Toată lumea este de acord că nucile sunt o gustare sănătoasă pe care ar trebui să o incluzi în dieta ta zilnică. Acestea sunt bogate în fibre, grăsimi nesaturate și proteine, au un gust minunat și pot fi combinate cu fructe sau adăugate în salate, smoothie-uri sau deserturi.
Cu
5 nuci pe care ar trebui să le mănânci
Castane
Citește și: Beneficiile nutriționale ale alimentelor de sezon. Explorarea minunilor de toamnă
Citește și: Cele mai delicioase deserturi pe care trebuie să le încerci în această toamnă
Castanele nu sunt încărcate cu grăsimi în comparație cu alte nuci, și sunt bogate în vitamina C, vitamina E și fibre alimentare.
Cu toate acestea, castanele trebuie ținute în frigider și este recomandat să nu se păstreze prea mult timp, deoarece acestea pot fi gătite.
Se potrivesc bine cu orezul și pastele, pot fi măcinate în făină, prăjite sau chiar amestecate în prăjituri. Castanele sunt o sursă excelentă de antioxidanți, susțin sănătatea inimii, îmbunătățesc digestia și ajută la controlul glicemiei.
Nuci pecan
Aceste nuci sunt adevărate surse de nutriție, pline de vitamine și minerale. Sunt fără colesterol, fără sodiu și sărace în carbohidrați.
Mai mult decât atât, au un gust dulce și untos, imposibil de respins. Nucile pecan sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți care susțin sănătatea inimii și ar putea preveni degenerarea motorului neuronilor legată de vârstă și leziunile celulare.
Nucile pecan sunt cu adevărat importante și pentru sănătatea bărbaților, conțin beta-sitosterol, care se crede că ajută la menținerea sănătății prostatei.
În plus, aceste nuci sunt bogate în calciu, magneziu și potasiu și te vor menține energizat și sătul pentru mai mult timp, deci poți să le mănânci fără griji.
Fistic
Fisticul face parte din categoria nucilor extrem de sănătoase, bogate în fibre, antioxidanți și proteine.
Oamenii mănâncă fistic de mai bine de 9.000 de ani, deoarece arborele de fistic este una dintre cele mai vechi specii de copaci care au supraviețuit pe Pământ.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Un gram de fistic îți va oferi aceeași cantitate de potasiu pe care o obții dintr-o banană, iar în plus, te va ajuta să-ți gestionezi mai bine colesterolul și nivelurile de glucoză din sânge și să reduci riscul de diabet de tip 2.
Ce este și mai bine este că fisticul are puține calorii și este bogat în proteine, de fapt, proteina reprezintă aproximativ 20% din greutatea lor.
Alune
Alunele ajută la scăderea nivelurilor de grăsimi din sânge, la controlul tensiunii arteriale, la reducerea inflamației și la îmbunătățirea nivelurilor de glucoză din sânge.
Mai mult, alunele de pădure sunt bogate în vitaminele A și B, precum și în fibre alimentare.
Nuci
Nucile sunt bogate în acizi grași omega-3 și conțin o mulțime de antioxidanți. Se spune că acestea îmbunătățesc sănătatea creierului, combat efectele îmbătrânirii premature și ajută la prevenirea bolilor de inimă sau a cancerului.
Nucile au puțini carbohidrați, dar sunt bogate în calorii, cu toate că studiile arată că ele nu cresc riscul de obezitate atunci când înlocuiesc alte alimente din dieta ta.
Cu toate acestea, trebuie să te asiguri că consumi o cantitate limitată de nuci pentru a te menține în formă. Un fapt interesant despre nuci este că sunt singurele nuci care conțin acid alfa-linolenic, care este considerat benefic pentru sănătatea inimii și pentru îmbunătățirea compoziției grăsimilor din sânge.
4 nuci pe care nu ar trebui să le mănânci decât cu moderație
Arahide
De obicei, arahidele sunt nucile preferate ale tuturor. Sunt crocante, sărate și pline de vitamine și nutrienți valoroși. Nu există îndoială cu privire la acest aspect.
Cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, bogate în calorii, așa că ar trebui să le eviți, mai ales dacă încerci să slăbești.
Un lucru mai puțin plăcut este că arahidele pot fi contaminate cu aflatoxine. Aflatoxinele sunt substanțe toxice, otrăvitoare și carcinogene, produse de anumite mucegaiuri și ciuperci din specia Aspergillus.
Acestea pot fi găsite pe culturile agricole, cum ar fi porumbul, semințele de bumbac, nucile de copac și arahidele.
Migdale
Migdalele sunt unele dintre cele mai populare nuci, fie că le consumi crude sau prăjite, sub formă de unt de migdale, făină sau lapte de migdale.
Migdalele sunt bogate în vitamina E, care protejează celulele împotriva deteriorării oxidative și susține funcția imunitară. În plus, migdalele sunt o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, fibre, proteine și mai multe vitamine și minerale.
Totuși, problema cu migdalele este legată de preocupările mai largi legate de mediu. Migdalele nu sunt durabile, deoarece necesită multă apă pentru a crește
Studiile arată că pentru a produce fiecare migdală, sunt necesari aproximativ 4,6 litri de apă. Mai mult decât atât, California produce 80% din migdalele lumii, și atunci când se confruntă cu perioadele de secetă, statul trebuie să pompeze și mai multă apă în culturile de migdale, punând în pericol populațiile de somon din zonă.
Caju
Caju sunt nuci sănătoase, bogate în fibre, proteine și grăsimi sănătoase. Conțin, de asemenea, mult magneziu, mangan și cupru, susținând sănătatea creierului, producția de energie, imunitatea și sănătatea oaselor.
Cu toate acestea, caju au un preț mare care depășește cu mult beneficiile lor. Nu ne referim strict la prețul pe care îl plătești pentru a-i cumpăra, ci la persoanele care muncesc zi și noapte pentru a recolta și a-l pregăti.
Aceste nuci provin din Vietnam și India, iar lucrătorii care le recoltează și le pregătesc sunt de obicei supuși muncii forțate, înghesuiți în lagăre de muncă și obligați să lucreze ore lungi în condiții mizere pentru câțiva cenți.
Nuci de Macadamia
Nucile de macadamia sunt gustoase și nutritive, dar o ceașcă de nucile de macadamia conține aproximativ 1000 de calorii. Aceasta este o cantitate mare, deci dacă te surprinzi mâncând nuci de macadamia în timp ce urmărești emisiunea ta TV preferată, ar trebui să te gândești din nou.