Când se bea ceaiul verde? 2 căni pe zi sunt suficiente ca să te bucuri de beneficiile lui

cand se bea ceaiul verde
Când se bea ceaiul verde? 2 căni pe zi sunt suficiente ca să te bucuri de beneficiile lui

Unele persoane obișnuiesc să consume ceai verde în mod obișnuit, însă altele nu, dar toate ar trebui să știe care sunt beneficiile acestuia.

Aflați din rândurile următoare, când puteți consuma ceaiul verde pentru a vă ajuta să scăpați de kilogramele în plus, majoritatea beneficiilor pe care le oferă, dar și din ce anume este obținut acest ceai miraculos.

 

Când se bea ceaiul verde pentru a fi cu adevărat benefic

Se recomandă consumul ceaiului verde atât în prima parte a zilei (în jurul orei 10 dimineața), cât și seara (înainte de cină).

Dacă alegeți să îl consumați  dimineața, ceaiul verde va contribui la stimularea metabolismului, redând o funcționare mai bună a acestuia, datorită faptului că organismul nostru lucrează dimineața la o capacitate maximă. Cu atât mai mult, dacă îl veți consuma rece, ceaiul verde va spori toate aceste efecte, iar depozitele de grăsime se vor transforma în energie, astfel va crește și temperatura corpului.

În plus, doar cu o ceașcă de ceai verde consumată în timpul dimineții, organismul tău va primi antioxidanții care ajută în lupta împotriva radicalilor liberi, astfel, diferite boli nu își vor face apariția.

Dacă alegeți să consumați ceaiul verde  seara  sau  inclusiv   seara, veți stimula metabolismul să lucreze în continuare, cu toate că seara acesta obișnuiește să încetinească. Iar dacă vă doriți să slăbiți, efectul ceaiului verde pe care îl are în organism vă va ajuta în acest proces.

Totuși, trebuie să rețineți faptul că ceaiul nu trebuie consumat la ore foarte târzii, pentru a nu apărea insomnia. Se recomandă consumul acestuia înainte de masa de seară, mai exact până în ora 18.

În cazul în care vă confruntați cu o sensibilitate la nivelul stomacului, dar totuși doriți să consumați ceai verde, se recomandă să îl beți după ce ați mâncat, însă la cel puțin o oră distanță de masă.

beneficiile ceaiului verde

Citeste si: CITEȘTE: Top 10 alimente care scad glicemia

 

Când se bea ceaiul verde pentru a slăbi

Dacă vă doriți să scăpați de kilogramele în plus, ceaiul verde vă poate ajuta, dacă veți consuma un pahar sau două pe zi. Dacă alegeți să consumați un singur pahar pe zi, se recomandă consumul de dimineață, iar dacă alegeți să beți două pahare pe zi, pentru a avea un interval solid între cele două

pahare, se recomandă să beți un pahar dimineața, iar altul seara. În plus, vă recomandăm o rețetă specială pe bază de ceai verde, care are în special rolul de a accelera metabolismul, ceea ce va duce la scăderea în greutate.

Veți avea nevoie de următoarele  ingrediente: apă (460 ml), ceai verde (un pliculeț), miere (2-3 lingurițe), o lămâie (coaja rasă și sucul) și o jumătate de baton de scorțișoară.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Veți  prepara  băutură răcoritoare de ceai verde, astfel: puneți apa la încălzit, iar fix înainte să dea în clocot, adăugați coaja rasă de la lămâie și jumătatea de baton de scorțișoară. Apoi acoperiți vasul și mai lăsați conținutul să fiarbă aproximativ 3-4 minute.

După acest interval de timp, luați vasul de pe foc și adăugați pliculețul de ceai verde. Imediat după, acoperiți iar vasul și îl mai lăsați la infuzat pentru încă 3-5 minute. După ce ați observat că băutura este răcită, strecurați-o și adăugați sucul de la lămâie, dar și lingurițele de miere. În cele din urmă, băgați băutura la frigider pentru aproximativ 20-30 de minute, iar apoi este gata de consum!

cum se prepara corect ceaiul verde

Citeste si: Alimente care te ajuta sa dormi mai bine!

 

Ce beneficii are ceaiul verde

Ceaiul verde reprezintă o sursă foarte importantă care are în compoziția sa, compuși bioactivi benefici pentru sănătatea organismului nostru. Acesta deține polifenoli, cafeină, alcaloizi, dar și vitamina B, toate acestea lucrând împreună pentru menținerea unei bune funcționări a organismului.

Dar asta nu este tot, ceaiul verde mai conține și L-teanină (aminoacid), care acționează la nivelul sistemului nervos. Iar din grupul polifenolilor menționați anterior, fac parte și catechinele, epicatechinele, dar și galatul de epigalocatechină. Toate acestea acționează sub formă de antioxidanți, împiedicând radicalii liberi din corp, producând astfel stresul oxidativ. Acest stres reprezintă un proces care duce la îmbătrânirea prematură a corpului, dar și la declanșarea anumitor boli cronice.   

De asemenea, consumul ceaiului verde, mai exact datorită conținutului de cafeină, dar și a compusului de L-teanină, duce la îmbunătățirea funcțiilor creierului. Acelor funcții care sunt responsabile de starea noastră de spirit, timpul de reacție, memoria, dar și vigilența. Totodată, este favorizată și producția de dopamină, lucru ce reprezintă hormonul esențial care ajută la buna funcționare a creierului.

Beneficiile ceaiului verde nu se opresc aici, ajutând și la reducerea riscului apariției de diabet de tip 2, mai ales pentru persoanele care sunt chiar predispuse la această afecțiune. Compușii care se află în ceaiul verde pot îmbunătăți și nivelul colesterolului total, reducând astfel cantitatea de colesterol mai puțin bun (LDL) care se află în sânge.

ceai verde

Citeste si: CITEȘTE: Ce mănânci de post

 

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Cum se prepară corect ceaiul verde

Există într-adevăr un anumit mod în care se recomandă să preparați ceaiul verde, pentru a beneficia de toate avantajele pe care le poate oferi acesta, organismului vostru.

În cazul în care doriți să folosiți ceai verde vrac, tot ce trebuie să faceți este să adăugați o singură linguriță de frunze, la 250 de mililitrii de apă. Această apă trebuie fiartă în prealabil. Se lasă ceaiul la infuzat aproximativ 3 minute, ar apoi îl strecurați și adăugați puțină miere și lămâie pentru un gust mai plăcut.

În schimb, dacă doriți să folosiți pliculețe de ceai verde, tot ce trebuie să faceți este să adăugați un singur pliculeț, tot la 250 de mililitrii de apă. Lăsați ceaiul la infuzat pentru aproximativ 2-3 minute. De reținut este faptul că nu trebuie lăsat mai mult de acest interval de timp. În mod contrar, ceaiul va avea un gust amar.

cand se bea ceaiul verde pentru a slabi

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe MORCOVUL

 

Din ce se face ceaiul verde

Ceaiul verde se obține din frunze nefermentate extrase din planta „ Camelia sinensis ”. Secretul constă în procesul natural de fermentație care este oprit. Imediat după ce sunt culese aceste frunze, sunt trecute prin abur sau torefiate (planta se încălzește direct la foc). Apoi frunzele se lasă la uscat și se rulează, astfel se împiedică și procesul de fermentare pe care l-am menționat mai devreme.

Acest ceai verde este cunoscut și sub denumirea de ceai virgin sau ceai nefermentat. Acesta se diferențiază de ceaiul negru prin modul de pregătire, substanțele pe care le conține, gustul, dar și efectul pe care îl are băutura obținută asupra organismului nostru.

din ce se face ceaiul verde

Citeste si: CITEȘTE: Ce mâncăm de post dimineața



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Alimente care te ajuta sa dormi mai bine!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies