Când apare răul de mișcare la copii și cum trebuie tratat. Sfaturi și tratamente eficiente!

Când apare răul de mișcare la copii și cum trebuie tratat. Sfaturi și tratamente eficiente!
Când apare răul de mișcare la copii

Răul de mișcare este un mix de simptome care includ starea de greață, care, de cele mai multe ori, vine alături de un disconfort abdominal, vărsături, amețeli și multe alte simptome de acest fel.

Răul la copii este o afecțiune a urechii interne și este cauzată de o mișcare care se repetă constant, într-un autoturism sau alte mișcări care o pot deranja. Aceasta afecțiune este numită boala în mișcare, iar în momentul în care vă aflați pe apă, este denumită boala mării. 

Citeste si: Naștere naturală sau cezariană? ,,Viitoarele mame știu acest lucru”

Când apare răul de mișcare la copii și cum trebuie tratat

Când apare răul de mișcare la copii[Sursa foto: Freepik]

Alegeți locurile potrivite în mașină

Răul de mișcare este destul de des întâlnit la copii, iar fiecare persoană reacționează diferit la acesta. Ana Maria Apostol, doctor specialist, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, că urechea internă se ocupă de menținerea echilibrului corpului nostru, iar apoi urmează niște receptori, care sesizează mișcarea corpului și trimit informația la creier, iar în acel moment, acesta o recepționează. 

,,Urechea internă se ocupă de menținerea echilibrului corpului nostru, apoi sunt niște receptori, care sesizează mișcarea corpului si când se misca corpul, receptorii aceia transmit informația la creier ,,vezi ca se mișcă ceva”, iar creierul recepționează, corpul se mișcă. ”.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ventilație și aer proaspăt

Când apare răul de mișcare la copii[Sursa foto: Freepik]

Evitați alimentația înainte de călătorie

Mișcarea corpului nu este sesizată numai de urechea internă, ci și de ochi. In concluzie, există două organe care recepționează mișcarea și duc informația la creier. În momentele în care mergem cu mașina, avionul sau vaporul, urechea internă sesizează că se mișcă, dar ochii sesizează că tu stai pe loc.

,,Mișcarea corpului este sesizata nu numai de urechea interna, este sesizata si de ochi, deci avem doua organe, care recepționează mișcarea si duc informația la creier.

Când mergem cu mașina, cu avionul sau cu vaporul, urechea interna sesizează ca se mișcă, dar ochii sesizează ca tu nu te miști de fapt, si la creier ajung doua informații in același timp, complet diferite si creierul nu mai știe ce sa zică si ii da o senzație de rău corpului, de asta se numește rău de mișcare. Tu de miști, ochii nu sesizează si începi sa ai amețeli, greata, vărsături, crampe abdominale ca nu știi ce se întâmplă, te miști sau nu te miști”,
a
mai declarat doctorul.

Evitați cititul și vizionarea electronicelor în timpul călătoriei

Când apare răul de mișcare la copii[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Pauze regulate și destindere

Citeste si: Cum să te înțelegi cu un adolescent. „Să resetăm sistemul de limite și reguli”

Nu există nicio pastilă care să facă minuni pentru acest rău de mișcare, iar fiecare om reacționează diferit. Cu acest rău de mișcare te naști, deoarece are o componentă genetică și nu toți oamenii au rău de mișcare, ci doar o parte din noi.

În cele mai multe cazuri, acesta se manifestă la copii, pentru că trebuie să se obișnuiască cu mediul din jur, iar din acest motiv reacționează mult mai brutal. 

Încercați metodele naturale precum acupresura sau utilizarea brânzei-ursului (Plectranthus amboinicus)

Când apare răul de mișcare la copii[Sursa foto: Freepik]

Consultați medicul

,,Nu exista niciodată nicio pastila minune pentru nimic, fiecare om reacționează diferit. Acest rău de mișcare, te naști cu el, are o componentă genetică.  Nu toți oamenii au rău de mișcare, doar o parte din noi, iar cel mai mult se manifesta la copii, deoarece ei trebuie sa se obisnuiasca cu tot mediul din jur si reacționează mult mai brutal, dar exista anumite metode care sa îți amelioreze acest rău de mișcare. Exista pastile pe care trebuie sa le iei înainte de a merge cu un transport care știi sigur ca îți va face rău, medicamente pe baza de ghimbir sau menta, pe care le iei cu o ora- doua înainte si ele vor funcționa patru, cinci sase ore”, a mai spus doctorul.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Totul despre persoanele singure, beneficii și dezavantaje. „Cea mai bună relație pe care trebuie să o construiești este relația cu tine”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies