Care e cel mai sănătos lapte vegetal. Perfect pentru post și nu numai

Care e cel mai sănătos lapte vegetal. Perfect pentru post și nu numai
Care e cel mai sănătos lapte vegetal. Perfect pentru post și nu numai

Apărut ca o alternativă pentru cel de origine animală, laptele vegetal este din ce în ce mai căutat și consumat, motivele fiind diverse: alergie, intoleranță sau sensibilitate la produsele lactate. Descoperă, în acest articol, care este cel mai sănătos lapte vegetal:

Cu siguranță ai obervat și tu că pe rafturile magazinelor apar din ce în ce mai multe produse vegetale ca alternative pentru lactate, motiv pentru care probabil te-ai și întrebat care ar putea fi motivul alegerii acestora în detrimentul celor tradiționale. Deși sunt consumate de secole, produsele lactate de origine animală nu s-au dovedit a fi atât de sănătoase pe cât s-a crezut, conform studiilor efectuate de cercetătorii din Statele Unite.

Persoanele cu intolaranță, alergie sau sensibilitate la proteina din lapte aleg ca alternativă produsele vegetale precum laptele din soia, migdale, cocos sau orez. Mai multe studii arată faptul că laptele este asociat cu osteoporoza, dar și cu alte numeroase boli inflamatorii, iar din acest motiv noi îți prezentăm, în rândurile de mai jos, care este cel mai sănătos lapte vegetal pe care îl poți consuma în timpului postului și nu numai.

Citeste si: CITEȘTE: Ce mâncăm de post dimineața

Cel mai sanatos lapte vegetal
Cel mai sanatos lapte vegetal[Sursa foto: PixaBay]

Ce este laptele vegetal

Laptele vegetal este cea mai bună alternativă de a-l înlocui pe cel de origine animală, dat fiind faptul că este lipsit de grăsimi și bogat în nutrienți. De asemenea, acesta nu conține lactoză, grăsimi saturate și nici cazeină. Cazeina este o proteină de origine animală indentificată de cercetători ca fiind substanța cu cel mai relevant efect cancerigen.

De asemenea, laptele vegetal are o multitudine de beneficii pentru organismul nostru, pentru că este plin de minerale, vitamine și grăsimi bune. Toate acestea ajută la menținerea în greutate și la păstrarea sistemului cardiac în condție optimă. Studiile arată faptul că laptele vegetal conține tot atât calciu ca cel de origine animală, este bogat în magneziu și ajută la absorbția vitaminelor și mineralelor în organism.

Dacă te hotărăști să faci o schimbare în ceea ce privește alimentația ta și vrei să înlocuiești laptele de origine animală cu cel vegetal, trebuie să știi că acesta este bogat în acizi grași esențiali. Așadar, mai mult de două treimi din lipidele lor sunt nesaturate, deci indispensabile pentru echilibrul organismului și sănătății celulelor.

Citeste si: CITESTE: 6 alimente care te ajută să slăbești. Le poți folosi cu succes în dieta ta zilnică   

Cel mai sanatos lapte vegetal
Cel mai sanatos lapte vegetal[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Laptele de migdale este cel mai sănătos lapte vegetal

Conform medicilor nutriționiști, laptele de migdale are în compoziția sa o multitudine de beneficii pentru organismul nostru, spre deosebire de cel de origine animală. Ei bine, acesta are cantități considerabile de fibre solubile care ajută la protejarea pereților intestinali, dar și la absorbția zahărului.

Mai mult, te ajută să scapi mai repede de kilogramele în plus, dar și să îți menții pielea hidratată.

Ce beneficii are laptele de migdale

Te ajută să slăbești

Laptele de migdale te ajută să îți reglezi colesterolul, dat fiind faptul că are foarte puține calorii. Dacă înocuiești laptele de vacă cu cel de migdale vei pierde în greutate mult mai rapid, iar cel mai bun lucru este că nu vei simți diferența de gust, asta pentru că au consistențe similare.

Laptele de migdale este bogat în fibre de postasiu

Laptele de migdale este benefic pentru creșterea nivelului de potasiu existent în organsim, dar și pentru protejarea pereților intestinali.

Cel mai sanatos lapte vegetal
Cel mai sanatos lapte vegetal[Sursa foto: Pexels]

Importantă sursă de vitamina B

Laptele de migdale are un bun conținut de vitamina B care îți va întări unghiile și părul și îți ajută pielea să arate mai bine și mai hidratată. Consumând lapte de migdale îți vei menține pielea tânără și frumoasă pentru mai mult timp.

Laptele de migdale este bogat în vitamina E

Laptele de migdale are și un conținut foarte bogat de vitamina E și este un antioxidant natural care poate să prevină cancerul și să încetinească procesul de îmbătrânire. În plus, conține și vitaminele A și D, proteine, Omega-6, acizi grași, zinc, fier, magneziu, potasiu și calciu.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: CITEȘTE: Cum să slabești cu SEMINȚELE de IN

Cel mai sanatos lapte vegetal
Cel mai sanatos lapte vegetal[Sursa foto: PixaBay]

Ce alte tipuri de lapte vegetal mai poți consuma în post

Laptele de soia

Laptele de soia este preferat de multe persoane care țin post sau care suferă de intoleranță la lactoză. Spre deosebire de laptele de origine animală, cel din soia are în mod natural mai puține grăsimi, este bogat în vitamina D și aduce numeroase beneficii pentru sănătate.

Laptele de cocos

Laptele de nucă de cocos conține niveluri ridicate de grăsimi saturate, făcându-l un aliment foarte bogat în calorii. Reprezintă, de asemenea, o sursă importantă de vitamine și minerale, ajută la sănătatea inimii și îmbunătățește sistemul imunitar. Datorită conținutului bogat în minerale importante pentru circulație și reglarea sângelui, laptele de cocos este util pentru reducerea presiunii arteriale și menținerea vaselor de sânge elastice.

Laptele de orez

Laptele de orez are cel mai mic potențial alergen! Persoanele predispuse la alergii pot consuma acest tip de lapte fără să își creeze probleme de sănătate. Mai mult decât atât, laptele de orez din comerț este fortificat cu vitamine precum A și D, dar și calciu, astfel că medicii recomandă consumul acestuia persoanelor care suferă de deficit de vitamine și minerale.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Alimente extrem de sănătoase care îți ajuta tenul. Sunt dovedite științific

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies