Când să foloseşti şamponul uscat?

Când să foloseşti şamponul uscat?
Când să foloseşti şamponul uscat?

Şamponul uscat a apărut ca o revelaţie pe piaţa din România: o variantă incredibil de rapidă şi comodă de a-ţi împrospăta look-ul, o inovaţie la care femeile doar visau. Curăţarea părului fără apă era până nu demult imposibilă, însă acum e la îndemâna oricui şi costă incredibil de puţin.

 

Ce avantaje aduce şamponul uscat şi cum îl utilizezi?

 

În primul rând, e soluţia perfectă pentru acele zile în care eşti pe fugă şi descoperi că părul tău nu arată bine, fiindcă s-a îngrăşat aproape peste noapte. Poate ai fost prea obosită să-l speli înainte de culcare, poate ai avut o zi lungă, ori pur şi simplu ai uitat. Bineînţeles, varianta ideală ar fi să intri sub duş şi să rezolvi problema, însă nu mereu poţi pleca de acasă cu părul ud, mai ales în sezonul rece.

 

În al doilea rând, este foarte uşor de folosit, aşa că nu e nevoie de multă bătaie de cap şi nici nu trebuie să urmezi cine ştie ce paşi complicaţi: pur şi simplu aplici pudra sau spray-ul la rădăcină şi pe lungime, în cantitate mică, apoi masezi în aşa fel încât să se întindă produsul, iar la final dai cu peria prin păr şi ai terminat.

De asemenea, este atât de rapid încât nu îţi va consuma nici cinci minute din rutina de înfrumuseţare.

 

Dacă te întrebi cât de des îl poţi utiliza, află că e recomandat să nu-l foloseşti mai mult de o dată între două spălări, pentru că altfel rişti să încarci părul şi să te trezeşti cu particule albe, ce se pot dovedi inestetice.

 

În ce mod acţionează produsul?

 

Stai liniştită, nu e magie, deşi aşa poate părea. Şamponul uscat este o pudră ce absoarbe excesul de sebum de la rădăcini şi de pe lungimea părului, astfel încât acesta să pară proaspăt spălat.

Evident, nu e cazul să îl foloseşti zilnic şi în niciun caz nu ar trebui să înlocuiască apa şi şamponul clasic, însă e o soluţie temporară cu efect garantat.

 

Când foloseşti şamponul uscat?

 

E varianta perfectă de folosit între spălări, mai ales dacă ai un păr care se îngraşă prea repede.

De asemenea, e ideal de luat în vacanţă, fiindcă va cântări mult mai puţin decât o sticlă normală de şampon şi nu va mai fi necesar să cari după tine placa sau alte instrumente pe care le foloseşti după ce te speli pe cap. În plus, nu vei mai sta să te întrebi dacă hotelul la care stai are sau nu uscător, deoarece nu vei mai depinde de acesta. Mai puţin timp pentru spălatul părului – mai mult timp pentru a te bucura de vacanţă.

 

Ştii momentul ăla în care trebuie să ieşi în oraş seara, însă îţi dai seama că după opt-nouă ore de muncă, eventual şi una de sală, arăţi de parcă ai venit de la război? Cu machiajul rezolvi uşor, dar ce faci cu părul care s-a îngrăşat, nu mai are volum sau pare lipit şuviţă cu şuviţă din cauza transpiraţiei? Simplu, până să ajungi să te ocupi pe îndelete de problemă, dai repede cu şamponul solid, treci peria prin păr şi, minune, arăţi fresh şi dai impresia că tocmai ai ieşit de la salon.

 

Cum alegi tipul de şampon uscat care ţi se potriveşte?

 

Cel mai uşor de aplicat – şi deci cel mai comod – este cel sub formă de spray. Alege-l în funcţie de culoarea părului, cele mai multe branduri oferind variante diferite pentru blonde, roşcate, brunete sau şatene.

 

De ce trebuie să ţii cont când foloseşti acest tip de şampon?

 

Aşa cum spuneam, şamponul uscat oferă foarte multe avantaje şi e o adevărată binecuvântare pentru toate femeile ocupate, care în acelaşi timp îşi doresc să fie mereu îngrijite. Totuşi, la fel ca la orice alt produs, există câteva aspecte la care ar fi bine să te gândeşti, astfel încât să te bucuri din plin de beneficii:

 

Chiar dacă în mod normal şamponul uscat conţine şi ingrediente parfumate, ce au rolul de a masca mirosul părului murdar, întreţinerea corectă a podoabei capilare va fi întotdeauna cea care presupune şi o spălare temeinică. Deşi cu acest produs poţi amâna pentru o zi sau chiar două spălatul pe cap, trebuie să te asiguri că îţi şi cureţi părul de impurităţi.

 

Nu îl utiliza în exces – poate ai părul curat şi pur şi simplu ţi se pare că se îngraşă prea des, aşa că tinzi să dai zi de zi cu şampon uscat. Rişti, însă, să încarci foarte mult părul, deoarece nu e vorba de un produs destinat uzului zilnic.

 

Dacă te confrunţi cu probleme grave ale părului şi scalpului, precum dermatita şi mătreaţa persistentă, rezolvă întâi problema, fiindcă altfel e posibil să te trezeşti că se agravează şi că obţii un păr deteriorat şi încărcat. Cumpără-ţi în primul rând un şampon anti-mătreaţă, doar acesta va fi cu adevărat eficient.

 

Şamponul uscat e o invenţie care te va salva cu siguranţă de multe ori şi te va ajuta să scapi de acele zile în care eşti nevoită să-ţi prinzi părul în coadă nu de plăcere, ci din dorinţa de a încerca să ascunzi că este gras.

 

Sursă foto: shutterstock

 

 

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Zodiacul tibetan şi mesajele lui ascunse. Gemenii sunt evoluaţi spiritual, Fecioarele sunt ancorate în lumea materială

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies