Când se aplică retinolul. Tehnicile corecte de aplicare în rutina de îngrijire a pielii!

Când se aplică retinolul. Tehnicile corecte de aplicare în rutina de îngrijire a pielii!
Când se aplică retinolul

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre retinol!

Femeile includ retinolul în rutina de îngrijire a pielii datorită multiplelor sale beneficii pentru sănătatea pielii, fiind considerat cel mai puternic agent anti-aging. Retinolul apare în diverse puteri și formule precum geluri, creme și seruri, care reușesc să îmbunătățească semnificativ aspectul pielii. Află din rândurile următoare cum trebuie aplicat și utilizat retinolul!

Ce este retinolul și cum funcționează

Când se aplică retinolul[Sursa foto: freepik]

Retinolul este o formă a vitaminei A, făcând parte din categoria retinoizilor.

Acesta o substanță organică ideală pentru sănătatea ochilor, pielii și sistemului imunitar. Retinolul reușește să regenereze celulelor epidermei, să mențină sănătatea vizuală și să susțină sistemului imunitar. Totodată, este folosit în produsele de îngrijire a pielii pentru a trata acneea și pentru a îmbunătăți textura pielii.

Citește și: Ce este retinolul și cum îl folosim pentru îngrijirea tenului. Descoperă puterea acestui ingredient anti-îmbătrânire pentru un ten radiant!

Când se aplică retinolul[Sursa foto: freepik]

Așadar, produsul de îngrijire are efecte anti-îmbătrânire, prevenind astfel liniile fine și ridurile care apar din cauza subțierii pielii. Acest lucru se întâmplă deoarece are loc pierderea de colagen care se înrăutățește din ce în ce mai mult pe măsură ce îmbătrânim, în special pentru femei, când apare perimenopauza și menopauza. Pielea începe să se subțieze și să subțieze ridurile creponate, apar porii și deshidratarea.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Datorită faptului că retinolul este o substanță puternică, specialiștii în domeniu sunt de părere că femeile ar trebui pentru început să folosească produse cu o concentrație de 0,25-0,5 de retinol, timp de 2-3 ori pe săptămână. Ulterior, dacă nu vor apărea iritații, se poate trece la următoarea etapă, mai exact folosirea retinolului 4 nopți pe săptămână.

Mai mult decât atât, este recomandat un produs cu retinol, nu cu Retin-A, deoarece este mult mai puternic decât retinolul.

Utilizați retinol noaptea

Când se aplică retinolul[Sursa foto: freepik]

Retinolul se folosește, de obicei, atunci când are loc rutina de îngrijire de seară pentru că poate face pielea mai sensibilă la radiația solară, iar atunci va avea loc procesul de reparare. Astfel, este important ca în rutina de îngrijire să existe deja un produs cu factor de protecție solară pe timpul zilei.

Așadar, aplicarea retinolului dimineața nu este niciodată o idee bună, în schimb se poate folosi un ser antioxidant bine formulat și cream de protecție. De asemenea, este bine de reținut faptul că retinolul nu trebuie utilizat în același timp cu alte substanțe active puternice, precum vitamina C sau peroxidul de benzoil.

Citește și: Cum trebuie să își îngrijească femeile pielea din zona gâtului și a decolteului. Trucuri pentru a masca trecerea timpului

Utilizați retinol cu cremă hidratantă

Când se aplică retinolul[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

După ce retinolul  se absoarbe în piele, este recomandată o cremă hidratantă pentru a menține pielea hidratată și pentru a minimiza uscăciunea sau iritația cauzată de retinol.

Astfel, ritualul pentru aplicarea produselor cu retinol, indiferent că este vorba de unele sub formă de gel, cremă cu retinol ori ser constă în folosirea, începe cu o apă micelară și produse de demachiere pentru a scăpa de reziduurile acumulate de-a lungul zilei. Ulterior, se utilizează o cantitate mică de retinol în zonele care au nevoie de respectivul produs. Așadar, după acest pas se va aștepta aproximativ 20-30 de minute, până când produsul este absorbit complet în piele. Mai apoi, se aplică obligatoriu o cremă hidratantă pentru ca pielea să aibă o textură catifelată. 

Utilizați retinol cu protecție solară

Retinolul trebuie folosit cu protecție solară pentru a nu accelera îmbătrânirea și pentru a nu desensibiliza pielea. Astfel, este recomandată o protecție solară cu spectru larg care blochează UVA și UVB. De asemenea, chiar și pe timpul iernii, retinolul trebuie folosit după ce se va aplica dimineața o cremă cu SPF.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce trebuie să folosească femeile pentru a reduce aspectul de piele îmbătrânită al mâinilor. Trucul util pentru o piele mereu plăcută la atingere!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies