Când apare răul de mișcare la copii și cum trebuie tratat?

Când apare răul de mișcare la copii și cum trebuie tratat?
Când apare răul de mișcare la copii și cum trebuie tratat?

Aflați din rândurile următoare cum să tratați răul de mișcare la copii.

Mulți părinți consideră drumurile lungi cu copilul o adevărată provocare, mai ales atunci când acesta suferă de rău de mișcare.

Pe lângă copii, și adulții se confruntă însă cu senzația de rău de mișcare. Potrivit studiilor în domeniu, răul de mișcare este mai amplificat în primii trei ani de viață. Acesta este o senzație neplăcută, care are loc la nivelul creierului. În schimb, există numeroase metode prin care putem să oprim această senzație sau să o ameliorăm, bucurându-ne în continuare de călătorie.

În cadrul unei emisiuni, doctorul Ana Maria Apostol a vorbit despre cauzele care duc la apariția răului de mișcare și cum se poate trata. De asemenea, a oferit și anumite sfaturi persoanelor care se confruntă cu această senzație, astfel încât să aibă parte de o călătorie plăcută. 

De ce apare răul de mișcare

Citește și: Când apare răul de mișcare la copii și cum trebuie tratat. ,,Urechea internă se ocupă de menținerea echilibrului”

Când apare răul de mișcare la copii și cum trebuie tratat?

Potrivit specialistului în domeniu, răul de mișcare provine de la o contradicție între urechea internă și ochi.

Când mergem cu mașina, cu avionul sau cu vaporul, urechea internă sesizează că se mișcă, dar ochii sesizează că tu nu te miști de fapt și a creier ajung două informații complet diferite și creierul nu mai știe ce să facă și îi dă o senzație de rău corpului .”, explică specialistul în domeniu.

Astfel, răul de mișcare se manifestă prin senzații de amețeli, greață, vărsături și crampe abdominale.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

De asemenea, este foarte important de reținut faptul că răul de mișcare se dobândește genetic și este un comportament care ne este sugerat de la naștere, dar cu timpul se poate ameliora.

Fiecare om reacționează diferit. Acest rău de mișcare are o componentă genetică. Te naști cu el. Nu toți oamenii au rău de mișcare, doar o parte din noi. Cu acest rău de mișcare te obișnuiești. În primii trei ani de zile este mai rău, dar cu cât avansăm în vârstă ne obișnuim cu mișcarea și ne adaptăm. Răul de mișcare ar trebui să se amelioreze odată cu creșterea în vârstă .”, spune specialistul în domeniu.

 

Totodată, răul de mișcare apare mai frecvent la femei și copii sub 3 ani și este mai intens în funcție de traseul și tulburențele care apar pe parcursul drumului.

Cum tratăm răul de mișcare

Citește și: De la ce vârstă lăsăm copiii singuri în casă. ”Ajută foarte mult să lași copiii încă de mici în excursii și în tabere.”

Când apare răul de mișcare la copii și cum trebuie tratat?

Există anumite metode prin care putem să tratăm sau să ameliorăm răul de mișcare.

Nu există niciodată o pastilă minune pentru nimic. Există, într-adevăr anumite metode care pot să-ți amelioreze acest rău de mișcare. Există pastile pe care poți să le iei înainte de a merge cu un transport care știi că îți va face rău .”, spune specialistul în domeniu.

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

De asemenea, o influență semnificativă o are și poziția pe care o ocupi în mijlocul de transport respectiv. De aceea, persoanelor cărora le este rău de mașină le este recomandat să stea în față, pentru a fi atente la drum și a percepe mișcare cu toate simțurile.

Trebuie să îți alegi poziția în acel mijloc de transport în care să ai o mișcare cât mai minimă. Dacă ești nevoit să stai în spate, închizi ochii și încerci să dormi și atunci elimini receptorul vizual de tot sau te uiți pe geam la orizont și percepi mișcarea .”, spune specialistul în domeniu.

Astfel, dacă aveți un copil mic, încercați să plecați cu el la drum atunci când este ora lui de somn.

De asemenea, potrivit specialistului în domeniu, starea de rău este amplificată de anxietate. Astfel, puteți să consumați și anumite medicamente anxiolitice pentru a diminua senzația de rău de mișcare.

Totodată, există un punct sub încheietura mâinii care dacă îl apeși constat, scade senzația de rău de mașină.

S-a constat că există un punct sub încheietura mâinii pe care dacă-l apeși constant, îți scade această senzație de rău de mașină .”, spune specialistul în domeniu.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies