Când se trece la ora de vară în anul 2023. Informația momentului pentru milioane de femei

Când se trece la ora de vară în anul 2023. Informația momentului pentru milioane de femei
Când se trece la ora de vară în anul 2023. Informația momentului pentru milioane de femei

Nu mai este mult până când oamenii vor fi nevoiți să își reglaze ceasurile, care se vor da înainte cu o oră, ia ora 03:00 se va transforma în ora 04:00. Iată când se va întâmpla acest lucru!

Peste puțin timp ne vom putea bucura de o zi mai lungă, deoarece ceasul se va da înainte cu o oră. Iată când va avea loc evenimentul mult așteptat!

Citește și: Cum trebuie să te îmbraci la interviul de angajare. Recomandări pentru o ținută corespunzătoare

Când se trece la ora de vară în anul 2023

Cu toate acestea, unele țări au renunțat la trecerea la ora de vară. Cel puțin 60% dintre țările lumii au renunțat la ea. Printre acestea se numără Emiratele Arabe Unite, Egiptul, Sudanul, India, China și Japonia. La Bruxelles există, de asemenea, o dezbatere aprinsă cu privire la renunțarea schimbării orei.

Ora de vară a fost implementată pentru prima dată în timpul Primului Război Mondial. După război, toate ceasurile au fost date înapoi la ora standard, punând astfel capăt acestei practici.

Aceasta a fost reintrodusă de președintele Franklin Roosevelt în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ziua în care se trece la ora de vară 2023

Ora de vară va fi aplicată și în acest an în România. În țara noastră, trecerea la ora de vară din 2023 va avea loc în primăvară. Mai exact, în martie 2023. Iar atunci când ceasurile vor fi puse, ora trei devine ora patru, ceea ce înseamnă cu o oră mai puțin de somn

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Trecerea de la ora de iarnă la ora de vară 2023 are loc în ultima duminică din luna martie a fiecărui an. Acest lucru înseamnă că anul acesta trecerea la ora de vară va avea loc în noaptea de 26-27 martie, când ceasurile vor avansa de la ora 03:00 la ora 04:00.

Trecerea la ora de vară are un singur scop: creșterea timpului în care ne putem bucura de lumina naturală.

Cu toate acestea, pentru multe persoane, trecerea la ora de vară nu este benefică.

Informația momentului pentru sute de români
Informația momentului pentru sute de români[Sursa foto: Pexels.com]

Disconfort fizic și psihic în momentul în care se schimbă ora

Un sondaj realizate UE pe un eșantion de 4,6 milioane de persoane a arătat la un moment dat că mulți oameni resimt un disconfort fizic și psihic atunci când se schimbă ora.

Potrivit experților, acest lucru este foarte periculos, deoarece schimbarea orei afectează sănătatea oamenilor. Anterior, Comisia propusese eliminarea schimbărilor de oră în Europa, oferind statelor membre libertatea de a decide dacă vor aplica permanent ora de vară sau de iarnă.

În România nu a fost luată încă nicio decizie oficială și este foarte probabil ca ea să nu fie luată în acest an, așa că românii trebuie să fie pregătiți să își regleze ceasurile și în acest an.

Informația momentului pentru sute de români
Informația momentului pentru sute de români[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: TOP 5 idei de ședințe foto tematice pentru cuplurile logodite

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Certurile în cuplu scurtează viața

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies