959, casa respectivă a fost locuită de rudele acestuia, din familia Creangă. Chiar lângă această căsuță memorială se regăsește și un parc tematic dedicat acestuia, în care veți regăsi personajele principale ale poveștilor sale celebre, precum capra, din “Capra cu 3 iezi”, lupul, din “Lupul păcălit de vulpe”, cocoșul, din “Punguța cu 2 bani” și așa mai departe. 

traseu bucovina 3 zile
Călătorind în timp prin Bucovina[Sursa foto: shutterstock]

3. Satul Ciocănești

Pe locul 3 pe lista atracțiilor regăsite în Bucovina, este satul Ciocănești. Acesta este satul renumit pentru casele încondeiate pe care le are, care cu siguranță îți vor fura privirea odată ce vei ajunge acolo, dat fiind faptul că pe întreaga suprafață a acestui sat, de-a lungul întregului drum, vei vedea nenumărate locuințe extrem de aranjate și pictate tradițional, astfel, localnicii au reușit să facă un întreg muzeu din acest sat, care deține peste 600 de gospodării, una mai frumoasă ca cealaltă, ceea ce face Satul Ciocănești să fie unul dintre cele mai frumoase sate din România. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

traseu turistic bucovina
Călătorind în timp prin Bucovina[Sursa foto: shutterstock]

2. Satul Solonețul Nou

Pe locul 2 pe lista atracțiilor regăsite în Bucovina, este satul Solonețul Nou. Se pare că acesta este un sat polonez, ceea ce este indicat încă de la intrarea în acesta, și este un sat în care se află o comunitate destul de mare de polonezi, poate că cea mai mare din România. Aceștia s-au stabilit aici, încă din vremea ocupației habsburgice, mai exact din anul 1790. Se spune că aici se poate regăsi și zona Cacica, fiind cunoscută ca zona minei de sare, iar conform cercetărilor, se pare că tot aici ar fi existat una dintre cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din saramură prin fierbere, și evaporare, din întreaga Europă.  

locuri de vizitat in bucovina cu copii
Călătorind în timp prin Bucovina[Sursa foto: shutterstock]

1. Traseul Pietrele Doamnei

Pe locul unu pe lista atracțiilor regăsite în Bucovina, este și Traseul Pietrele Doamnei. Acest traseu se află la o altitudine de 1634 m. Se pare că primele cercetări din zonă, au fost realizate de anumiți geologi austrieci, aceștia fiind cei care au descoperit existența unor formațiuni din calcar cu încrustații de corali și alge marine, dar și alte astfel de elemente, care toate la un loc formau recife. Vizitatorii trebuie să aibă grijă pe acest traseu, dat fiind faptul că este un urcuș destul de greu, care te duce prin pădure, pe diverse poteci, printre rădăcini de copaci, iar spre vârf vei avea de urcat niște bolovani destul de mari pentru a ajunge, însă la final te vei putea bucura de o priveliște de-a dreptul magică. 

bucovina orase
Călătorind în timp prin Bucovina[Sursa foto: shutterstock]



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Reguli de etichetă la masă. Cum să stăpânească femeile manierele de bază

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies