”Când copiii nu-și pot permite, să fie asigurată.” Uniforma școlară devine obligatorie?

”Când copiii nu-și pot permite, să fie asigurată.” Uniforma școlară devine obligatorie?
”Când copiii nu-și pot permite, să fie asigurată.” Uniforma școlară devine obligatorie?

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat în urmă cu puțin timp că uniforma şcolară a elevilor poate fi o opţiune, dacă nu va deveni un instrument de excluziune.

Ligia Deca a discutat despre uniforma școlară, fiind de părere că părinții care nu își pot permite achiziționarea unor uniforme pentru copiii lor trebuie să primească ajutor din partea statul român. Totodată, ministrul este de părere că uniforma școlară a elevilor poate fi o opțiune, atâta timp cât ea nu devine un instrument de excluziune. 

„Uniforma școlară poate fi o opțiune câtă vreme ea nu devine instrument de excluziune.

Deci nu cred că putem impune copiilor, care au garantat dreptul la educație, să cumpere o uniformă  atunci când familiile lor nu-și pot permite. Deci uniforma poate fi un instrument pentru a nu avea diferențieri din punct de vedere social, dar aceasta, când copiii nu-și pot permite, să fie asigurată, ca dreptul la educație să fie garantat”, a declarat Ligia Deca, la o conferință de presă.

Citește și: Abonamentele de transport STB se vor emite doar online, pentru elevii și studenții din Regiunea București-Ilfov prin aplicația YouthTB

Uniforma școlară devine obligatorie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ministrul Educației, declarații privind practica învățării în trei schimburi

De asemenea, ministrul și-a spus opinia despre practica învățării în trei schimburi.

Ligia Deca consideră că atât această practică, cât și micșorarea orei la 35 sau la 40 de minute nu aduce calitate în procesul educațional.

„Trebuie să operaționalizăm prevederile legale pentru crearea unor consorții școlare, cu școlile din vecinătate, astfel încât să nu mai avem școli care învață în trei schimburi”, a transmis ministrul.

Citește și: Vacanță pentru elevii din 10 județe, începând de astăzi. În ce unități de învățământ se fac în continuare cursuri

Uniforma școlară devine obligatorie[Sursa foto: Facebook]

Mai mult decât atât, aceasta își dorește ca toate cererile de educație timpurie să fie onorate, iar unitățile de învățământ să respecte standardele stabilite de Ministerul Educației, nu să le ocolească.

„Acolo unde statul nu poate asigura, cred că este firesc că apare privatul. Pe termen lung îmi doresc ca toate cererile pe care le avem pentru educație timpurie să fie onorate recent, fie ca e vorbim de stat sau privat acreditate.

Îmi doresc ca toate unitățile de învățământ să respecte standardele pe care le stabilim la Ministerul Educației și să nu mai fie ocolite”, a precizat ministrul Educației.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Abonamentele de transport STB se vor emite doar online, pentru elevii și studenții din Regiunea București-Ilfov prin aplicația YouthTB

FOTO DE INFARCT! Uite-o pe Anna Lesko în cea mai SEXY rochie pe care a găsit-o. A arătat TOT, iar fanii au fost în extaz!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Vlăduța Lupău este în culmea fericirii! Artista, primele declarații după ce a născut al doilea copil: "Ai venit să ne umpli casa și inima cu iubire"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Provocarea lui Dan Negru pentru cei din fața micilor ecrane: “Reușiți să-i învingeți?”

Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR


Cookies