Care e secretul aluatului perfect pentru cozonac, gogoși si brânzoaice. Bunica Roxanei Blenche și-a dezvăluit secretul! „Sunt extrem de fericită.”

Care e secretul aluatului perfect pentru cozonac, gogoși si brânzoaice. Bunica Roxanei Blenche și-a dezvăluit secretul! „Sunt extrem de fericită.”

Roxana Blenche a dezvăluit care este secretul bunicii ei pentru un aluat perfect de cozonac și brânzoaice.

Roxana Blenche este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, iar aceasta reușește de fiecare dată să surprindă în mediul online prin toate rețetele pe care le pregătește. De la deserturi, la mic dejun, prânz sau cină, combinația de ingrediente ajunge să ofere un gust inedit în farfurie și nu ezită să împărtășească aceste aspecte cu toți iubitorii gastronomiei. De această dată, Roxana a făcut un videoclip alături de bunica ei, dezvăluind secretele pentru un aluat perfect de cozonac și brânzoaice și a menționat toate ingredientele necesare de care are nevoie pentru deserturile preferate ale iernii.  „Atunci când merg la bunica sunt extrem de fericită, întotdeauna am învățat de la ea că dintr-un singur produs poți să faci câte 2-3 feluri de mâncare diferite. Așa că astăzi Bunica Lucreția ne face cozonac umplut cu brânză de vaci, cozonac umplut cu nucă, brânzoici și pancove din același aluat.”,

a spus Roxana Blenche.

Vă las ingredientele pentru aluat:

  • 3 kg făina pentru Cozonac
  • 5 Oua
  • Drojdie proaspătă 80 g
  • Sare, un praf
  • Zahăr vanilat-20 g
  • Zahăr-6 linguri mari
  • Lapte cât cuprinde aluatul

Care este secretul bunicii Roxanei Blenche pentru aluatul perfect de cozonac

Citește și: Fasole bătută ca la Maramureș, preparată de Roxana Blenche! Află secretul unui gust cu adevărat tradițional: "Punem ceapă deasupra, puțin ulei cu boia și este o minunăție de mâncare!”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Prăjitură cu nucă, ciocolată și biscuiți, rețeta Roxanei Blenche. „Este senzațională. Este foarte bună, texturată și aromată!”

Roxana a dezvăluit și cât lapte trebuie adăugat la 1 kg de făină, pentru ca aluatul să iasă pufos, dar și cât de importante sunt albușurile cu zahărul amestecat. Astfel, având-o pe bunica ei în față și realizând cozonacul, aceasta a dezvăluit secretele care să vă ofere un gust inedit pe masa de Crăciun. 

„La un kg de făină, de obicei se pun 650 ml de lapte plus-minus. Se face o cruce cu mâna și se lasă la dospit. 5 albușuri de ou se bat cu un praf de sare și 200 g de zahăr în care se adaugă 500 g nucă măcinată. Cozonacul se coace la 170 de grade, 1 ora și 10 minute.”, a mai spus bucătarul.

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Prăjitură cu caramel, piersică și cătină, rețeta pregătită de Roxana Blenche. „Este senzațională această rețetă”

Cum arătau Alexandra și Helmut Duckadam în ziua nunții. Imagii rare cu cei doi

Dezvăluirea sfâșietoare pe care Helmut Duckadam i-a făcut-o lui Mitică Dragomir, despre situația financiară! Abia și-a putut stăpâni lacrimile când și-a auzit prietenul spunând asta: „M-am simțit eu umilit”

Cum și-a luat Adrian Enache rămas-bun de la Helmut Duckadam. Gestul artistului îți sfâșie inima

Tot ce trebuie să știi pentru a purta rujuri închise cu încredere. Cum să arăți fabulos în fiecare zi

Daniel, dezamăgit de reacțiile fetelor din Casa iubirii! „Nu poți să obligi pe nimeni să te placă!” Iată ce anume l-a deranjat pe noul concurent și către cine a lansat reproșuri aprige

De ce s-a împușcat în cap polițistul Ionuț Cobzaru. Problemele care l-au împins la gestul extrem