Care va fi data la care România va trece pentru ultima oară la ora de vară?
Propunerea pentru renunțarea la schimbarea orei ar fi trebuit să aibă aplicabilitate încă din anul 2019, dar anumite țări din Europa au refuzat. Când va renunța România la modificarea orei?
Comisia Europeană vrea să se renunțe la schimbarea orei
Ora de vară a fost introdusă pentru ca oamenii să profite cât mai mult de lumina naturală pe care soarele le-o poate oferi. Aceasta a ajutat oamenii din secolul trecut, mai ales în perioadele crizelor și războiului.
Ora de vară înseamnă că ora 3.00 devine ora 4.00, iar la ora de iarnă, ceasurile se dau înapoi, astfel ora 4.00 devine ora 3.00.
Pe timpul iernii, diferența dintre ora României și Timpul Universal va fi de două ore.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
În anul 2001 s-au făcut anumite reglementări cu privire la renunțarea schimbării orei, dar nu s-a ajuns la o finalitate și, implicit, la o decizie comună, pe care toate statele o vor respecta.
În 2018 s-a discutat din nou despre renunțarea modificării orei, deoarece mulți oameni resimt această schimbare. O stare de anxietate, nervozitate sau chiar depresie, îi atinge pe cei care sunt mai sensibili.
Ultima modificare în privința orei ar trebui să aibă loc în luna martie a anului 2021. Astfel, statele care vor prefera să rămână la ora de vară, vor schimba pentru ultima oară ceasul în data de 27 spre 28 martie 2021, iar cele care vor dori să aibă ora de iarnă, își vor face ultima schimbare în ultima duminică din octombrie 2021.
Dacă nu ar fi fost pandemia de coronavirus, țările din UE ar fi trebuit să-și aleagă ora pe care o preferă până în aprilie 2020.
Din cauza problemelor cu care se confruntă lumea întreagă din cauza virusului SARS-CoV-2, prioritățile s-au schimbat.
Ultima decizie ar trebui să fie luată de către Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European. Până atunci, nicio modificare nu va fi valabilă.