Usturoiul este printre ingredientele principale care oferă un gust de excepție mâncării, însă, nu toată lumea știe cum să îl folosească. Iată când trebuie pus usturoiul în mâncare!
Usturoiul ocupă un statut special în numeroase bucătarii din diverse părți ale lumii de mii de ani. Acesta este printre cele mai folosite ingrediente pentru a da un plus de aromă preparatelor gătite.
Modul corect de alegere a usturoiului
Deși usturoiul pare un ingredient ușor de folosit în bucătărie, există anumite greșeli pe care unii oameni le fac atunci când prepară mâncăruri cu această legumă.
Citeste si: Cu ce se mănâncă spaghetele. Care este rețeta preferată de italieni
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Ingredientul secret pentru cei mai buni cartofi la cuptor. Cum să iasă delicioși fără să pui ulei
Usturoiul trebuie mereu cumpărat în forma sa proaspătă, unde mijlocul lui nu trebuie să fie nici moale, dar nici foarte uscat.
Dacă se poate observa că în mijlocul buchetului de usturoi răsare o tulpină verde, înseamnă că leguma este deja trecută de perioada potrivită consumului. Mai mult de atât, atunci când se adaugă usturoi în mâncare, el nu trebuie dat niciodată pe răzătoare. Cu siguranță este una dintre cele mai comode variante decojirea cățeilor de usturoi și tocarea lor fină, cu ajutorul răzătoarei, însă, din cauza acestei modalități de a toca usturoiul, mâncarea va avea un gust extrem de crud. Cel mai recomandat lucru este să tai cățeii de usturoi normal, cu ajutorul unui cuțit.Când este recomandat să pui usturoi în mâncare
Usturoiul este folosit pentru a oferi o aromă aparte în mâncăruri. Acesta poate schimba total gustul multor feluri de mâncare, precum salate, produse marinate, cărnuri, tocănițe, ciorbe etc. El este folosit și consumat de gospodine și pe feliile de pâine prăjite.
Citeste si: 4 feluri de mâncăruri sănătoase pe care să le faci din soia. Sunt nelipsite în timpul postului
Una dintre cele mai întâlnite greșeli pe care multă lume o frecventează este când se prepară ceva cu usturoi și este lăsat pe foc excesiv. Usturoiul se arde foarte ușor când este gătit pentru o perioadă mult prea lungă de timp, sau când se află într-o temperatură prea ridicată, devenind amar.