Capitala nu va intra în carantină, în ciuda exploziei numărului de infectări cu noul coronavirus.
Situația din capitală este din ce în ce mai gravă după ce s-a înregistrat o creștere spectaculoasă a numărului de infectări cu noul coronavirus. Rata de infectare a depășit pragul de 6 la mia de locuitori, însă autoritățile au decis că varianta carantinării nu reprezintă cea mai bună soluție în momentul de față.
Fostul director al spitalului Victor Babeș, Emilian Imbri, a făcut declarații de ultimă oră cu privire la situația actuală. Acesta a oferit, în egală măsură, o serie de previziuni îngrijorătoare cu privire la durata pandemiei de coronavirus.
„ Dacă avem un an pandemic care durează 2-3 ani, ceea ce în termeni de specialitate se poate traduce că o pandemie durează mai mult și ca să poată fi stinsă poate dura între 4-5 ani”, a explicat medicul.
Florin Cîțu a explicat că rata de infectare nu este singurul criteriu luat în considerare atunci când se ia decizia carantinării unei zone, fiind multe alte aspecte care ar trebui luate în calcul.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
„Niciodată nu s-a carantinat doar în baza ratei de infectare. Vom vorbi cu specialiștii(...). Am luat măsuri care, dacă ar fi fost respectate, nu s-ar fi ajuns aici", a adăugat Florin Cîțu.
Prefectul explică de ce Bucureștiul nu va intra în carantină
Prefectul Alin Stoica a oferit câteva lămuriri cu privire la decizia de a nu fi carantinat Bucureștiul, în ciuda exploziei numărului de infectări. Declarațiile acestuia cuprind explicații similare celor oferite de premierul Florin Cîțu, fiind subliniat faptul că există motive mai puternice în baza cărora nu se va aplica măsura carantinării capitalei.
Citeste si: Ministrul Educației a făcut anunțul! Se închid școlile în București?! "Școlile trec în sistem online..."
„ Situaţiile sunt diferite. Bucureştiul, dacă este să judecăm, are cam 25% din economia naţională, mare parte din populaţie, este o aglomerare urbană destul de mare, trebuie luate în considerare toate aceste elemente în momentul în care se impun măsuri, ca să ştim dacă acele măsuri sunt sau nu eficiente”, a spus prefectul.