Când nu trebuie să consumi apă. „Sunt momente în viață când dacă bei apă îți faci mai mult rău ”

Când nu trebuie să consumi apă
Când nu trebuie să consumi apă. „Sunt momente în viață când dacă bei apă îți faci mai mult rău ”

Toată lumea ne recomandă să bem minimum 2 litri de apă pe zi. Însă, care sunt momentele în care nu trebuie să bem apă sub nicio formă?

În cadrul emisiunii „ Teo Show ” difuzată pe Kanal D, Teo Trandafir l-a avut invitat în platou pe domnul doctor Ovidiu Peneș, doctor în științe medicale. Acesta ne-a spus care sunt momentele în care consumul de apă ne poate face mai mult tău și este recomandat să nu bem sub nicio formă apă.

Când nu trebuie să consumi apă- Înainte de culcare

Citește si: Cum să îți găsești motivația pentru a slăbi. „Nu găsim energia necesară ca noi să ne abținem”

Când nu trebuie să consumi apă

Potrivit recomandărilor specialistului, este foarte important să evităm consumul de apă înainte de culcare. Pe lângă faptul că există o posibilitate destul de mare ca pe întreg parcursul nopții să ne trezim pentru a merge la toaletă și, astfel, nu ne vom odihni corespunzător, consumul de apă înainte de culcare are un efect negativ asupra întreg organismului.

„Se presupune că te-ai hidratat toată ziua și ți-ai luat necesarul de apă. Dacă bei seara la culcare un volum mare de apă, toată apa asta se duce în sânge. Organele noastre în timpul nopții nu funcționează la aceeași capacitate ca ziua, dar totuși, rinichiul nostru o să controleze lucrul ăsta și o să înceapă să elimine apa mai greu puțin. Astfel, dimineață poți să experimentezi că te umfli în zona ochilor, că ți se umflă gleznele și te trezești cu mâini, picioare umflate, cu fața umflată, ceea ce nu e bine că asta înseamnă că ai

avut prea multă apă în corp.”, explică domnul doctor.  

Când nu trebuie să consumi apă- În timpul antrenamentului

Citește si: 4 metode eficiente pentru a-ți menține un stil de viață activ

Când nu trebuie să consumi apă

Dacă am avut parte de un antrenament foarte intens în cadrul căruia corpul nostru a fost foarte bine lucrat și s-a încălzit, nu trebuie sub nicio formă să consumăm apă rece.

Putem consuma apă la temperatura camerei sau chiar ușor călduță, dar în niciun caz apă rece.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Corpul nostru foarte antrenat și foarte încins în momentul în care intră în contact cu apa rece și cu un volum mare de apă necontrolat, începe să transpire excesiv. Odată cu transpirația aceasta, arunci din organism toate sărurile.

Pentru că se întâmplă acest aspect, creierul începe să sufere, inima începe să sufere pentru că nu mai au acele minerale esențiale. Începi să devii confuz, nu te mai poți concentra, încep palpitațiile, dureri de cap, stare de vărsătură .”, spune specialistul în domeniu.

Când nu trebuie să consumi apă- Când urina este foarte transparentă

Culoarea urinei noastre ne oferă semnale de alarmă cu privire la ceea ce se întâmplă în corpul nostru.

Potrivit spuselor specialistului, în momentul în care observăm că urina noastră este transparentă, acesta este un semn că ar trebui să nu mai consumăm apă. Dacă urina este transparentă înseamnă că tot ceea ce eliminăm este apa din corp. Acest lucru poate duce la pierderea stării din corp și chiar la apariția problemelor de inimă și a crizelor de pierdere a stării de conștiință.

Este bine ca urina noastră să nu fie foarte concentrată, foarte galbenă, dar să fie ușor gălbuie și nu perfect transparentă ca apa .”, spune specialistul.

Când nu trebuie să consumi apă- Când mâncăm ardei iute

Citește si: Ce proprietăți are ardeiul iute si de ce sa îl consumi

Când nu trebuie să consumi apă

Acel ingredient din ardei iute care ne ustură pe limbă, în momentul în care dăm cu apă pe el, nu va fi spălat, nu va fi solubil în apă, drept pentru care va fi și mai rea senzația. ”, explică specialistul în domeniu. Tot el ne recomandă ca în schimbul unui pahar de apă să optăm pentru unu de lapte atunci când consumăm ardei iute.

Când nu trebuie să consumi apă- În timpul meselor

Citește si: Cum tratezi intoleranța alimentară: „Intoleranțele se manifestă nespecific”

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Când nu trebuie să consumi apă

Multă lume are tendința să-și pună un pahar cu apă pe masă și să tot bea din el în timp ce mănâncă. Acesta este un obicei foarte nesănătos. Este recomandat să nu bem apă cel puțin cu o jumătate de oră înainte de masă, în timpul mesei și nici imediat după masă. Trebuie să așteptăm cel puțin o oră după masă pentru a consuma apă.

 „ Noi ca să digerăm mâncarea, o mestecăm și o preparăm cu salivă. Saliva conține niște enzime digestive. Apoi, ea se duce în stomac unde sunt alte enzime digestive. Dacă noi bem apă, spălăm și diluăm aceste enzime digestive, drept pentru care mâncarea nu se mai digeră cum trebuie .”, este explicația specialistului.

Domnul doctor, de asemenea, ne recomandă să evităm consumul apei de mare sau a apei cu diferite arome.

În cazul în care ne aflăm la mare și ne-a intrat puțină apă în  gură trebuie neapărat să o dăm afară și nici de cum să o înghițim. „ Apa de mare are foarte mulă sare și odată băută, rinichiul încearcă să o arunce din organism, aruncând-o împreună cu apa. Deci vă face o deshidratare generală a corpului, care poate avea un impact negativ, o serie lungă de tulburări: poftă de mâncare, dureri de cap, stare generală proastă, crize de tip convulsiv, îți bate inima aiurea ”, explică specialistul.

În privința apei cu diferite arome, aceasta conține îndulcitor. Acest îndulcitor nu face decât să ne stimuleze pofta de mâncare și pot duce chiar la deshidratare. „ Apa cu îndulcitor nu face decât să vă stimuleze pofta de mâncare. Mai mult, unii dintre acești îndulcitori sunt percepuți de rinichi ca o substanță activă osmotic, adică trag apa și rinichiul încearcă să o elimine și vă deshidratează .”, spune domnul doctor.

Mai mult decât atât, este important să consumăm apa dintr-un recipient de sticlă, ci nu de plastic.  



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Dacă fumezi slăbești? Iată care este adevărul

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies