Carantină prelungită pentru patru localități din Județul Ilfov

carantina prelungita judet ilfov
Carantina se prelungește cu șapte zile pentru patru localități din Județul Ilfov

Din cauza incidenței prea mari, autoritățile au prelungit cu șapte zile carantina în patru localități din Județul Ilfov.

Pentru localitățile Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele și Clinceni, autoritățile au luat deciza de a prelungi carantina cu încă șapte zile. De asemenea, orașul Chitila a ieșit din carantină.

Patru localități din Județul Ilfov rămân în carantină 

Carantina zonală a fost prelungită de luni seara pentru localitățile Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele, iar pentru Clinceni de marți dimineață, ora 5.00.

Incidența COVID-19 este de 5.72

la mie în Ciorogârla, 5.64 în Corbeanca, 5.86 în Măgurele și 8.36 în Clinceni. În orașul Chitila, incidența a scăzut la 4,16 la mie, astfel că cetățenii nu mai au parte de restricții.

Citeste si: Dr. Valeriu Gheorghiță, despre românii care refuză vaccinul anti-COVID-19: "Vor putea decide în cunoştinţă de cauză"

Cât despre campania de vaccinare, autoritățile și oficialii susțin că toată lumea ar trebui să se vaccineze în cunoștință de cauză, doar dacă au informații oficiale.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

carantina judet ilfov
autoritățile au prelungit carantina pentru patru localități din Ilfov[Sursa foto: PixaBay]

„Fiecare etapă din campania de vaccinare are obiectivele sale. Prima etapă are menirea de a proteja sănătatea personalului medical şi social, pentru a avea o forţă de lucru care să asigure asistenţa medicală în momentul de faţă.

În etapa a doua, care vizează populaţia vulnerabilă, dacă vom avea un nivel de acoperire vaccinală foarte mare, nu vom mai înregistra cazuri forme severe, nu vom mai avea presiune pe sistemul

medical şi nu vom mai înregistra decese, sau impactul acestora va fi mult diminuat. 

Citeste si: Mii de români intră în carantină! Raed Arafat anunță restricții dure pentru următoarele 14 zile!

În ceea ce priveşte nivelul de acoperire vaccinală şi  intenţia de vaccinare a populaţiei generale, cred că doar prin prezentarea clară, transparentă şi onestă a beneficiilor şi riscurilor oamenii vor putea decide în cunoştinţă de cauză ce doresc să facă (…)

carantina ilfov
carantina zonală a fost prelungită cu șapte zile pentru Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele și Clinceni[Sursa foto: PixaBay]

Schema recomandată de vaccinare sugerează, cât se poate de clar, menţinerea acelui tip de vaccin şi pentru cea de-a doua doză.

În ceea ce priveşte vaccinul de la AstraZeneca este greu să anticipăm intervalul corespunzător de timp după care ar trebui să facem, dacă decidem şi dacă se va recomanda acest lucru, o a două doză, dintr-un alt vaccin.

Probabil că un interval de 4-8 săptămâni este unul rezonabil”, a declarat Valeriu Gheorghiță.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Carantină prelungită pentru trei localități din Județul Ilfov!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies