Când se redeschid școlile în România?! Ministrul Educației a făcut anunțul: "Acesta trebuie să fie..."

sorin cîmpeanu declaratii redeschidere scoli
Sorin Cîmpeanu a făcut declarații cu privire la redeschiderea școlilor după data de 15 ianuarie

Sorin Cîmpeanu a făcut declarațiile așteptate de toată lumea. S-a aflat când se vor redeschide școlile.

Anunțul de ultim moment așteptat de toată lume,a vine din partea noului ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta spune când se vor redeschide școlile în România.

Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că semestrul doi va putea începe cu elevii în clase. Acesta precizează că depinde doar de evoluția pandemiei când anume se vor redeschide școlile. “Școlile s-ar putea deschide pe data de 8 februarie, în funcție de situația epidemiologică.

După mai multe consultări cu specialiștii vom lua decizia și o vom comunica”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unei conferințe de presă.

Citeste si: Schimbare majoră în școlile din România! Anunțul a fost făcut de ministrul Sporturilor

Examenele naționale 2021. Ce spune Ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu a făcut declarații cu privire la examenele naționale: “În cadrul acestei întâlniri am vorbit și despre importanța acțiunilor remediale pentru examenele naționale și nu numai, dar și rolul profesorului pentru acțiunea remedială.

Este mult de recuperat. Se va elabora o tematică corelată cu ceea ce s-a predat și asimilat de elevi. Se profesionalizează managementul școlilor. Acesta trebuie să fie rezultatul”, a declarat ministrul care dorește ca o campanie de conștientizare a vaccinului să fie implementată în școli.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

sorin cîmpeanu decizie redeschidere scoli
noul ministru al Educației a precizat când se vor redeschide școlile[Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre bursele elevilor, care se vor acorda în funcție de bugetul din anul 2021. “Ministerul Educației susține bursele elevilor. Finanțarea se va face din bugetul educației, adică 550 de milioane de lei. S-a luat în considerare transportul elevilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Prospectul vacinului anti-COVID-19, în limba română! Iată ce trebuie să știi

“S-au analizat mai multe variante. Importanta cercetării la nivel universitar și susținerea unei informări corecte și complete despre vaccinare, făra obligativitate”, au fost precizările lui Sorin Cîmpeanu cu privire la măsurile de profesionalizare a managementului în instituțiile de învățământ. 

sorin cîmpeanu declaratie redeschidere scoli
Sorin Cîmpeanu vorbește despre redeschiderea școlilor din România[Sursa foto: PixaBay]

“Nu avem un rezultat cu privire la disponibilitatea personalului din învățământ de vaccinare. Sunt 340.000 de angajați în sistemul național de educație. Am lansat o interogare, așteptăm raportările numerice cu privire la disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie, ora 16:00.

Acesta va fi rezultatul. Nu acele sondaje realizate pe eșantioane mici. Deci, până în 15 ianuarie, ora 16:00 vom avea disponibilitatea de vaccinare a celor 340.000 de angajați din sistemul de învățământ.”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: „Orice scenariu este..."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies