Când se vor impune noi restricții în România? Alexandru Rafila: „Situația se schimbă radical”

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila despre coronavirus

Care este cauza creșterii numărului de infectați cu coronavirus în România. Alexandru Rafila a explicat ce s-a întâmplat în ultimele zile.

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit despre creșterea alarmantă a cazurilor de infectări cu noul coronavirus. Potrivit acestuia, această creștere nu are legătură cu începerea noului an școlar, așa cum s-a speculat în ultimele zile.

„Această creştere nu este legată în niciun fel de începutul anului școlar. Probabil că este vorba de reîntoarcerea multor concetăţenii din concedii”, susține Alexandru Rafila.

Citeste si: Alegeri pe timp de pandemie de coronavirus. Ce reguli trebuie să respecți cu sfințenie când mergi să votezi primarul la alegerile locale

De asemenea, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a vorbit și despre un scenariu dificil în care pandemia va fi mai greu de controlat de către autorități, care vor fi nevoite să ia măsuri.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: A încălcat izolarea și a infectat 59 de persoane! Autoritățile au catalogat ca fiind „Un caz exemplar de prostie”

„În momentul în care 80% din paturile de la Terapie Intensivă vor fi ocupate, probabil intrăm într-o situaţie foarte delicată.

Ar trebui să existe nişte scenarii pe care autorităţile să le aibă în vedere pentru a nu pune şi mai multă presiune pe sistemul sanitar", a declarat Alexandru Rafila la un post de radio, potrivit Realitatea.net.

coronavirus romania
coronavirus Romania[Sursa foto: PixaBay]

Ce spune Alexandru Rafila despre începerea anului școlar

Cu privire la începerea anului școlar, medicul este de părere că va exista o creștere a numărului de cazuri, însă va fi vizibilă doar după 10-15 zile, cât timp durează perioada de incubație.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății, avertisment: „Trebuie să ne trezim la realitate”

„Nu îmi place să fac aprecieri legate de cifre, mă interesează trendul, dacă e ascendent, să vedem unde curba de creştere se aplatizează şi să vedem dacă sunt măsuri care pot scădea acest trend. Sunt de acord că odată cu începutul şcolii se va înregistra un număr de cazuri în creştere, dar după 10-15 zile.

Depinde cât de importantă e această creştere şi cine sunt persoanele bolnave, dacă sunt cu comorbidităţi, sau adulţi tineri, sau copii. Dacă o să fie o creştere de 10-20%, va fi suportabilă de sistemul de sănătate. Dacă numărul de cazuri se dublează, de exemplu, atunci situaţia se schimbă radical”, a explicat profesorul Rafila.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

A încălcat izolarea și a infectat 59 de persoane! Autoritățile au catalogat ca fiind „Un caz exemplar de prostie”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies