Azi e Joia Mare, numita si Joia Patimilor, ziua in care ortodocsii se pregatesc sa vopseasca oua pentru Paste.
"In general, toate vopselurile pentru ouale de Paste pot fi toxice pentru organism, din simplul motiv ca toate sunt obtinute industrial din coloranti artificiali care pana la urma sunt E-uri. Cu cat mai multe E-uri inscrise pe ambalaj sau, dimpotriva, cu cat nu exista un ambalaj pe care sa fie inscriptionata compozitia, cu atat sunt mai de evitat", ne-a spus medicul.
Specialistul ne-a explicat ca toxicitatea vopselurilor este in stransa legatura cu cantitatea care intra in contact cu organismul uman.
"Asta inseamna ca ele sunt toxice in cantitate mare si doar daca sunt inghitite, ceea ce se poate intampla in cazul in care, in timpul fierberii, coaja oului se crapa, iar vopseaua patrunde si coloreaza albusul oualor pe care le mancam. Aceste oua crapate in care a patruns vopseaua in timpul fierberii sunt cu siguranta de evitat", a punctat specialistul consultat de Ziare.com.
Suntem in pericol si in cazul in care vopseaua de pe ou se ia pe degete in timpul curatarii (ceea ce inseamna ca aceasta a fost
una de calitate inferioara) si continuam sa mancam fara sa ne spalam pe maini. In acest fel, organismul poate fi afectat.
Totusi, medicul ne-a spus ca este mic pericolul de intoxicatie cu vopseaua de oua, deoarece aceasta poate sa apara doar in cazul in care se mananca foarte multe, peste 3-4 oua pe zi.
Dupa ce ne-am lamurit cum trebuie sa vopsim ouale, urmeaza sa aflam si cate zile putem sa le pastram deja fierte.
"Nu este indicat sa le pastrati mai mult de 5-7 zile, si asta cu conditia sa le tineti la frigider. Mai mult, copiilor si femeilor insarcinate sau care alapteaza li se recomanda consumul oualor fierte doar in primele 2-3 zile", a incheiat medicul.
Sursa
"In general, toate vopselurile pentru ouale de Paste pot fi toxice pentru organism, din simplul motiv ca toate sunt obtinute industrial din coloranti artificiali care pana la urma sunt E-uri.
Cu cat mai multe E-uri inscrise pe ambalaj sau, dimpotriva, cu cat nu exista un ambalaj pe care sa fie inscriptionata compozitia, cu atat sunt mai de evitat", ne-a spus medicul.
Specialistul ne-a explicat ca toxicitatea vopselurilor este in stransa legatura cu cantitatea care intra in contact cu organismul uman.
"Asta inseamna ca ele sunt toxice in cantitate mare si doar daca sunt inghitite, ceea ce se poate intampla in cazul in care, in timpul fierberii, coaja oului se crapa, iar vopseaua patrunde si coloreaza albusul oualor pe care le mancam.
Aceste oua crapate in care a patruns vopseaua in timpul fierberii sunt cu siguranta de evitat", a punctat specialistul consultat de Ziare.com.
Suntem in pericol si in cazul in care vopseaua de pe ou se ia pe degete in timpul curatarii (ceea ce inseamna ca aceasta a fost una de calitate inferioara) si continuam sa mancam fara sa ne spalam pe maini. In acest fel, organismul poate fi afectat.
Totusi, medicul ne-a spus ca este mic pericolul de intoxicatie cu vopseaua de oua, deoarece aceasta poate sa apara doar in cazul in care se mananca foarte multe, peste 3-4 oua pe zi.
Dupa ce ne-am lamurit cum trebuie sa vopsim ouale, urmeaza sa aflam si cate zile putem sa le pastram deja fierte.
"Nu este indicat sa le pastrati mai mult de 5-7 zile, si asta cu conditia sa le tineti la frigider.
Mai mult, copiilor si femeilor insarcinate sau care alapteaza li se recomanda consumul oualor fierte doar in primele 2-3 zile", a incheiat medicul.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro