Când să te tunzi în august 2024, în funcție de fazele lunii

Când să te tunzi în august 2024, în funcție de fazele lunii
Când să te tunzi în august 2024, în funcție de fazele lunii

Află din rândurile de mai jos când este bine să te tunzi în august 2024!

Atunci când se tund, majoritatea femeilor iau în calcul câteva aspecte importante. Tunderea părului poate fi influențată de diverse credințe și superstiții, iar unul dintre factorii care au atras atenția multor persoane de-a lungul timpului este faza lunii. Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre fazele lunii!

Zile când e bine să te tunzi în august 2024

Când să te tunzi în august 2024, în funcție de fazele lunii[Sursa foto: freepik]

Citește și: La cât timp e bine să te tunzi ca să ai un păr frumos și sănătos. Trucul pe care trebuie să îl știe orice femeie

Se spune că fazele lunii pot afecta ritmul de creștere și calitatea părului. În august 2024, luna va trece prin toate cele patru faze majore: Lună Nouă, Primul Pătrar, Lună Plină și Ultimul Pătrar, iar aceste faze au o semnificație diferită în privința tunderii părului.

4 august 2024- Lună Nouă

Luna Nouă este momentul în care luna nu este vizibilă pe cer, fiind astfel considerată o perioadă de noi începuturi și regenerare. În această fază, tunderea părului este asociată cu stimularea creșterii rapide și sănătoase a părului. Așadar, doamnele și domnișoarele care își doresc un păr mai dens și mai puternic, trebuie să se tundă în jurul datei de 4 august 2024.

12 august 2024- Primul Pătrar

Când să te tunzi în august 2024, în funcție de fazele lunii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Când se tunde părul ca să crească mai repede. Se spune că va crește rapid și puternic

O altă fază a lunii din august 2024 este Primul Pătrar, momentul în care luna este pe jumătate iluminată și în creștere.

Astfel, această perioadă este considerată benefică pentru tăierea părului dacă vrei ca acesta să crească mai rapid. De asemenea, este o fază de energie și expansiune, astfel încât o tunsoare în data de 12 august 2024 poate încuraja un ritm de creștere accelerat al părului.

19 august 2024- Lună Plină

Luna Plină este momentul în care luna este complet iluminată și strălucește pe cer, fiind asociată cu puterea maximă.

Așadar, tunderea părului în această perioadă poate ajuta la menținerea sănătății și strălucirii părului. Dacă dorești să păstrezi părul sănătos și să-i îmbunătățești textura, alege să te tunzi în jurul datei de 19 august 2024.

26 august 2024- Ultimul Pătrar

Când să te tunzi în august 2024, în funcție de fazele lunii[Sursa foto: freepik]

Ultimul Pătrar este faza în care luna este pe jumătate iluminată și în descreștere, fiind cunoscută drept o perioadă de introspecție și reducere.

Tunderea părului în această fază este recomandată dacă dorești să încetinești ritmul de creștere a părului, pentru a menține tunsoarea actuală mai mult timp. Așadar, dacă vrei să te tunzi pentru a menține o anumită lungime, fă-o pe data de 26 august 2024.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie- stirilekanald.ro

De ce contează fazele lunii atunci când îți tunzi părul

Când să te tunzi în august 2024, în funcție de fazele lunii[Sursa foto: freepik]

După cum multe persoane știu deja, credința în influența fazelor lunii asupra creșterii podoabei capilare are rădăcini adânci în tradițiile populare și chiar în unele practici agricole. Mai precis, Luna are o influență asupra mareelor și ciclurilor de creștere ale plantelor. Se crede că aceasta poate influența și ritmurile biologice ale corpului uman, inclusiv creșterea părului. Fiecare fază a lunii este văzută ca având o energie specifică, care poate fi folosită ca un avantaj.

De asemenea, tunderea podoabei capilare în anumite faze ale lunii este considerată benefică pentru sănătatea scalpului și a părului. Mai mult decât atât, unele studii sugerează că ritmurile biologice ale corpului pot fi afectate de fazele lunii. De exemplu, calitatea somnului și starea de spirit pot varia în funcție de fazele lunii. Deși legătura directă cu creșterea părului nu este pe deplin înțeleasă, se consideră că aceste ritmuri ar putea influența și alte procese biologice, inclusiv regenerarea părului.

Luna este adesea asociată cu stările emoționale și mentale ale oamenilor, iar unele persoane cred că tunderea părului în anumite faze ale lunii poate influența pozitiv starea lor de spirit și energia personală. De exemplu, tunderea părului în perioada de Lună Plină poate fi văzută ca un act de eliberare.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum să arăți scump cu un buget redus

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri, departe de geamuri, durata estimată 90 de min”

Ce părere au avut copiii lui Bebe Cotimanis și ai iubitei sale despre relația dintre ei și cum se înțeleg aceștia. „Vă împăcați, vă certați, noi nu avem treabă, noi suntem surori.”

Situație incendiară în ”Casa iubirii”. „Vreau să-mi explici pozele!” Andreea Mantea îl va lua la întrebări pe Antoni, în ediția de luni, 9 septembrie, de la 10:00 si 16:30, la Kanal D

Daniel a dispărut fără urmă. A plecat cu mașina de acasă și nu s-a mai întors


Cookies