Când este cazul să renunți la o relație? Rămâi să construiești sau este timpul să mergi mai departe

Când este cazul să renunți la o relație?
Când este cazul să renunți la o relație?

Află din rândurile următoare care sunt semnalele de alarmă ce îți arată că trebuie să renunți la o relație.

Dragostea reprezintă un cumul de mai mulți factori, care împreună contribuie la bunăstarea și fericirea ambilor parteneri. Iubirea este cel mai frumos sentiment pe care o persoană îl poate trăi. De aceea, este foarte important să prețuim acest sentiment, iar în momentul în care el nu mai există, să știm că ar fi cazul să ne retragem. Bineînțeles că o relație de cuplu nu se bazează doar pe iubire. Trebuie să existe prietenie, respect, sinceritate, înțelegere și multe alte ingrediente pentru ca o relație să funcționeze.

Deși de multe ori ne este foarte greu, câteodată este mai bine pentru ambii parteneri atunci când o relație se termină. O relație de iubire ar trebui să fie un loc sigur și sănătos, iar în momentul în care acesta se transformă într-un mediu toxic, atunci trebuie cu siguranță să renunțăm la trecut și să ne deschidem către un nou început.

Descoperă în rândurile următoare care sunt principalele semne care îți arată că este momentul să renunți la o relație.

Infidelitate

Când este cazul să renunți la o relație?
Când este cazul să renunți la o relație?[Sursa foto: freepik]

Problema infidelității este diferită de la o persoană la alta. Sunt unele persoane care pot să treacă peste o astfel de „greșeală” o dată sau poate chiar de mai multe ori, iar pentru altele constituie cu siguranță un motiv de a încheia relația. De asemenea, aceasta se manifestă diferit în funcție de limitele pe care fiecare cuplu le stabilește.

De aceea, este foarte important să discuți la începutul relației cu partenerul tău despre limitele tale într-o relație pe care vrei să nu le încalce sub nicio formă și care sunt consecințele încălcării acestor limite.

Abuz fizic sau emoțional

Citește și: Cum să stabiliți limite fără a fi nepoliticoase. Sfaturi de relație pentru femei!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Când este cazul să renunți la o relație?
Când este cazul să renunți la o relație?[Sursa foto: freepik]

Abuzul de orice natură este un comportament toxic într-o relație, care ar trebui să fie un motiv suficient și evident că este timpul să te retragi. Indiferent de trecutul vostru împreună și de tot ceea ce vă leagă, nu există nimic pentru care să suporți orice fel de abuz în viața ta. În momentul în care observi un astfel de comportament la partenerul tău de viață cea mai bună decizie pentru tine este să închei orice legătură cu el și să nu privești în urmă cu regret.

Valori și obiective diferite

Există posibiltatea ca la începutul relației cei doi parteneri să fie compatibili, să aibă aceleași valori și obiective, iar pe parcursul unul dintre ei să se îndrepte într-o altă direcție. De asemenea, există o altă posibilitate, aceea de a fi într-o contradicție încă de la începutul relației, iar amândoi să aveți credința că la un moment dat să ajungeți pe o cale comună.

Din fericire, lucrurile nu stau mereu așa cum ne-am dori noi, iar o persoană este foarte greu de schimbat. Mai mult decât atât, nu trebuie să te chinui să îl schimbi pentru că, atât pentru tine, cât și pentru el, există cu siguranță o altă persoană care va avea aceleași valori și obiective comune. De aceea, atunci când viețile voastre se îndreaptă într-o direcție diferită, cel mai bine este să renunțați la relația voastră.

Comunicare deficitară sau incompatibilitate

Când este cazul să renunți la o relație?
Când este cazul să renunți la o relație?[Sursa foto: freepik]

Într-un cuplu comunicarea este esențială. Doi parteneri care nu comunică deschis despre așteptările lor, dorințele, ideile și toate gândurile lor, ei bine, acești parteneri nu au cum să aibă un viitor fericit împreună. De aceea, atunci când observați că între voi există probleme de comunicare pe care nu le puteți rezolva indiferent de cât de mult ați încercat sau pur și simplu nu sunteți compatibili, alegerea cea mai bună este să mergeți pe drumuri separate.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Te simți constant nefericit sau nesatisfăcut în relație

Citește și: Semnale importante pentru o întâlnire toxică pe care nu ar trebui să o ignorați niciodată

Când este cazul să renunți la o relație?
Când este cazul să renunți la o relație?[Sursa foto: freepik]

O relație trebuie să reprezinte un motiv de fericire, de împlinire emoțională și de siguranță. Dacă unul dintre aceste trei elemente lipește, atunci relația respectivă este sortită eșecului. Analizează-ți foarte bine sentimentele, iar dacă partenerul tău nu te mai face să te simți fericită și împlinită, atunci acesta este un motiv foarte bun pentru care ar trebui să părăsești relația respectivă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cum să depășești un blocaj emoțional. Cum să te eliberezi pentru a merge mai departe

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies