Când ceaiul se poate transforma ceaiul într-o otravă

Când ceaiul se poate transforma ceaiul într-o otravă
Când ceaiul se poate transforma ceaiul într-o otravă

Aflați din rândurile următoare care sunt ceaiurile ce nu trebuie băute de multe ori pe zi și care sunt efectele negative pe care acestea le pot avea.

Ceaiul este o băutură care în mod normal nu ar trebui să ne facă niciun rău. Multe persoane consumă ceai mai des decât beau apă, iar acest lucru nu este neapărat unul rău deoarece unele tipuri de ceai, în funcție de compoziția lor, au diferite efecte pozitive asupra organismului.

Există însă și alte sortimente de ceai, care dacă sunt consumate în cantități prea mari, pot avea anumite efecte negative asupra organismului.

În cadrul emisiunii „ Teo Show ”, difuzată pe Kanal D, Teo Trandafir a avut-o în platou invitată pe Ana Maria Mateescu, specialist în ceaiuri, care a vorbit despre momentele în care ceaiul poate deveni „otravă” pentru organismul nostru. De asemenea, a oferit mai multe detalii despre tipurile de ceai, dar și cum se prepară acestea în mod corect.

Când se poate transforma ceaiul într-o otravă

Citește și: Ce efecte negative are cafeaua. De ce nu trebuie să fie consumată pe caniculă

Când ceaiul se poate transforma ceaiul într-o otravă

În această situație, când cantitatea de ceai băută ne poate face rău organismului, ne referim la un ingredient foarte important care se găsește în compoziția ceaiurilor: teina.

 „ În mod normal, se poate consuma ceai pe parcursul întregii zile, atâta timp cât nu conține teină.

Teina este un compus foarte asemănător din punct de vedere chimic cofeinei .”, explică specialistul în domeniu.

Astfel, ceaiurile cu teină, consumate în exces, poate fi extrem de dăunătoare organismului nostru. Acesta trebuie consumate cu moderație pentru că, în caz contrat, conform specialistului în domeniu, riscăm să avem stări de nervozitate, agitație și chiar insomnii, teina având același efect pe care îl are cofeina asupra corpului nostru.

Care sunt ceaiurile cu un conținut crescut de teină

Citește și: Cât de bun este ceaiul de rozmarin. Are foarte multe benficii asupra sănătății

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ceaiul negru

Printre ceaiurile care au un conținut crescut de teină, se numără ceaiul negru, ceaiul verde, ceaiurile mate, care provin din iarba mate și are o concentrație mare de cofeină și ceaiul Pu-Erh, care este un

ceai fermentat.

Acestea sunt ceaiurile care trebuie băute în maxim 4-5 căni pe zi.Este cam același lucru ca un consum excesiv de cafea. ”, spune specialistul în domeniu.

Cum se prepară corect un ceai

Citește și: Ce ceaiuri topesc celulita si cum sa le consumi

Cum se prepară corect un ceai

Pentru iubitorii de ceai, este foarte important să știe cum să-l prepare corect pentru a beneficia de gustul intens și autentic al ceaiului.

Conform specialistului în domeniu, dacă nu respectăm timpul corespunzător de infuzare în funcție de specificul fiecărui ceai, riscăm să pierdem din gustul intens și plăcut al ceaiului.

Ceaiul se prepară în funcție de sortimentul pe care îl avem.

De exemplu, ceaiul blooming care are în componență ceaiul alb, flori de gălbenele, flori de iasomie și amarant prelucrate într-o tehnică specifică. Acest ceai se va infuza la 80-85 de grade Celsius maxim.Nu toate ceaiurile se prepară în același mod. Depinde de sortiment. Ceaiul verde și ceaiul negru se infuzează 2-3 minute maxim. Ceaiul alb, la fel, 2 minute, deoarece se va transforma într-o aromă amară, specifică, pe care nu ne-o dorim. Ceaiurile de fructe pot fi infuzate undeva la între 5 și 8 minute .”, explică specialistul în domeniu.

De asemenea, este foarte important de specificat că în procesul de preparare al unui ceai, trebuie să adăugăm mai întâi ceaiul și ulterior apa clocotită.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Tipuri de ceaiuri și efectele pe care acestea le au asupra organismului

Citește și: Când se bea ceaiul verde? 2 căni pe zi sunt suficiente ca să te bucuri de beneficiile lui

Beneficiile ceaiului

Specialistul în domeniu a oferit și câteva exemple de ceaiuri în funcție de efectele pe care acestea le au asupra organismului.

Astfel, dacă vrem să obținem un efect de calmare și liniștire, putem să optăm pentru  ceaiurile de mușețel, cu lavandă și cu diverse plante care au rol în sensul acesta.

De asemenea, pentru persoanele care au parte de un antrenament intens și depun un efort fizic ridicat pe timpul zilei, cele mai recomandate ceaiuri sunt cele mate.

 „ Este foarte consumat în America de Sud. Messi și Ronaldo îl consumă pentru a avea parte de antrenamente mult mai intense și eficiente .”, spune specialistul în domeniu.

Totodată, și ceaiurile cu un conținut ridicat de teină ajută la un plus de energie al organismului. Printre acestea se numără ceaiul negru, ceaiul verde și ceaiul Pu-Erh.

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum se prepară ceaiul de urzici

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies