Când copilul tău e gay! Poveştile năucitoare ale părintilor ROMÂNI care au copii "diferiţi"

Când copilul tău e gay! Poveştile năucitoare ale părintilor ROMÂNI care au copii
Când copilul tău e gay! Poveştile năucitoare ale părintilor ROMÂNI care au copii "diferiţi"

Ştiu, nu prea-ţi vine să te gândeşti la sexualitatea copilului tău. Cam orice altceva ar suna mai bine acum decât să te uiţi în ochii fetiţei tale sau ai băieţelului tău, şi să-ţi imaginezi că într-o zi vor face sex.

Mariana, 50 de ani, despre fiul ei Zaharia, 23, bărbat gay

„Zaharia e al treilea din patru fraţi. Eu cred că e dreptul fiecăruia să decidă ce alegeri face. A terminat liceul teologic pentru că asta a fost decizia lui. El chiar a câştigat câteva olimpiade de matematică, şi-l vedeam cumva în domeniul ăsta, economic. Opţiunea lui, însă, a fost tot timpul teologia.

Eu am fost foarte deschisă cu copiii mei, am fost şi mama, şi prietenă. Am avut aşa o vagă idee, oarecum, dar aşteptam să îşi deschidă sufletul, nu l-am forţat.

Era în clasa a 12-a, acum patru ani. S-a împrietenit cu o colegă la Cluj şi s-a dus să o viziteze. Mi-a spus, însă, prin telefon: «Mama, n-am niciun sentiment şi atunci trebuie să-ţi dai seama că, de fapt, e altfel».

Cam aşa s-au derulat evenimentele. I-am spus: «Bine atunci, nici nu are rost să te forţezi. Vezi în timp, poate că nu e ea aleasa sau poate că, într-adevăr, e aşa cum crezi ca ar fi».

M-a surprins, dar n-am rămas şocată. N-am luat nicio atitudine şi n-am încercat să-i schimb opţiunile. Am considerat că în felul asta poate-l îndepărtez de mine şi aş pierde mai mult.

Îl vedeam undeva în viitor cu o familie, cu o fată la fel de bună ca el, înconjurat de copii. Dar, mi-a trecut. Pur şi simplu l-am înţeles, aşa că de ce să-i mai pun alte întrebări? Cred că aşa, pe fiecare, ne lasă Dumnezeu cum ne lasă, probabil că de-acolo de undeva de sus e totul. El va rămâne pentru mine acelaşi copil. Dragostea mea e aceeaşi.

Sigur că îl învăţ, îl îndrum, îi spun, din ceea ce aud sau văd sau, mă rog, mai citesc şi eu, să aibă grijă de sănătatea lui, de anturajele în care intră. Mă rog, pericole sunt din toate părţile, nu numai în cazurile astea. Singur mi-a spus că a fost şi şi-a făcut testul HIV şi a i-am spus  «Foarte bine. Să te protejezi pe tine, singur», că eu de-acum n-am cum să-l protejez, doar atât, să-l susţin.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Se foloseşte de tine? Semnele care iţi arată că eşti intr-o relaţie nesănătoasă

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies