Gabriela Cristea a dezvăluit secretul cheesecake-ului și cum știm că acesta este gata.
Gabriela Cristea a pregătit cheesecake-ul mult așteptat și apreciat de toți urmăritorii săi, iar aceasta a dezvăluit care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru a-l face chiar la voi acasă.
Ingrediente:
- Biscuiți
- Unt topit
- Zahăr brun
- Ouă
- Cremă de brânză
- Amidon, zahăr pudră
- Esență de vanilie
- Glazură de fistic
- Fistic măcinat
- Cremă fistic în stare pură
Cum realizează Gabriela Cristea cheesecake-ul cu fistic
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
După ce toate ingredientele sunt pregătite, aceasta s-a apucat de făcut blatul de biscuiți, care este foarte ușor de realizat, din biscuiți pisați, zahăr brun și unt topit. “Mulți mi-ați cerut rețeta de cheesecake, iar eu vă dau. Nu este ușor de făcut, dar trebuie să aveți răbdare. Haideți să vedem de ce aveți nevoie pentru a va ieși un cheesecake cu fistic delicios. În primul rând, aveți nevoie de biscuiți, de unt, dar și de zahăr brun pentru a face blatul de bază pentru cheesecake.
Care este secretul pentru a vedea dacă cheesecake-ul este copt
După realizarea blatului, aceasta s-a apucat de făcut compoziția prăjiturii, din cremă de brânză, mascarpone, frișcă, amidon și pasta de fistic, peste care a adăugat ouăle. Există și un secret pe care prezentatoarea TV l-a mărturisit, pentru a vedea când prăjitura este gata la cuptor. Este o metodă foarte simplă prin care puteți verifica acest lucru. “Am pus în bolul mixerului crema de brânză, mascarpone, frișcă, amidonul și pasta de fistic, iar acum urmează să spargem ouăle. Toate ingredientele sunt în mixer și e momentul să le amestecăm. Am mixat foarte bine crema de brânză și vărs totul peste aluatul de biscuite. Ce bine arată! Am încins cuptorul la 150 de grade, voi pune imediat niște apă în cuptor și o să bag prăjitura pentru o oră la 150 de grade, să se facă încet, încet. În cuptorul încins punem apă rece în tavă. Este aproape gata! Ideea este să puneți mâna, iar el să tremure pe mijloc, să fie destul de moale, iar asta înseamnă că este făcut. O să opresc cuptorul și o să îl las să se răcească în cuptor, cu cuptorul deschis. Îl decorăm cu cremă de fistic și este gata!”, a mai spus Gabriela Cristea.