Iată care sunt 6 dintre carbohidrații pe care nu trebuie să îi ratezi pentru o alimentație sănătoasă.
Carbohidrații sunt adesea excluși din alimentație atunci când vrei să slăbești, dar nu toți carbohidrații “răi” trebuie excluși de tot din mesele tale, așa că iată ce poți adăuga în farfurie pentru un consum sănătos.
Dacă îți dorești o alimentație echilibrată, dar nu vrei să adaugi kilograme în plus, este bine să cunoști tipurile de carbohidrați care nu îți afectează dieta, dar cel mai important, cantitatea pe care trebuie să o mănânci.
Combinați cu mâncărurile preferate, vor deveni de neratat în alimentația ta. Carbohidrații sunt plini de vitamine, minerale și fibre, un motiv în plus să fie adăugați în mesele tale.
Iată care sunt 6 dintre carbohidrații pe care nu poți să îi ratezi.
Pâinea
Citește și: Top 5 vitamine și minerale pentru femei peste 50 de ani
Citește și: Bucurie în farfurie. 12 alimente care sunt adevărate remedii împotriva depresiei și anxietății
Dacă vă aflați la dietă, iar pâinea este printre alimentele interzise consumului în această perioadă, aflați că există tipuri de pâine pe care le puteți consuma fără să vă îngrășați, datorită aportului de cereale din compoziție sau a altor opțiuni nutritive.
Spre exemplu, pâinea cu cereale integrale conține mai multe fibre decât alte tipuri de pâine, dar și vitamine îmbogățite. Dacă vă feriți să consumați pâine, puteți opta să schimbați tipul acestui aliment, nu să o scoateți de tot din alimentație.
Cartofii
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cartofii cu sare și piper nu aduc doar kilograme în plus, așa că dacă vi s-a spus să îi evitați complet, ei bine, aflați că acești tuberculi încărcați în carbohidrați sunt buni pentru consum atunci când ne dorim un aport de vitamine în corpul nostru.
Vitamina C, potasiu și fibrele sunt doar câteva dintre necesarele corpului tău, pe care le poți găsi foarte ușor într-un cartof copt.
Cartofii copți fără coajă ajută și la scăderea nivelului de zahăr din sânge, pentru persoanele cu diabet de tip 2.
Porumbul
Porumbul este o excelentă sursă de luteină și zeaxanthian, iar acești carotenoizi sunt ca niște supereroi pentru ochi, ajutându-i să-i mențină în cea mai bună formă.
Consumul de porumb aduce aportul necesar de zinc, cupru și magneziu corpului tău, iar porumbul violet ajută inima și creierul.
Orezul alb
Orezul alb este popular în mai multe culturi, tocmai pentru beneficiile sale asupra corpului.
Această cereală include câteva avantaje nutriționale destul de impresionante pentru organism, cum ar fi un conținut scăzut de grăsimi și adaugă sodiu în cantitatea de zahăr din corp, pentru a nu intra în sânge.
În caz că nu știai, orezul alb este bogat și în calciu, fier și magneziu, oferind aportul necesar pentru organism dintr-o singură porție.
Bananele
Bananele pot fi introduse în cazul unei diete sănătoase, oferind o gamă de nutrienți esențiali pentru a susține bunăstarea generală.
Cei care nu vor să consume zahăr în exces, trebuie să știe că o banana medie nu este o sursă de zahăr prea mare, ci oferă doar 100 de calorii, dar și trei grame de fibre dietetice.
Un aspect pe care nu îl știați este că bananele oferă micronutrienți, inclusiv potasiu, magneziu și vitamina C.
Pastele
Pastele se află printre alimentele care conțin carbohidrați rafinați, iar structura lor oferă posibilitatea organismului să digere treptat cantitatea de alimente consumată, spre deosebire de descompunerea rapidă a pâinii albe.
Pastele se află în categoria alimentelor cu un indice glicemic scăzut sau mediu. Un studiu arată că femeile aflate la menopauză care au consumat trei porții de paste pe săptămână s-au bucurat de un risc redus de accident vascular cerebral și de boli de inimă.
Alimentele considerate adesea bombe calorice vin cu un aport necesar de nutrienți, fibre și vitamine de care organismul are nevoie, iar tot ce trebuie să faci este să alegi produsele bune sau combinațiile fericite în farfurie. Dacă până acum te fereai să consumi astfel de alimente, mai bine te gândești și la utilitatea lor până să le excluzi de tot din alimentație.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.