Caracteristicile părului deteriorat. Cum să tratezi și să previi deteriorarea după tundere

Caracteristicile părului deteriorat
Caracteristicile părului deteriorat

Află din rândurile următoare ce trebuie să faci dacă ai un păr deteriorat și cum să rezolvi această problemă.

Părul deteriorat este o problemă des întâlnită în rândul doamnelor și domnișoarelor, mai ales atunci când ne confruntăm cu diferiți factori ce afectează sănătatea părului. Astfel, părul nostru începe să devină aspru, casant, fragil, are o tendință accentuată de rupere și este lipsit de strălucire. De aceea, pentru a trata toate aceste lucruri este esențial ca mai întâi să identificăm cauza care stă la baza unui astfel de comportament al părului și ulterior să îi oferim îngrijirea de care are nevoie.

În cadrul unui video pe canalul său de YouTube, hairstylistul Sorin Stratulat a vorbit despre caracteristicile părului deteriorat și ce trebuie să facem astfel încât să tratăm și să prevenim deteriorarea părului după tundere.

Asigură-te că ai o alimentație echilibrată și bogată în nutrienți esențiali pentru sănătatea părului

Caracteristicile părului deteriorat
Caracteristicile părului deteriorat[Sursa foto: freepik]

Sănătatea părului vine în primul rând din interior, iar ulterior din exterior.

De aceea, pentru a avea parte de un păr sănătos și strălucitor, este esențial să îi asigurăm aportul de vitamine și nutrienți necesare pentru o bună dezvoltare a acestuia.

În principiu, părul se rupe atunci când nu primește ceea ce-i trebuie, fie din afară, de la produse, fie din interior, la nivel de materie cu care se construiește părul. Aportul de proteină de bună calitate, Omega 3, Omega 6, Zinc, Fier, Magneziu, toate aceste lucruri, avem nevoie de ele pentru a avea o piele sănătoasă și un păr sănătos.

Dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite, evident că părul nostru o să fie fragil, va avea tendință de rupere, va fi casant și nu va străluci .”, a spus specialistul în domeniu.  

De asemenea, printre principalele cauze care pot duce la un păr deteriorat se numără și o dietă foarte strictă cu o alimentație precară, care nu îi asigură părului nostru vitaminele și nutrienții de care el are nevoie.

Dacă am trecut printr-o dietă foarte puternică, nu o să-mi cadă părul imediat. O să-mi cadă părul după 3-6 luni .”, a precizat specialistul în domeniu.  

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Evită tratamentele termice excesive

O altă cauză care poate duce la deteriorarea firului de păr este reprezentată de folosirea tratamentelor termice excesive.

În acest caz, este foarte important ca atunci când folosim diferite instrumente care au o temperatură ridicată să aplicăm înainte o protecție termică ce previne arderea și deteriorarea părului.

Evită utilizarea excesivă a produselor de styling care conțin substanțe chimice agresive

Citește și: Cum să îți usuci corect părul. 6 pași simpli pentru a-ți usca părul în mod corespunzător și a evita deteriorarea

Caracteristicile părului deteriorat
Caracteristicile părului deteriorat[Sursa foto: freepik]

În momentul în care alegem să folosim produse de styling este foarte important să citim eticheta acestora. Unele dintre ele pot conține substanțe chimice agresive ce au un impact semnificativ asupra sănătății părului. În acest caz, specialistul în domeniu atrage atenția asupra persoanelor care aleg să își decoloreze părul acasă, substanțele respective dacă nu sunt utilizate corect pot avea efecte nocive asupra părului.

Alege un șampon și un balsam potrivite pentru tipul tău de păr

Pentru a avea un aspect sănătos și strălucitor al firului de păr este foarte important să folosim produse adecvate tipului nostru de păr.

Dacă l-ați tuns și simțiți că în continuare el este foarte casant, se rupe, atunci este foarte important să schimbați rutina de îngrijire. Este clar că ceea ce folosiți nu hrănește și nu hidratează suficient firul de păr. Aveți nevoie de produse care să funcționeze pentru voi .”, a spus specialistul în domeniu.  

Utilizează produse de îngrijire care hidratează și hrănesc părul în profunzime

Citește și: Cum să îngrijești corect părul aspru. Sfaturi esențiale pentru îngrijirea părului

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Caracteristicile părului deteriorat
Caracteristicile părului deteriorat[Sursa foto: freepik]

În momentul în care ne confruntăm cu un păr deteriorat și lipsit de strălucire este foarte important să îl ajutăm să ajungă la forma dorită prin intermediul unor produse care hidratează și hrănesc părul în profunzime. În acest caz, specialistul în domeniu recomandă folosirea măștilor de păr și a produselor de tipul leave-in.

Dacă te-ai tuns și părul tău continuă să se degradeze, identifică care este cauza și pune hidratare, atât prin mască, cât și printr-un produs de tipul leave-in, care să rămână în permanență pe părul tău, pentru a menține nivelul optim de hidratare și flexibilitatea fibrei capilare .”, a spus specialistul în domeniu.  

Tunde-ți părul regulat

Caracteristicile părului deteriorat
Caracteristicile părului deteriorat[Sursa foto: freepik]

Procesul de tundere al părului este de asemenea foarte important atunci când vorbim de sănătatea acestuia. Părul începe să se macine de la vârfuri, iar de aceea, pe lângă a ne tunde părul în mod regulat este foarte important să tundem lungimea corectă, astfel încât să îi oferim posibilitatea firului de păr să se regenereze.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Care sunt cele mai frecvente cauze ale căderii părului

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies