Cu siguranță Bucovina merită să fie vizitată mai des. Insă știați care sunt atracțiile principale pe care trebuie să le vedeți?
Aflați din rândurile următoare care sunt atracțiile din Bucovina pe care le puteți vizita. În plus, descoperiți și anumite aspecte interesante legate de aceste atracții.
7. Atelierele de olărit
Pe locul 7 pe lista atracțiilor regăsite în Bucovina, sunt atelierele de olărit. Acestea sunt regăsite în localitatea Marginea, acolo unde puteți vizitați și nenumărate magazine care dețin ceramică neagră, iar de asemenea puteți degusta și bunătățile de la restaurantul “La masa olarului”.
Citește și: Călătorind in inima tradiției. Atracții turistice de top din Maramureș
Citește și: Reguli de etichetă la masă. Cum să stăpânească femeile manierele de bază
6. Cetatea de scaun a Sucevei
Pe locul 6 pe lista atracțiilor regăsite în Bucovina, este Cetatea de scaun a Sucevei. Aceasta a fost construită încă de la sfârșitul secolului al XVI-lea, aflându-se în apropierea orașului medieval Suceava.
Această cetate a reprezentat principala reședință a domnilor Moldovei, timp de aproape 200 de ani, în prezent fiind un monument istoric de nivel național, care odată cu trecerea timpului a fost reabilitat, astfel încât în zilele noastre, în această cetate se regăsesc câteva camere în care există și activități interactive. În ceea ce privește castelul și zidurile de apărare, acestea au fost consolidate și completate odată cu un proiect de înființare care a avut loc în perioada anilor 2011-2015.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
5. Muzeul oului din Bucovina
Pe locul 5 pe lista atracțiilor regăsite în Bucovina, este și Muzeul oului. De menționat este faptul că, în Bucovina există nu doar unul, ci cu până la 3 astfel de muzee, în care vizitatorii pot observa frumusețea ouălor încondeiate.
4. Casa memorială Ion Creangă
Pe locul 4 pe lista atracțiilor regăsite în Bucovina, Casa memorială a lui Ion Creangă.
Această atracție turistică se regăsește în Humulești, și este căsuța în care acesta s-a născut și a copilărit, interiorul fiind amenajat exact ca în vremurile respective. Ion Creanga a locuit aici de când s-a născut, până în anul 1846, iar apoi, tocmai până în anul 1959, casa respectivă a fost locuită de rudele acestuia, din familia Creangă. Chiar lângă această căsuță memorială se regăsește și un parc tematic dedicat acestuia, în care veți regăsi personajele principale ale poveștilor sale celebre, precum capra, din “Capra cu 3 iezi”, lupul, din “Lupul păcălit de vulpe”, cocoșul, din “Punguța cu 2 bani” și așa mai departe.3. Satul Ciocănești
Pe locul 3 pe lista atracțiilor regăsite în Bucovina, este satul Ciocănești. Acesta este satul renumit pentru casele încondeiate pe care le are, care cu siguranță îți vor fura privirea odată ce vei ajunge acolo, dat fiind faptul că pe întreaga suprafață a acestui sat, de-a lungul întregului drum, vei vedea nenumărate locuințe extrem de aranjate și pictate tradițional, astfel, localnicii au reușit să facă un întreg muzeu din acest sat, care deține peste 600 de gospodării, una mai frumoasă ca cealaltă, ceea ce face Satul Ciocănești să fie unul dintre cele mai frumoase sate din România.
2. Satul Solonețul Nou
Pe locul 2 pe lista atracțiilor regăsite în Bucovina, este satul Solonețul Nou. Se pare că acesta este un sat polonez, ceea ce este indicat încă de la intrarea în acesta, și este un sat în care se află o comunitate destul de mare de polonezi, poate că cea mai mare din România. Aceștia s-au stabilit aici, încă din vremea ocupației habsburgice, mai exact din anul 1790. Se spune că aici se poate regăsi și zona Cacica, fiind cunoscută ca zona minei de sare, iar conform cercetărilor, se pare că tot aici ar fi existat una dintre cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din saramură prin fierbere, și evaporare, din întreaga Europă.
1. Traseul Pietrele Doamnei
Pe locul unu pe lista atracțiilor regăsite în Bucovina, este și Traseul Pietrele Doamnei. Acest traseu se află la o altitudine de 1634 m. Se pare că primele cercetări din zonă, au fost realizate de anumiți geologi austrieci, aceștia fiind cei care au descoperit existența unor formațiuni din calcar cu încrustații de corali și alge marine, dar și alte astfel de elemente, care toate la un loc formau recife. Vizitatorii trebuie să aibă grijă pe acest traseu, dat fiind faptul că este un urcuș destul de greu, care te duce prin pădure, pe diverse poteci, printre rădăcini de copaci, iar spre vârf vei avea de urcat niște bolovani destul de mari pentru a ajunge, însă la final te vei putea bucura de o priveliște de-a dreptul magică.