Ciorba de perișoare este un preparat delicios, care poate fi consumat oricând. Însă, multe gospodine nu știu când se pun perișoarele, iar acest lucru poate strica preparatul!
Ciorba de perișoare este, fără doar si poate, una dintre cele mai apreciate mâncăruri de către români. Un pas foarte important în realizarea acestui preparat este adăugarea perișoarelor.
Când trebuie adăugate perișoarele în ciorbă
Perișoarele se adaugă în ciorbă imediat ce ciorba a început să dea în primul clocot. Mai apoi, după aproape 15 minute de când au fost puse în ciorbă, perișoarele trebuie să se ridice la suprafață, fiind dovada că gospodinele le-au pus când trebuie în ciorbă.
Citește și: Rețetă ușoară de Biluțe de brânză. Un preparat sănătos și rapid
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețetă tradițională de Ciorbă de perișoare. Îți va aminti de gustul copilăriei!
Rețetă de ciorbă de perișoare
Iată o rețeta simplă pentru o ciorbă de perișoare extrem de gustoasă, numai bună de împărțit cu oamenii dragi!
Ingrediente
Perișoare
- 1 kg de carne tocată
2 ouă
50 g de orez
o jumătate de legătură de pătrunjel tocat
1 ceapă medie
sare
piper
Ciorbă
- un morcov
- o țelină
- o ceapă
- un păstârnac
- o cutie de roșii tăiate cuburi
- un cartof de mărime medie
- sare
- pătrunjel
- 2 linguri de pastă de tomate
- 1 ou
Mod de preparare
- Se curăță legumele pentru ciorbă. Cartoful trebuie tăiat în cubulețe, iar morcovul, ceapa, țelina și păstârnacul se dau prin răzătoare.
- Se pregătește o oală cu 5 litri de apă, apoi se pune în ea legumele și roșiile cubulețe, și se lasă să fiarbă până în momentul în care legumele sunt suficient de pătruns.
- Pentru pasul următor, se pregătește carnea tocată pentru perișoare, iar în ea se adaugă orez, ceapă dată prin răzătoare, ouă, pătrunjel, sare și piper. Mai apoi, se amestecă bine și se lasă așa pentru aproape 5 minute.
- Se umezesc mâinile și se formează biluțe, care se adaugă în ciorbă după ce aceasta a dat prima dată în clocot. După acest pas, se lasă la fiert, se oprește focul și se adaugă pătrunjelul.