Carantină prelungită pentru locuitorii din Sydney din cauza variantei Delta

Carantină prelungită
Carantină prelungită din cauza Covid-19

Carantina instaurată în Sydney la sfârșitul lunii iunie se prelungeste cu cel puțin două săptămâni.

Sydney se află pe gheață subțire după ce varianta Delta s-a extins încontinuu în capitala statului New South Wales și riscă o revenire a epidemiei de coronavirus, spun autoritățile locale, cu toate că au mai existat măsuri aplicate pe 26 iunie. S-au înregistrat 97 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

După o prelungire a carantinei care a durat o săptămână, a fost luată hotărârea de a se prelungi carantina până pe 16 iulie.

Privind situația epidemică actuală, decizia de carantinare va rămâne în vigoare cel puțin până pe 30 iulie.

Australia a fost lăudată în trecut pentru modul eficient în care a gestionat pandemia și pentru rezultatele bune de care a avut parte, aceștia fiind lăudați în special pentru faptul că au închis frontierelor marii insule-continent din primă fază.

Din nefericire, campania de vaccinare este foarte lentă, astfel că doar 10% din populație s-a imunizat în comparație cu țările dezvoltate care deja iau în calcul lumea postpandemică. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

″O spunem cu regret, dar va trebui să prelungim perioada de lockdown cu cel puţin două săptămâni″ ⁣, a declarat miercuri prim-ministrul New South Wales, Gladys Berejiklian.

Față de multe alte țări care au ales să controleze cât de mult „umblă” virusul printre locuitori, Australia a decis să aleagă o strategie zero-cazuri. 

Locuitorii orașului Sydney își pot părăsi locuințele doar pentru a-și cumpăra lucruri esențiale, pentru a avea parte de tratamente medicale, pentru a face activități fizice sau pentru a se prezenta la locul de muncă dacă este total necesar. Școlile rămân, însă, închise, iar rezidenții orașului Sydney sunt îndemnați să rămână în casele lor până la redresarea situației pandemice.

De când a apărut pandemia, Australia, o țară cu o populație de 25 de milioane de locuitori, a avut peste 31.000

de cazuri de COVID-19 și a înregistrat 912 decese.

Sursă foto: Pixabay.com



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies