Capsunile si beneficiile lor aromate!

Capsunile si beneficiile lor aromate!
Capsunile si beneficiile lor aromate!

In piete, a inceput nebunia, nebunia aia frumoasa, gustoasa si sanatoasa care a cotropit toate tarabele. Dar dintre culori si parfumuri, cu adevarat ametitor este cel de capsuni.

Or fi n-or fi stropite, parca nici nu te mai gandesti cand realizezi cat de dor ti-a fost de ele. Si ce deserturi minunate ti-ar putea popula frigiderul si papilele.

Asa ca ar fi cazul sa va consolati cu gandul ca pe tarabe nu au cum sa ajunga capsuni suta la suta curate decat daca au fost culese in ziua respectiva. Oricum ar fi, mirosul apetisant si gustul dulce le fac irezistibile, numai bune de mancat simple la micul dejun sau cu un iaurt de capra cu 3 la suta grasime sau alaturi de un pumn de musli.

Si de ce nu le-ati savura pe post de gustare, pe la ora 4, pe o terasa, infruntand canicula? Ba mai mult, le puteti transforma usor in sosuri delicioase pentru prajituri raw din caju si smochine sau le puteti inveli in ciocolata topita pentru a da un plus de savoare vietii de cuplu?

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ca sa nu mai spun ca acum capsunile pot fi ingredientul de baza al unui cocteil antiaging cu portocala, miere si apa de cocos? Sau al

unui sorbet light, facut din fructe, miere si putin alcool?

Beneficii aromate

Placerea de a savura capsunile vine la pachet cu multe beneficii. Ca sunt sau nu demonstrate riguros, stiintific, asta e mai putin important. Cert este ca in afara de potentialul lor alergen, capsunile se bucura de un renume in randul remediilor naturale pentru mentinerea unui nivel optim al colesterolului datorita continutului de fibre.

Apoi sunt laudate pentru ca pot regla nivelul glicemiei si pot fi aliate importante ale sistemului imunitar.

Cat despre antioxidanti, substante care combat actiunea toxinelor din corp, cred ca s-au scris tone de carti, dar merita sa reamintim faptul ca un consum constant de legume si fructe bogate in aceste elemente, printre care si capsunile, previne procesul inflamator din corp, un precursor al proceselor maligne.
Afla mai multe pe: www.csid.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies