Caldura este un factor de risc pentru anumite tratamente medicale! Vezi despre ce este vorba!

Caldura este un factor de risc pentru anumite tratamente medicale! Vezi despre ce este vorba!
Caldura este un factor de risc pentru anumite tratamente medicale! Vezi despre ce este vorba!

Chiar daca expunerea la soare poate ajuta la ameliorarea unora dintre simptomele anumitor afectiuni, cum ar fi artrita si astmul bronsic, caldura excesiva si expunerea prelungita la soare depasesc beneficiile oferite.

Atunci cand temperatura dintr-o zi torida de vara depaseste limitele pe care organismul uman le poate suporta, exista numeroase riscuri pentru cei care urmeaza un tratament medical, intrucat caldura in exces declanseaza in corp dereglari care pot duce la accentuarea afectiunilor:

Pacientii cardiaci sunt predispusi in timpul verii la deshidratare cauzata de diureticele specifice tratamentelor destinate acestora. Desi in general se recomanda consumul unei cantitati mari de lichide, exista riscul ca excesul de lichide sa afecteze inima si sistemul cardiovascular.

Betablocantele, medicamente larg prescrise pacientilor cardiaci, pot impiedica inima sa se contracte suficient de repede in timpul zilelor cu temperaturi ridicate, limitand astfel capacitatea corpului de a se racori.

De asemenea, persoanele care urmeaza tratament cu diuretice au o probabilitate mai mare de a pierde electroliti precum sodiul si potasiu, care trebuie compensate printr-o hidratare corespunzatoare.

Riscul deshidratarii si al insolatiei poate aparea si odata cu administrarea unor medicamente care pot agrava efectele caldurii asupra corpului.

Pe langa tratamentele indicate in bolile cardiace este necesara o atentie sporita si neurolepticelor, antimigrenoaselor, unor antibiotice sau antiinflamatoare care pot determina o stare de discomfort urmata de deshidratare.

Deshidratarea duce si la cresterea numarului de batai cardiace, care poate fi resimtita sub forma unor palpitatii. Din cauza cresterii consumului de oxigen in muschiul cardiac, la temperaturi ridicate, persoanele cu afectiuni cardiovasculare au un risc mai mare de angina pectorala sau de agravare a insuficientei cardiace.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

De asemenea, deshidratarea si vasodilatatia indusa de caldura pot favoriza scaderea tensiunii arteriale, iar tratamentul hipertensiv poate fi tolerat mai greu. Medicamente precum betablocantele si blocantele canalelor de calciu pot duce la scaderea tensiunii, la fel ca si vasodilatatoarele, care determina o vasodilatatie suplimentara.

Aparitia reactiilor de fotosensibilitate induse de medicamente este greu de prevazut, insa acestea sunt printre cele mai comune modalitati in care caldura poate afecta actiunea unui tratament- reactiile fotoalergice sunt reactii

imediate imunologice si apar doar la persoane sensibilizate si fara sa depinda de doza administrata in cadrul tratamentului.

Medicamentele care contin salicilanilida sau benzocaina sunt foarte frecvent implicate in aparitia eruptiilor cutanate fotoalergice. Aceste substante cu efect fotosensibilizant se gasesc si in unele lotiuni sau sapunuri.

Dintre medicamentele considerate a avea risc mare de fotosensibilitate fac parte: tetraciclinele, antiinflamatoarele nesteroidiene prescrise impotriva durerilor de orice tip, unele antidiabetice orale, antidepresivele si medicamentele antialergice.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Temperaturile ridicate declanseaza o serie de efecte daunatoare asupra sanatatii, iar in cazul persoanelor care se confrunta in prealabil cu o afectiune serioasa, actiunea caldurii este cu atat mai periculoasa.

Cel mai adesea se produc variatii ale tensiunii arteriale sau tulburari circulatorii, care, unei persoane relativ sanatoase ii provoaca stari de discomfort, epuizare sau chiar dureri. In cazul in care pacientul se confrunta in prealabil cu aceste simptome, tratamentul poate suferi dereglari iar calura poate declansa adevarate crize.

O solutie in acest sens este intarirea organismului printr-un regim de viata echilibrat, prin transformarea plimbarii zilnice in aer liber intr-o regula de aur, dar si sustinerea organismului cu ajutorul suplimentelor alimentare destinate intaririi imunitatii.

Activit Imuno Forte, suplimentul alimentar Ropharma pe baza de colostru si lactoferina, reduce incidenta complicatiilor in diverse afectiuni datorita rolului sau antiviral, antibacterian, antiparazitar, antifungic, are rol antioxidant: blocheaza si neutralizeaza actiunea radicalilor liberi raspunzatori de efectele nocive asupra organismului si imbunatateste starea generala in caz de alergii si inflamatii. Activit Imuno Forte poate fi achizitionat din farmaciile Ropharma din toata tara si online pe www.ropharma-healthcare.ro la pretul de 24,61 lei.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies