Roxana Blenche a dezvăluit care este secretul bunicii ei pentru un aluat perfect de cozonac și brânzoaice.
Roxana Blenche este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, iar aceasta reușește de fiecare dată să surprindă în mediul online prin toate rețetele pe care le pregătește. De la deserturi, la mic dejun, prânz sau cină, combinația de ingrediente ajunge să ofere un gust inedit în farfurie și nu ezită să împărtășească aceste aspecte cu toți iubitorii gastronomiei.
Vă las ingredientele pentru aluat:
- 3 kg făina pentru Cozonac
- 5 Oua
- Drojdie proaspătă 80 g
- Sare, un praf
- Zahăr vanilat-20 g
- Zahăr-6 linguri mari
- Lapte cât cuprinde aluatul
Care este secretul bunicii Roxanei Blenche pentru aluatul perfect de cozonac
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Roxana a dezvăluit și cât lapte trebuie adăugat la 1 kg de făină, pentru ca aluatul să iasă pufos, dar și cât de importante sunt albușurile cu zahărul amestecat. Astfel, având-o pe bunica ei în față și realizând cozonacul, aceasta a dezvăluit secretele care să vă ofere un gust inedit pe masa de Crăciun.
„La un kg de făină, de obicei se pun 650 ml de lapte plus-minus. Se face o cruce cu mâna și se lasă la dospit. 5 albușuri de ou se bat cu un praf de sare și 200 g de zahăr în care se adaugă 500 g nucă măcinată. Cozonacul se coace la 170 de grade, 1 ora și 10 minute.”, a mai spus bucătarul.