Când începe postul Crăciunului? Ce e bine să faci de Lăsatul secului

Când începe postul Crăciunului? Ce e bine să faci de Lăsatul secului
Când începe postul Crăciunului? Ce e bine să faci de Lăsatul secului

Lasatul secului pentru Postul Craciunului este pe 13 noiembrie, cu o zi inainte de intrarea in Postul Craciunului.

Aşadar, postul Crăciunului începe miercuri, pe 14 noiembrie, şi va ţine până în ziua de Ajun.

Când începe postul Crăciunului. Tradiţii şi obiceiuri de lăsatul secului

In aceasta zi, crestinii petrec alaturi de familie. La masa de Lasatul secului se strang rudele apropiate sau prietenii si se desfata cu bucate gustoase: ciorba, fripturi, placinte si vin.

Masa sarbatoreasca este asezata la rasarit, langa icoana, iar fata de masa este alba si in mijlocul ei se pune o paine si sare.

De Lasatul secului se fac placinte cu branza, se bea vin si se mananca friptura. Superstitiile spun ca daca pieptul gainii aduse la masa este gras, iarna va fi grea, viscolita si geroasa, iar daca pieptul este slab se prevesteste o iarna blanda si o vara rodnica, potrivit romaniatv.net.

La Lasatul secului, usile si ferestrele caselor, dar si portile gospodariilor, sunt unse cu usturoi, pentru ca spiritele rele sa fie alungate.

Uneori, relele se alunga si cu prin zgomote si impuscaturi.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Vitamine care cresc riscul de cancer, în doze foarte mari

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies