Sărbătoarea Floriilor este una dintre cele mai așteptate, de către toți creștinii, urmând imediat Paștele. Însă știți când pică Floriile în acest an?
Aflați din rândurile următoare când pică sărbătoarea Floriilor în acest an, 2022, ce semnifică mai exact această sărbătoare, dar și câteva tradiții și superstiții pe care poate că nu le știați până în acest moment.
Când pică Floriile în 2022
Sărbătoarea Floriilor, sau altfel spus, Intrarea Domnului în Ierusalim, pică întotdeauna cu o săptămână înainte de Învierea Domnului Iisus Hristos.
În acest an, Învierea Domnului are loc pe data de 24 aprilie 2022, prin urmare, Floriile vor fi pe data de 17 aprilie 2022. În ziua de Florii, potrivit calendarului creștin ortodox, este sărbătoare cu cruce roșie, prin urmare, se va consuma pește.
Această sărbătoare este una care este așteptată de toate persoanele cu mare speranță și bucurie, dar totodată și cu încrederea că pacea și iubirea răspândite la un moment dat de Iisus Hristos, se vor răspândi și în prezent, în întreaga lume.
Citeste si: Când pică Rusaliile în 2022
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Semnificația sărbătorii de Florii
Această sărbătoare care pică în ziua de duminică a săptămânii, de aceea i se mai spune și „Duminică Floriilor”, reprezintă ziua în care creștinii celebrează momentul în care Domnul nostru Iisus Hristos a ajuns în Ierusalim. Totodată, aceasta este o sărbătoare a luminii, a speranței, a iubirii creștine, dar și a generozității.
La acel moment, Iisus era călare pe mânzul asinei, înconjurat de 12 apostoli.
În acel moment, nenumărate persoane l-au întâmpinat. Domnul Iisus Hristos fiind cel care l-a înviat pe Lazăr din mormânt, aceasta fiind una dintre cele mai mari minuni care s-a întâmplat vreodată pe lume. Respectivele persoane care au venit în întâmpinarea Lui, aveau în mână ramuri de măslin și finic, moment în care l-au recunoscut ca fiind drept adevăratul Mântuitor.Pe scurt, Floriile reprezintă sărbătoarea care deschide ultima săptămână pe pământ, din viața Domnului Iisus Hristos.
Tradiții, superstiții și obiceiuri de Florii
În data de 17 aprilie 2022, de sărbătoarea Floriilor, credincioșii vor merge la biserică și vor participa la slujbă. Moment în care vor aduce și ramuri de salcie, care vor fi sfințite de preoți, pentru ca imediat după terminarea slujbei, credincioșii să le poată aduce acasă și să le așeze lângă o icoană. Se spune că persoanele care vor avea astfel de ramuri de salcie, sunt feriți de rele și de boli, pentru tot parcursul anului.
Aceste ramuri de salcie care se obișnuiesc să fie aduse la slujba din ziua Floriilor, reprezintă un simbol al biruinței vieții împotriva morții. Ramurile de salcie amintesc totodată de acele ramuri de măslin și finic, care au fost aduse de către creștini în momentul în care l-au întâmpinat pe Domnul nostru Iisus Hristos, când a intrat în Ierusalim.
De asemenea, există și anumite superstiții legate de această sărbătoare. Se spune că în ziua de Florii, credincioșii nu au voie să se spele pe cap, pentru că asta ar putea însemna că vor albi mult mai devreme decât ar trebui în mod normal să o facă. Totodată, se mai spune și că persoanele care au ținut post în această perioadă și s-au împărtășit în ziua de Florii, vor avea parte de noroc, sănătate și vor fi feriți de evenimente nefericite.
În funcție de zona în care vă aflați, există anumite tradiții, în care creștinii vor coace câteva plăcinte pentru a le da de pomană, celor care sunt săraci. De asemenea, se spune că așa cum va fi vremea în ziua de Florii, exact așa va fi și vremea de Paște.
Așa cum am menționat anterior, de sărbătoarea Floriilor, se poate consuma pește, pentru că este dezlegare la pește. Prin urmare, pe data de 17 aprilie 2022, persoanele care postesc, pot să consume pește și produse din pește, acestea fiind considerate aducătoare de noroc.
Citeste si: Ce nu ai voie sa faci în CONCEDIUL MEDICAL. Ce trebuie să cunoști despre procedură