Cancerul pulmonar – cauze, simptome și tratamente. Boala mortală ce poate fi prevenită!

Cancer pulmonar
Cancerul pulmonar

Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre diagnosticul de cancer pulmonar.

Cancerul pulmonar reprezintă un diagnostic de-a dreptul înfiorător, ținând cont mai ales de frecvența acestuia în rândul oamenilor și rapiditatea cu care această boală avansează. Potrivit unor date statistice, în România cancerul pulmonar este cea mai frecventă formă de cancer diagnosticată cu peste 12000 de cazuri anuale.

Numită și boala mută, cancerul pulmonar este o afecțiune înspăimântătoare tocmai pentru faptul că prezintă anumite simptome care la început nu ne dau nimic de bănuit, dar ulterior pot să ascundă un diagnostic crunt.

De aceea, este foarte important ca acesta să fie depistat încă din stadiul incipient și să se facă toate procedurile necesare astfel încât să poată fi prelungită cât mai mult durata de viață a pacientului.

În cadrul unei emisiuni, prof. dr. Ruxandra Ulmeanu, președintele secțiunii de cancer pulmonar din cadrul Societății Române de Pneumologie, a vorbit despre cancerul pulmonar, punctând câteva informații importante despre cauzele apariției acestei afecțiuni, cum se manifestă și care este schema de tratament. 

Care sunt simptomele pentru cancerul pulmonar

Care sunt simptomele pentru cancerul pulmonar
Care sunt simptomele pentru cancerul pulmonar[Sursa foto: freepik]

Cancerul pulmonar este cel mai rău dintre toate cancerele. Se moare cel mai mult de cancer pulmonar și pe de altă parte, foarte repede. Simptomele nu sunt specifice. Nu are nimic particular .”, spune specialistul în domeniu.  

Astfel, cele mai predispuse persoane să dezvolte o astfel de formă de cancer sunt fumătorii, care se pot confrunta cu o tuse cronică urmată de expectorări excesive.

De asemenea, oboseala excesivă reprezintă un alt simptom care ar trebui să ne ducă în cabinetul medicului pentru un control anual, mai ales dacă vorbim despre fumători.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Mai mult decât atât, în cazul persoanelor care se confruntă cu această afecțiune, manifestările răcelii nu trec după evaluări medicale sau după un tratament corect administrat.

Potrivit specialistului în domeniu, poluarea este un alt factor care duce la apariția cancerului pulmonar, astfel încât microparticulele care sunt prezente în aer pot duce la dezvoltarea unei astfel de afecțiuni.

Cum se manifestă cancerul pulmonar

Citește și: Primele semne ale bronșitei. ”Fumul de țigară este toxicul pe care îl inhalăm, care produce leziuni pulmonare și leziuni bronșice.”

Cum se manifestă cancerul pulmonar
Cum se manifestă cancerul pulmonar[Sursa foto: freepik]

Principalele manifestări ale cancerului pulmonar constau în apariția unor inflamații la nivelul căilor aeriene, care poate duce la o degradare constantă a plămânului.

Trebuie să înțelegem că nu este normal să tușim și să expectorăm. Deja acolo este o inflamație, în plămân,  în căile aeriene, dacă acest lucru se întâmplă. În timp, această inflamație produce degradări la nivelul plămânului, care devin ireversibile .”, a spus specialistul în domeniu. 

Citește și: Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cancerul pulmonar se tratează?

Citește și: 10 simptome de cancer generalizat pe care nimeni nu le bagă în seamă! Mergi urgent la medic dacă ai așa ceva

Tratament pentru cancerul pulmonar
Tratament pentru cancerul pulmonar[Sursa foto: freepik]

În ultimul timp medicina a evoluat considerabil, astfel încât au fost dezvoltate numeroase tratamente eficiente pentru cele mai grave diagnostice, printre care și cel de cancer pulmonar. Astfel, un diagnostic precoce este urmat cu ușurință de mai multe etape de tratament, care se realizează în funcție de specificul mutațiilor genetice pe care le are maladia respectivă.

Potrivit specialistului în domeniu, în urma acestor tratamente se poate face cu ușurință trecerea de la o maladie incurabilă, la una cronică, astfel încât să se prelungească mai mult durata de viață a persoanei diagnosticate cu cancer pulmonar.

Astfel, există anumite evaluări periodice care se realizează după fiecare ciclu de tratament, astfel încât pacientul să știe modul în care a evoluat și involuat boala respectivă. În acest caz este foarte importantă sănătatea emoțională a pacientului, astfel încât să primească rezultatele evaluărilor într-un mod agreabil, indiferent de gradul acestora, pentru a se mobiliza și a continua tratamentul.

Progresele în materie de diagnostic și mai ales în materie de tratament sunt atât de mari încât vorbim de cancerul pulmonar de la o maladie incurabilă, la o maladie cronică. De fiecare dată, după un anumit ciclu de tratament, pacientul trebuie să facă evaluări. Acele evaluări pot să iasă bine sau rău. După confirmarea diagnosticului de cancer, a afla cât mai amănunțit ce fel de celule, ce fel de mutații genetice care provoacă cancerul sunt prezente acolo, înseamnă a particulariza cât mai mult tratamentul, astfel încât să îi dai un tratament țintit pentru a prelungi foarte mult viața, chiar pentru formele avansate de cancer .”, a spus specialistul în domeniu.  



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cele mai intalnite boli care nu prezinta simptome

Anamaria Prodan, la un pas de un ACCIDENT VESTIMENTAR. Și-a etalat decolteul generos, la 51 de ani, într-o rochie decupată

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

VIDEO. Grasu XXL, ipostază rară! Artistul a izbucnit în lacrimi în fața publicului Neversea: "N-am vrut să vă emoționeze atât de tare pe toți, dar așa s-a întâmplat"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies