Cancerul de col uterin. Iata ce trebuie sa stim despre simptomele acestui tip de cancer !

Cancerul de col uterin. Iata ce trebuie sa stim despre simptomele acestui tip de cancer !
Cancerul de col uterin. Iata ce trebuie sa stim despre simptomele acestui tip de cancer !

Cancerul de col uterin este un tip de cancer care se dezvolta in cervixul unei femei si este cel mai frecvent cancer la femeile sub 35 de ani.

Femeile mai tinere diagnosticate cu aceasta boala au aproape 90 la suta rata de supravietuire sau mai mult dupa primirea diagnosticului, comparativ cu doar peste 66 la suta pentru femeile mai in varsta.

Simptomele pentru cancerul de col uterin sunt:

Cancerul de col uterin multe ori nu are simptome in faza incipienta. Daca ai simptome, cele mai frecvente sunt sangerari vaginale neobisnuite care pot sa apara dupa sex sau intre perioade de ciclu menstrual si ar trebui sa fie verificate de catre medicul de familie.



Sangerarea anormala nu inseamna intotdeauna ca trebuie sa te alarmezei; este doar important ca aceste lucruri sa fie investigate pentru a ajuta la eliminarea tuturor posibilitătlor.

Dr. John Green, consultant in oncologie medicala si specialist in cancer ginecologice la Cancer Centre Clatterbridge spune: "Aproape toate cazurile de cancer de col uterin sunt cauzate de papilomavirusul uman (HPV). HPV este un virus foarte comun, care este de multe ori raspandit in timpul actului sexual.
Exista mai mult de 100 de tipuri diferite de HPV, dintre care multe sunt inofensive. Cu toate acestea, unele tipuri de HPV pot perturba funcţionarea normala a celulelor din colul uterin şi se poate declansa in cele din urma debutul de cancer. Folosirea prezervativului in timpul actului sexual ofera o anumita protectie impotriva HPV, dar nu poate preveni intotdeauna infectia".


De la varsta de 25 de, toate femeile din Marea Britanie sunt invitate la Programul de screening NHS Naţional pentru cancer de col uterin, care este mult mai cunoscut ca un test Papanicolau.
In timpul screening-ul, un mic eşantion de celule este luat din colul uterin şi verificat la microscop pentru anomalii. Acest program de screening poate ajuta la prevenirea  a 45 la suta din cazurile de cancer de col uterin la femeile tinere, asa ca este de o importanta vitala.


Sursa: www.femalefirst.co.uk

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies