Gabriela Cristea a dezvăluit secretul cheesecake-ului și cum știm că acesta este gata.
Gabriela Cristea a pregătit cheesecake-ul mult așteptat și apreciat de toți urmăritorii săi, iar aceasta a dezvăluit care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru a-l face chiar la voi acasă.
Ingrediente:
- Biscuiți
- Unt topit
- Zahăr brun
- Ouă
- Cremă de brânză
- Amidon, zahăr pudră
- Esență de vanilie
- Glazură de fistic
- Fistic măcinat
- Cremă fistic în stare pură
Cum realizează Gabriela Cristea cheesecake-ul cu fistic
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
După ce toate ingredientele sunt pregătite, aceasta s-a apucat de făcut blatul de biscuiți, care este foarte ușor de realizat, din biscuiți pisați, zahăr brun și unt topit. “Mulți mi-ați cerut rețeta de cheesecake, iar eu vă dau. Nu este ușor de făcut, dar trebuie să aveți răbdare. Haideți să vedem de ce aveți nevoie pentru a va ieși un cheesecake cu fistic delicios. În primul rând, aveți nevoie de biscuiți, de unt, dar și de zahăr brun pentru a face blatul de bază pentru cheesecake. Avem nevoie de cremă de brânză specială, niște amidon, zahăr pudră, esență de vanilie, un pic de glazură de fistic, fistic măcinat, acestea două sunt speciale pentru decor, avem și fisticul pur, 100%, care este foarte scump. Pisăm biscuiții foarte bine, iar peste biscuiții pisați o să venim cu untul topit și zahărul brun, iar apoi amestecăm totul cu o lingură. Am pus biscuitele în tavă și am presat foarte bine pentru a obține baza prăjiturii.”, a povestit Gabriela Cristea.
Care este secretul pentru a vedea dacă cheesecake-ul este copt
După realizarea blatului, aceasta s-a apucat de făcut compoziția prăjiturii, din cremă de brânză, mascarpone, frișcă, amidon și pasta de fistic, peste care a adăugat ouăle. Există și un secret pe care prezentatoarea TV l-a mărturisit, pentru a vedea când prăjitura este gata la cuptor. Este o metodă foarte simplă prin care puteți verifica acest lucru. “Am pus în bolul mixerului crema de brânză, mascarpone, frișcă, amidonul și pasta de fistic, iar acum urmează să spargem ouăle.