Când pică Floriile în 2022. Ce reprezintă această sărbătoare?

cand pica floriile in 2022
Când pică Floriile în 2022. Ce reprezintă această sărbătoare?

Sărbătoarea Floriilor este una dintre cele mai așteptate, de către toți creștinii, urmând imediat Paștele. Însă știți când pică Floriile în acest an?

Aflați din rândurile următoare când pică sărbătoarea Floriilor în acest an, 2022, ce semnifică mai exact această sărbătoare, dar și câteva tradiții și superstiții pe care poate că nu le știați până în acest moment.

 

Când pică Floriile în 2022

Sărbătoarea Floriilor, sau altfel spus, Intrarea Domnului în Ierusalim, pică întotdeauna cu o săptămână înainte de Învierea Domnului Iisus Hristos.

Aceasta este una dintre cele mai importante sărbători din an. Este o sărbătoare respectată cu strictețe de toți creștinii, pentru a întâmpina exact așa cum se cuvine Sărbătoarea Învierii Domnului.

În acest an, Învierea Domnului are loc pe data de 24 aprilie 2022, prin urmare, Floriile vor fi pe data de 17 aprilie 2022. În ziua de Florii, potrivit calendarului creștin ortodox, este sărbătoare cu cruce roșie, prin urmare, se va consuma pește.

Această sărbătoare este una care este așteptată de toate persoanele cu mare speranță și bucurie, dar totodată și cu încrederea că pacea și iubirea răspândite la un moment dat de Iisus Hristos, se vor răspândi și în prezent, în întreaga lume.

ce semnifica sarbatoarea floriilor

Citeste si: Când pică Rusaliile în 2022

 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Semnificația sărbătorii de Florii

Această sărbătoare care pică în ziua de duminică a săptămânii, de aceea i se mai spune și „Duminică Floriilor”, reprezintă ziua în care creștinii celebrează momentul în care Domnul nostru Iisus Hristos a ajuns în Ierusalim. Totodată, aceasta este o sărbătoare a luminii, a speranței, a iubirii creștine, dar și a generozității.

La acel moment, Iisus era călare pe mânzul asinei, înconjurat de 12 apostoli.

În acel moment, nenumărate persoane l-au întâmpinat. Domnul Iisus Hristos fiind cel care l-a înviat pe Lazăr din mormânt, aceasta fiind una dintre cele mai mari minuni care s-a întâmplat vreodată pe lume. Respectivele persoane care au venit în întâmpinarea Lui, aveau în mână ramuri de măslin  și finic, moment în care l-au recunoscut ca fiind drept adevăratul Mântuitor.

Pe scurt, Floriile reprezintă sărbătoarea care deschide ultima săptămână pe pământ, din viața Domnului Iisus Hristos.

Imediat după această sărbătoare, va începe Săptămâna Patimilor, atunci când urmează să aibă loc Paștele (minunea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos).

obiceiuri de florii

Citeste si: Cine a fost Lady Diana, Prințesă de Wales. În data de 31 august 1997, Prinţesa Diana şi-a pierdut viaţa într-un accident de maşină

 

Tradiții, superstiții și obiceiuri de Florii

În data de 17 aprilie 2022, de sărbătoarea Floriilor, credincioșii vor merge la biserică și vor participa la slujbă. Moment în care vor aduce și ramuri de salcie, care vor fi sfințite de preoți, pentru ca imediat după terminarea slujbei, credincioșii să le poată aduce acasă și să le așeze lângă o icoană. Se spune că persoanele care vor avea astfel de ramuri de salcie, sunt feriți de rele și de boli, pentru tot parcursul anului.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Aceste ramuri de salcie care se obișnuiesc să fie aduse la slujba din ziua Floriilor, reprezintă un simbol al biruinței vieții împotriva morții. Ramurile de salcie amintesc totodată de acele ramuri de măslin și finic, care au fost aduse de către creștini în momentul în care l-au întâmpinat pe Domnul nostru Iisus Hristos, când a intrat în Ierusalim.

De asemenea, există și anumite superstiții legate de această sărbătoare. Se spune că în ziua de Florii, credincioșii nu au voie să se spele pe cap, pentru că asta ar putea însemna că vor albi mult mai devreme decât ar trebui în mod normal să o facă. Totodată, se mai spune și că persoanele care au ținut post în această perioadă și s-au împărtășit în ziua de Florii, vor avea parte de noroc, sănătate și vor fi feriți de evenimente nefericite.

În funcție de zona în care vă aflați, există anumite tradiții, în care creștinii vor coace câteva plăcinte pentru a le da de pomană, celor care sunt săraci. De asemenea, se spune că așa cum va fi vremea în ziua de Florii, exact așa va fi și vremea de Paște.

Așa cum am menționat anterior, de sărbătoarea Floriilor, se poate consuma pește, pentru că este dezlegare la pește. Prin urmare, pe data de 17 aprilie 2022, persoanele care postesc, pot să consume pește și produse din pește, acestea fiind considerate aducătoare de noroc.

de florii este dezlegare la peste

Citeste si: Ce nu ai voie sa faci în CONCEDIUL MEDICAL. Ce trebuie să cunoști despre procedură



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Zile libere legale 2022. Câte zile libere vor avea angajații în perioada sărbătorilor de iarnă?

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies