Caracteristicile personalitatii tale iti spun la ce boli esti predispus

Caracteristicile personalitatii tale iti spun la ce boli esti predispus
Caracteristicile personalitatii tale iti spun la ce boli esti predispus

Anumite caracteristici ale personalitatii pot influenta starea de sanatate, deoarece personalitatile sunt rezultatul genelor, dar si al mediului in care omul traieste, potrivit dailymail.co.uk. Apartenenta la o anumita categorie de personalitate nu inseamna neaparat dezvoltarea unei anumite boli, insa trebuie sa fie luat in considerare riscul si sa se actioneze asupra acelor aspecte ale caracterului care pot influenta aparitia maladiei, spune psihologul Martin Hagger, de la Universitatea din Nottingham, Marea Britanie. Prezentam mai jos o serie de maladii asociate celor mai intalnite tipuri de personalitati:

Optimistii: Aceste persoane vad jumatatea plina a paharului, insa au tendinta de a deveni supraponderale. Cercetatorii de la Universitatea Doshisha din Kyoto, Japonia, si de la alte centre medicale au evaluat persoane supraponderale care au urmat un regim de slabit cu o durata de sase luni, ce a implicat consiliere, nutritie si sport. Cercetatorii au descoperit ca cei care erau cei mai optimisti au slabit cel mai putin.

Optimistilor le pasa mai putin de problema greutatii si nu rezistau tentatiilor. Totodata, optimistii prezinta mai multe riscuri sa moara prematur, pentru ca au o mai mare incredere in capacitatile lor de a depasi dificultatile si din acest motiv isi asuma multe riscuri, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea California, la care au participat peste 1.500 de copii, monitorizati de la varsta de 10 ani pana au devenit adulti.

Persoanele cu cel mai dezvoltat simt al umorului au trait, in medie, cel mai putin fata de cele care nu erau atat de vesele. Un alt studiu, realizat la Universitatea Stanford, a stabilit ca, in general, cei mai veseli copii au ajuns la maturitate fumatori, consumatori de alcool si aveau pasiuni riscante.

Citeste continuarea aici.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Horoscop Mariana Cojocaru pentru NOIEMBRIE şi DECEMBRIE 2018. Schimbări URIAŞE şi AMENINŢĂRI pentru două zodii - previziuni complete pentru Kfetele.ro

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies