Calendar ortodox 7 martie 2023. „Sfinte Mare Mucenice Efrem, ascultă rugăciunea mea!"

calendar ortodox 7 martie 2023
Calendar ortodox 7 martie 2023

În fiecare zi a anului are loc o sărbătoare sfântă. Însă știați dacă sărbătoarea de pe data de 7 martie 2023 este o sărbătoarea cu cruce neagră sau roșie?

Aflați din rândurile următoare care este sărbătoarea care are loc pe data de 7 martie 2023 și dacă este o sărbătoare cu cruce neagră sau roșie, dar și care este rugăciunea care este adresată sfântului sărbătorit în această zi. În plus, descoperiți și ce alte sărbători urmează în luna martie.

 

Calendar ortodox 7 martie 2023 -  Sfinții Mucenici Episcopi din Cherson; Sfântul Mucenic Efrem, episcopul Tomisului

Citește și: Zodiac 7 martie 2023. Află ce zodie are probleme în relație!

ce sarbatoare este pe 7 martie 2023
Calendar ortodox 7 martie 2023[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Sfatul zilei din 7 martie 2023. O zodie se va simți în extaz la munte!

Pe data de 7 martie are loc prăznuirea  Sfinților Mucenici Episcopi din Cherson. Aceștia au fost Vasilevs, Efrem, Evghenie, Capiton, Eterie, Agatodor și Elpidie, toți fiind episcopi ai Chersonului, însă în ani diferiți.

Fiecare a fost trimis în diverse ținuturi păgâne, pentru a aduce în ele lumina Evangheliei, ca misionari, de către Patriarhul Ierusalimului. Zis și făcut! Sfinții Mucenici Episcopi din Cherson au reușit să ia mucenicia din mâinile necredincioșilor, evreilor, grecilor și sciiților.

În ciuda acestui fapt, Sfântul Mucenic Episcop Vasilevs a trecut la cele veșnice după ce a înviat din morți copilul conducătorului din Cherson, fiind ucis de către păgâni.

Odată cu aflarea trecerii sale la neființă, au venit în Cherson și Sfinții Mucenici Episcopi Evghenie, Agatodor și Elpidie, însă și aceștia au fost uciși de către păgâni.

Sfântul Mucenic Episcop Efrem a trecut și el la cele veșnice tot pe data de 7 martie, însă prin decapitare. Văzând toate acestea, Sfântul Mucenic Episcop Eterie a cerut ajutor din partea Împăratului Constantin cel Mare. Acesta a fost cel care a reușit să-i alunge pe păgâni.

Cu toate acestea, în drum spre Bizantin, când își dorea să-i mulțumească Împăratului pentru ajutor, Sfântul Mucenic Episcop Eterie a trecut și el la cele veșnice, fiind omorât.

Din toți acești Sfinți Mucenici Episcopi, rămăsese în viață doar Capiton, care devenise episcop pentru sciții sălbatici. Aceștia au fost cei care au cerut un semn de la acesta, pentru a-l putea crede. Pentru a le dovedi acest aspect, Sfântului Mucenic Episcop Capiton i-a fost cerut să intre într-un cuptor de foc.

Zis și făcut! Acesta s-a rugat mult și și-a păstrat credința vie, s-a însemnat cu Semnul Sfintei Cruci, a intrat în foc, acolo unde a rămas timp de o oră. Sfântul Mucenic Episcop Capiton a ieșit din foc fără să i se ardă nici măcar hainele. Atunci a fost momentul în care sciții au strigat:" Unul este Dumnezeu, Dumnezeul creștinilor, mare și puternic, Care le apară pe slugile Lui de flăcările focului!", moment în care toată cetatea și împrejurimile s-au dus la Sfântul Botez.

În ciuda acestui fapt, după un timp, Sfântul Mucenic Episcop Capiton a trecut la cel veșnice după ce a fost înecat în râul Nipru, de către păgâni.

 

Rugăciune către  Sfântul Mucenic Efrem, episcopul Tomisului - 7 martie 2023

calendar ortodox martie azi
Calendar ortodox 7 martie 2023[Sursa foto: unsplash]

Calendar creştin ortodox 7 martie 2023- sărbătoare fără cruce neagră sau roșie

Sfinte Mare Mucenice Efrem, ascultă rugăciunea mea, a păcătosului, şi vino în ajutorul meu. Am aflat de minunile tale, am aflat de darurile pe care le-ai primit de la Dumnezeu pentru jertfelnicia ta. Şi, văzând cum atâta mulţime de oameni a fost ajutată de tine, îndrăznesc să nădăjduiesc şi eu, ştiind că nu vei trece cu vederea cererea mea. De nenumărate ori te-ai arătat în vedenii şi vise, spunând celor credincioşi că vor primi cele cerute în rugăciune. Eu nu sunt vrednic de o astfel de mângâiere, pentru că păcatele mele sunt multe şi credinţa mea este puţină, dar cred că iubirea ta covârşeşte răutăţile mele şi nădăjduiesc, prin mijlocirea ta, să pun început bun mântuirii mele.

Roagă-te lui Dumnezeu pentru mine, Sfinte, să caut cele de folos mântuirii. Trupul meu este slăbănogit de păcate şi sufletul meu este moleşit din pricina patimilor. Iubitor de păcate sunt şi la faptele cele bune mă lenevesc. Cere-I lui Dumnezeu să îmi sporească credinţa, să-mi înmoaie inima cea învârtoşată, să îmi dăruiască smerenie, răbdare şi râvnă în războiul duhovnicesc. Sfinte Efrem, învaţă-mă să mă rog, să nădăjduiesc, să cred, să iubesc, să rabd şi să iert.

Sfârşitul tău mucenicesc mă îndeamnă să lepăd desfătările trecătoare ale acestei lumi. Chinurile pe care le-ai suferit mă îndeamnă să ridic şi eu crucea ascultării de Dumnezeu. Învaţă-mă, sfinte, să trăiesc nu după voia mea, ci după voia dumnezeiască, să nu caut cele ale mele şi să mă izbăvesc de patimile şi de păcatele care mă apasă. Alungă de la mine toate ispita diavolească. Prea mult am păcătuit, prea mult am izgonit de la mine harul dumnezeiesc. Acum a sosit ceasul mântuirii mele, sfinte. Domnul bate la uşa inimii mele şi vreau să Îi deschid. Ajută-mă, sfinte, că sunt neputincios!

Roagă-te pentru mine până la ultima suflare a vieţii mele. Roagă-te, Sfinte Efrem, pentru tot poporul creştinesc, pentru toţii ierarhii, preoţii, monahii şi credincioşii. Roagă-te pentru părintele meu duhovnicesc şi pentru toate rudeniile mele după trup şi după duh. Roagă-te, sfinte, pentru robii lui Dumnezeu (numele), pentru toţi cei care mi-au cerut să mă rog pentru dânşii, pentru toţi cei care se roagă ori se ostenesc pentru mine, pentru toţi cei care mi-au făcut vreun bine ori vreodată m-au ajutat, ştiuţi şi neştiuţi.

Ajută, Sfinte Efrem, pe cei care zac în patimi, robiţi de nepocăinţă şi trândăvie, pe cei ce sunt în necazuri şi în ispite. Alină-le suferinţa sufletească şi trupescă şi-i ocroteşte pe cei ce sunt în închisori, în spitale, azile sau orfelinate şi pe toţi cei care sunt singuri, bolnavi şi neputincioşi.

Înmulţeşte rugăciunile pe care le faci pentru noi, Sfinte, ca şi noi să cădem la rugăciune, mulţumindu-ţi din prea plinul inimii. Ca împreună cu tine să Îl slăvim pe Dumnezeul cel în Treime lăudat, în vecii vecilor. Amin.”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

 

Calendar ortodox 2023 martie

calendar ortodox azi
Calendar ortodox 7 martie 2023[Sursa foto: ziarullumina.ro]

1 M Sf. Cuv. Mc. Evdochia;Sf. Cuv. Domnina; (Canonul cel Mare, partea a III-a) ( Post. Nu se fac nunți)

2 J Sf. Sfințit Mc. Teodot, ep. Chiriniei;Sf. Mc. Isihie; (Canonul cel Mare, partea a IV-a) (Post. Nu se fac nunți)

3 V Sf. Mc. Eutropie, Cleonic și Vasilisc; (Post. Nu se fac nunți)

4 S Sf. Cuv. Gherasim de la Iordan;Sf. Mc. Pavel și sora sa, Iuliana; (Sâmbăta Sf. Teodor- Pomenirea morților) (Dezlegare la ulei și vin. Nu se fac nunți)

5 D Sf. Mc. Conon din Isauria și Conon Grădinarul;Sf. Cuv. Marcu Pustnicul; (Dezlegare la ulei și vin. Nu se fac nunți)

6 L Sf. 42 de Mc. din Amoreea;Aflarea Sfintei Cruci; (Post. Nu se fac nunți)

7 M Sf. Sfințiți Mc. Vasilevs, Evghenie, Capiton, Eterie, Agatodor și Elpidie, ep. din Herson;Sf. Sfințit Mc. Efrem, ep. Tomisului; (Post. Nu se fac nunți)

8 M Sf. Ier. Mărt. Teofilact, ep. Nicomidiei; (Post. Nu se fac nunți)

9 J † Sf. 40 de Mc. din Sevastia; (Pomenirea morților- Moșii de primăvară) ( Dezlegare la ulei și vin. Nu se fac nunți)

10 V Sf. Mc. Codrat, Ciprian, Dionisie și cei împreună cu ei; (Post. Nu se fac nunți)

11 S Sf. Ier. Sofronie, patr. Ierusalimului; (Sâmbăta a II-a din Post- Pomenirea morților) (Dezlegare la ulei și vin. Nu se fac nunți)

12 D Sf. Cuv. Teofan Mărt. Sf. Ier. Grigorie Dialogul, ep. Romei;Sf. Cuv. Simeon Noul Teolog; (Dezlegare la ulei și vin. Nu se fac nunți)

13 L Aducerea moaștelor Sf. Ier. Nichifor, patr. Constantinopolului; (Post. Nu se fac nunți)

14 M Sf. Cuv. Benedict de Nursia;Sf. Sfințit Mc. Alexandru, pr. din Pidna; (Post. Nu se fac nunți)

15 M Sf. Mc. Agapie și Plisie, Timolau; (Post. Nu se fac nunți)

16 J Sf. Mc. Sabin Egipteanul;Sf. Cuv. Hristodul din Patmos;( Post. Nu se fac nunți)

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

17 V Sf. Cuv. Alexie, omul lui Dumnezeu; (Post. Nu se fac nunți)

18 S Sf. Ier. Chiril, arhiep. Ierusalimului; (Sâmbăta a III-a din Post- Pomenirea morților) (Dezlegare la ulei și vin. Nu se fac nunți)

19 D Sf. Mc. Hrisant și Daria, Claudiu și Ilaria;Sf. Mc. Marian diac.; (Dezlegare la ulei și vin. Nu se fac nunți)

20 L Sf. Cuv. Mc. uciși în M. Sf. Sava cel Sfințit; (Post. Nu se fac nunți)

21 M Sf. Ier. Iacob Mărt.;Sf. Cuv. Serapion;; (Post. Nu se fac nunți)

22 M Sf. Sfințit Mc. Vasile, pr. din Ancira;Sf. Mc. Drosida, fiica împ. Traian; (Post. Nu se fac nunți)

23 J Sf. Cuv. Mc. Nicon și cei 199 ucenici ai lui; (Post. Nu se fac nunți)

24 V Înainte-prăznuirea Bunei Vestiri;Sf. Ier. Artemon, ep. Seleuciei;( Dezlegare la ulei și vin. Nu se fac nunți)

25 S (†) Buna Vestire (Blagoveștenia); (Sâmbăta a IV-a din Post- Pomenirea morților) (Dezlegare la pește. Nu se fac nunți)

26 D Odovania Praznicului Bunei Vestiri;Soborul Sf. Arh. Gavriil;Sf. Mc. Montanus, pr. și soția sa, Maxima;Sf. 26 de Mc. din Goția; (Dezlegare la ulei și vin. Nu se fac nunți)

27 L Sf. Mc. Matrona din Tesalonic;Sf. Mc. Filit și Lidia, soția sa, cu cei 4 fii ai lor; (Post. Nu se fac nunți)

28 M Sf. Cuv. Ilarion cel Nou, eg. Pelechitului;Sf. Cuv. Ștefan, făcătorul de minuni; (Post. Nu se fac nunți)

29 M Sf. Sfințiți Mc. Marcu, ep. Aretuselor și Chiril diac.;Sf. Mc. Iona și Varahisie; (Denia Canonului cel Mare) (Post. Nu se fac nunți)

30 J Sf. Cuv. Ioan Scărarul;Sf. Cuv. Euvula, mama Sf. Pantelimon; (Dezlegare la ulei și vin. Nu se fac nunți)

31 V Sf. Sfințit Mc. Ipatie, ep. Gangrei;Sf. Mc. Veniamin, diac.; (Denia Acatistului Bunei Vestiri) (Post. Nu se fac nunți)

 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, să consulţi calendarul creştin ortodox.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Sfatul zilei din 7 martie 2023. O zodie se va simți în extaz la munte!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies